re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Våra bästa tips för New York-resan

Har du länge drömt om att åka till ”The Big Apple”, men aldrig tagit dig dit? Här är våra bästa restips till New York – kanske får du inspiration till att boka din resa redan idag?

New York har varit ett favoritresmål för många i årtionden och därför kryllar det av restips för staden, vilket kan göra det svårt att hitta de riktiga guldkornen. Här får du en guide anpassad till svenska turister som vill uppleva New York och allt vad staden har att erbjuda.

Lägg mycket tid på planering

Om du ska resa till New York för första gången är ett av de absolut bästa tipsen att lägga mycket tid på att planera vad du vill se och uppleva på din resa. Är huvudsyftet med resan sightseeing, shopping, kulinariska upplevelser eller kanske en bra blandning av alltihop? Oavsett vad du är ute efter bör du tänka igenom vad du vill hinna med när du är här. Det är ju rätt tråkigt att åka till en attraktion du tänkt besöka bara för att mötas av att de har stängt just den dagen.

En annan sak som är bra att ha koll på är att de mest populära restaurangerna och uteställena kan ha upp till flera månaders väntelista för att komma in eller för att få bord. Så om du vill njuta av en kall cosmopolitan på en av de trendiga restaurangerna i Meatpacking District, bör du vara ute i väldigt god tid med din bokning.

Välj privatchaufför från flygplatsen

Tänk dig att du suttit på flyget i närmare sju timmar, kanske längre om du mellanlandat. Efter det har du stått i kö en timme för att visa pass och inresetillstånd och väntat på bagaget i 20 minuter. När du äntligen kommer ut är taxikön milslång – och tro inte att du kan tränga dig, här måste du ta en kölapp och tålmodigt vänta på din tur.

Men, om du bara går några meter åt sidan, finns det en lång rad med lediga bilar. Nej, det handlar faktiskt inte om svarttaxi, utan om helt vanliga privatchaufförer som erbjuder skjuts. Priserna här är något högre, men efter en så pass lång resa är det väl värt de extra dollarna det kostar.

Om du dessutom har bokat hotell nära någon av de kända sevärdheterna får du uppleva en hel del sightseeing från bilen bara på väg till ditt boende.

Läs våra tips om vilka sevärdheter i New York du inte får missa här

Bra utsikt över hela staden

Om du vill uppleva en fantastisk utsikt över staden, med obligatorisk selfie, är ett besök till toppen av Empire State Building ett måste. Det är dock en väldigt populär attraktion och köerna är därför otroligt långa. Men om du istället väljer att ta hissen upp till ”Top of the Rock”, är köerna bara hälften så långa och utsikten nästintill densamma – då kan du dessutom ta en lite annorlunda selfie med Empire State i bakgrunden istället.

Ett annat bra tips är att ta bussen till Woodbury Common Premium Outlets. Bussbiljetter köper du på samma ställe som du köper biljetter till sightseeing-bussarna och turen tar cirka 1 timme och 25 minuter. Väl framme på Woodbury kan du göra riktigt bra fynd på kända märken, som till exempel Levi’s, Burberry, Nike och Abercrombie & Fitch. Om du gillar shopping kan det vara bra att ha med en extra resväska – för här blir shoppingpåsarna snabbt fulla.

Tips inför New York - Spara på något, spendera på annat

Om du vill använda merparten av semesterpengarna på upplevelser och shopping, är det bra att veta att du kan spara pengar när du bokar flyg och hotell.

Med ett re:member flex kreditkort får du nämligen tillgång till förmånsprogrammet re:member reward som ger upp till 25 % rabatt i olika webbutiker. Beställer du flygbiljetter via till exempel Flygpoolen eller Expedia kan du ta del av mycket bra priser och på hotellvistelsen kan du spara upp till 10 % via Hotels.com.Observera att rabatten inte gäller moms- och fraktkostnader.

Du får också en kompletterande reseförsäkring och avbeställningsskydd inkluderat när du betalar mer än hälften av resekostnaden med kreditkortet. Att ansöka om ett re:member flex kreditkort går både snabbt och är enkelt och hela nio av tio får svar direkt.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.