resetips-hotell-i-paris.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Guide till billiga hotell i Paris

Paris. Utsökt mat, eleganta butiker och ett romantiskt skimmer gör Paris till världens mest besökta stad. När du reser till Paris vill du naturligtvis bo bra till ett bra pris. Hotellstandarden är generellt av hög klass, men söker du ett lite billigare boende är det inte helt enkelt att hitta. Här har vi listat en rad förslag på såväl populära som prisvärda boenden för din weekend eller semester i Paris.

Populäraste hotellen

Det finns många billiga hotell i Paris, och några riktiga pärlor. Till de mest prisvärda och populära hotellen i Paris hör Hotel Ares Paris, som ligger på bara ett par minuters promenadavstånd från Eiffeltornet och parken Champs de Mars. Det här är hotellet för dig som gillar svulstig inredning med tunga gardiner, glansiga textiler och zebraskinn på golvet.

Men du kanske vill bo mer familjärt, med personal som har nära till ett leende, och med en inredning inspirerad av Mona Lisa? Då ska du välja Hotel Da Vinci. Utmärkt läge med gångavstånd till Louvren.

Ytterligare ett uppskattat och billiga hotell i Paris är Hotel Luxembourg Parc, i hjärtat av kvarteret Saint Germain des Prés där du hittar en mängd konstgallerier, litterära caféer, terrassrestauranter och lyxiga boutiquer.

Vill du kolla in vilka hotell som ligger på topp-10 listan över de populäraste i Paris gör du ett på besök Tripadvisor.com.

Bo på hippa boutiquehotell

Boutiquehotell är just nu en starkt växande trend runt om i världen. Begreppet skapades i USA på 1980-talet av Ian Schrager, även känd som en av grundarna till den legendariska nattklubben Studio 54 i New York. Schrager menade att folk var dödströtta på den typ av hotell som försöker ”golva” sina gäster i sina ansträngningar att imponera med ett nästintill monstruöst överdåd av pompa och ståt, hotell som dessutom ser likadana ut var man än befinner sig i världen.

Meningen med ett boutiquehotell är istället att du som gäst ska få en ”one of a kind-känsla”. När livet i övrigt känns banalt vill vi bo på ett sätt som får oss att känna oss ”hippa”, menar Schrager. Ofta är dessa hotell därför formgivna av en erkänd designer, och inredda för att tilltala en medveten livsstil snarare än att försöka imponera på oss. Ett boutiquehotell kan således vara allt från budgetklass till lyxhotell, men ofta är de ganska små med mellan 10 -100 rum.

Apropå livsstil – skulle du vilja kliva ur sängen en morgon i ett av Paris mest hippa bostadsområden? Ta din frukost på samma café som Picasso, Hemingway, Sartre och Simone de Beauvoir ofta satt på – legendariska Café Deux Magot? Strosa vidare och ta en titt på Église St-Sulpice, kyrkan som hade en framträdande roll i romanen Da Vinci-koden? Då ska du boka rum i god tid på budget-boutiquehotellet Hotell Bonaparte.

Hotell Sublim är ett spännande boutiquehotell för dig som tycker att färg är viktigt. Här kan du välja rum med utgångspunkt från vilken färg du vill omge dig med. Grönt, blått eller rosa! Hotellet utlovar en designupplevelse som i kombination med komfort och gästfrihet ska väcka dina sinnen och göra din Parisvistelse till en ”föryngrande fitness-resa”.

Ett annat boutiquehotellalternativ är trendiga, fyrstjärniga Hotel Le Six i Montparnasse, på södra sidan om floden Seine. Hotellet har 37 rum och fyra sviter med hög komfort och mysiga inredningsdetaljer. Le Six har även belönats med utmärkelsen ”Travellers’ Choice 2015.

Mer om de parisiska boutiquehotellen kan du läsa här.

Billiga och bra boenden i Paris

Det kan vara svårt att hitta ett bra och samtidigt billigt boende i Paris, men för den som inte vill lägga alltför mycket pengar på själva boendet har airbnb många attraktiva lösningar. Eller vad sägs om att i Paris mest bohemiska kvarter hyra en romantisk och originell lägenhet i undervåningen på ett 1700-talshus där till och med Frankrikes president François Mitterrand har bott? Ja, om man letar lite går det att finna många billiga hotell i Paris.

Har du tänkt betala din hotellvistelse i Paris med ditt kreditkort från Mastercard så kan det vara en god idé att först ta en kik på Priceless Cities hemsida så du inte missar någon av alla förmåner och rabatter som finns att hämta där.

Boka din resa med re:member

Jämför ni priserna på hotell till upplevelsesresan kan ni spara mycket penger. Med förmånsprogrammet re:member reward får du upp till 25% reward-rabatt på utvalda tjänster och produkter i över 300 webbutiker, bland annat 10 % rabatt på hotellbokingar hos Hotels.com

Har ni inte redan ett kreditkort från re:member så kan det vara en bra idé att ansöka om ett kort redan nu, så att ni får hem det i god tid inför resan.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.