resebudget.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Så får du större resebudget

Oavsett om det handlar om en härlig hotellvistelse eller att njuta lite extra med god mat och roliga aktiviteter innebär en semester för de flesta att man spenderar mer än man vanligtvis gör. Här får du några tips på hur du kan få ut mer av din resebudget.

Det är alltid en bra idé att sätta upp en budget när du ska på semester, på så vis ser du hur mycket du har att röra dig med under resans gång. Om du gärna hade haft lite mer ekonomiskt utrymme och vill öka resebudgeten finns det en rad stora och små åtgärder du kan ta till.

Det enklaste är kanske att sätta av en fast summa varje månad som sedan ska gå till semesterkassan, men detta kräver att du har börjat spara i god tid innan semestern. Om du redan har beställt semestern och behöver mer ekonomisk frihet nu är detta givetvis inte ett alternativ – men tänk på det till nästa resa!

Om du vill utöka resebudgeten på en gång kan det vara smart att undersöka om det finns möjlighet att hitta en billigare och därmed mer prisvärd resa – till exempel kan du kanske hitta en paketresa eller en sista minuten-biljett, eventuellt kan du också åka på ett annat datum än det du tänkt. Genom att spara in på resekostnaderna kommer du få mer pengar till annat, som till exempel shopping, restaurangbesök eller inträde till attraktioner och museer.

Få större resebudget med hjälp av kundklubbar

Ett annat bra sätt att dryga ut resebudgeten på är att undersöka vilka fördelar du får via olika typer av kundklubbar och medlemskap. Det finns ofta stora summor att spara genom att utnyttja de fördelar du redan har men kanske inte känner till och därför är det viktigt att du går igenom din ekonomi och kollar upp detta. Kanske du i tillägg också kan få tips på några nya restauranger eller attraktioner?

Du kan också undersöka om det är någon av de saker du vill göra som har gratis eller billigare inträde under vissa veckodagar, tider på dagen eller säsonger. På så vis kan du enkelt spara pengar som du sedan lägger på något annat i din resebudget. Var kreativ och ta reda på hur du kan få ut så mycket som möjligt av varenda krona.

Bli en soffsurfare

För dig som vill öka resebudgeten, men inte är intresserad av att åka på en paketresa, är så kallad couchsurfing ett roligt och prisvärt alternativ till hotell. Konceptet går ut på att du lägger ut din egen soffa eller lägenhet för andra att använda i utbyte mot att du kan få tillgång till detsamma i en annan stad, någonstans i världen. Via ett nätverk med soffsurfare kan du byta, låna och dela husrum med andra likasinnade personer från världens alla hörn.

När vi väl pratar om detta sätt att öka resebudgeten på kan vi också nämna att de flesta städer idag har Uber. Genom att alltid använda sig av detta transportalternativ istället för vanlig taxi kan du både spara pengar och lära känna lokalbefolkningen. Om du varken vill åka Uber eller taxi så är kollektivtransport oftast det billigaste sättet att ta sig runt på.

Fördelar med budget till resan med re:member

Om du inte har tid eller inte vill utnyttja tipsen här ovanför kan du enkelt få en större resebudget genom att utnyttja de fördelar du får med ett re:member kreditkort.

För det första kan du få upp till 100 000 kronor i kredit och möjlighet till upp till 8 veckors räntefri kredit. Kortet har inte heller någon årsavgift, varken det första året eller efterföljande år. Här är några andra fördelar du får med kortet:

Kompletterande reseförsäkring och avbeställningsskydd: Om du betalar mer än hälften av resekostnaderna med kreditkortet får du en kompletterande reseförsäkring och avbeställningsskydd inkluderat. De gäller dig, makar eller sambos samt barn under 21 år som bor hemma – eller upp till tre medresenärer.

Billigare flygbiljetter: Via förmånsprogrammet re:member reward kan du spara pengar på flygbiljetter. Du får rabatt hos flera resebolag, så som Lufthansa och Expedia.se. En komplett översikt hittar du här.

Billigare hotellvistelse: Utnyttjar du re:member reward kan du också spara pengar på hotell och semesterhus. Booking.com och Hotels.com är bara två av de webbsidor du kan beställa genom och spara pengar – pengar som du istället kan lägga på upplevelser!

Det går snabbt och är enkelt att ansöka om kreditkortet, och ytterligare en fördel är att nio av tio får svar med en gång.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.