romantisk-resa-med-partner.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Föredrar du att åka på en romantisk resa med din partner?

Vi behöver alla en paus från vardagen ibland – en resa då vi kommer bort från vardagens alla måsten, både på jobbet och i hemmet. Just därför är en romantisk resa en perfekt boost och här får du några tips på vart du och din partner kan åka.

Möjligheterna för att åka på en romantisk resa är många och det är egentligen bara pengar och tid som sätter gränserna när du har bestämt dig för att ta med din bättre hälft ut i världen. För det är faktiskt det vi föredrar att göra – resa tillsammans med vår partner, utan barnen. Enligt en undersökning som YouGov utfört svarade fyra av fem personer med familj att deras senaste semester var tillsammans med partnern.

När den romantiska resan ska planeras bör ni först och främst bestämma vad målet med resan är – det kan till exempel handla om sol och bad, storstadsliv eller kultur och andra upplevelser.

Vill du ha tips på romantiska weekend-resor? Läs vår guide här

Romantisk resa till storstan

Om du vill ta med din partner på en romantisk resa till en storstad så finns det mycket att välja bland. Om resans mål ska vara en stad i Europa är till exempel Barcelona en spännande stad att besöka tillsammans. I Barcelona kan du kombinera sol och bad med kulturupplevelser, god mat och spännande shopping. Det finns en rad olika flygbolag som flyger från Sverige till den katalanska huvudstaden så här är det fullt möjligt att göra ett riktigt kap på flygbiljetten.

Om tapas och Gaudís arkitektur inte är något för dig kanske Tjeckiens huvudstad Prag kan vara något? Med de gamla, charmiga stadsdelarna, den berömda Karlsbron och en mängd historiska, gotiska byggnader och slott är Prag verkligen att rekommendera för dig som är intresserad av arkitektur och historia. Det finns också goda möjligheter för att ta en avslappnande förmiddag på spa eller att gå och shoppa längs stadens huvudgata. Prag är som finast på våren, precis när träden börjar slå ut.

Romantisk resa till sol och värme

För dig som vill ladda batterierna med lata dagar på stranden, en bra bok under parasollet eller i solstolen vid poolen kan exempelvis Korfu vara ett passande resmål. Här får du allt du vill ha i form av sol och härliga temperaturer, praktiskt taget året runt, men huvudsäsongen får ändå sägas vara från mars till oktober, då vädret är som bäst. Om du vill kunna koppla av utan att störas av trotsiga barn och högljudda tonåringar kan det fantastiska boutique-hotellet Corfu Mare vara ett lugnt alternativ, beläget utanför staden Korfu.

Om de grekiska öarna inte helt faller dig i smaken finns det förstås mycket annat att välja bland. Om du har lite större budget kan till exempel Bali vara ett alternativ. Här hittar du kritvita stränder, härliga vattentemperaturer och bra möjligheter för att surfa. Resan är förstås längre men väldigt få ångrar sig när de väl är framme i de exotiska och charmiga omgivningarna. Folket på Bali är dessutom kända för sin otroliga gästfrihet.

Romantisk resa med fart och spänning

Om varken sol och bad eller kultur och shopping är det som ger dig ny kraft och energi finns det fortfarande en rad resmål som kan passa. Varför inte ta en skidresa till Alperna? Eller kanske en cykelsemester längs med den franska Rivieran?

Eller varför inte åka på en resa full av upplevelser till Afrika? På Wildlife Rescue Center i Namibia kan du som turist få jobba som volontär med exotiska djur som av olika orsaker har blivit räddade och omhändertagna. När du väl är i Namibia finns det också en mängd andra saker att hitta på. Varför inte prova på att köra fyrhjuling i öknen, åka på safari, besöka en av landets många nationalparker eller hoppa bungyjump?

Men du behöver inte åka längre än till vårt grannland Norge för att hitta fart och spänning. I den norska fjällvärlden kan du åka skidor nedför branta berg, åka hundspann, klättra, prova forsränning och mycket, mycket mer – möjligheterna är många!

Spara pengar på din romantiska resa

Oavsett var din romantiska resa går så kan den totala kostnaden snabbt bli ganska hög. Med kreditkortet re:member flex får du tillgång till förmånsprogrammet re:member reward som ger dig upp till 25 % rabatt i över 300 olika webbutiker. På så vis kan du spara pengar på såväl flyg som hotell genom att beställa hos till exempel Lufthansa, Expedia och Hotels.com.Observera att reward-rabatten inte gäller moms- och fraktkostnader.

Med kreditkortet får du också en kompletterande reseförsäkring och ett avbeställningsskydd inkluderat när du betalar mer än hälften av resan med kreditkortet. Detta skyddar dig bland annat vid sjukdom och stöld under resans gång.

Ansök om ett re:member flex kreditkort idag och få hem det i tid till resan!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.