semester-i-albanien.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Semester i Albanien

En semester i Albanien bjuder på spännande historia, vacker natur, god mat, massvis av gästfrihet och inte minst låga priser. Denna kombination gör Albanien till det perfekta resmålet för dig som vill vidga dina vyer i sommar.

Albanien är fortfarande en av Europas billigaste semesterdestinationer. Utöver de låga priserna är det framför allt de vackra stränderna som lockar till sig turister. För det är faktiskt så att vi svenskar föredrar sol- och badsemester när vi ska åka iväg. Det visar en undersökning om svenskarnas semesterplaner, som YouGov utfört.

Albaniens gömda pärla

På Albaniens sydkust ligger den albanska rivieran, vid den lilla staden Saranda. Här är badvattnet kristallklart och längs de kritvita sandstränderna som är flera mil långa hittar du en mängd mysiga restauranger och kaféer. Dessutom ligger den vackra naturen bara runt hörnet, men mest känt är nog de spektakulära solnedgångarna.

Staden kan skryta med hela 300 soldagar under ett år och många tycker nog att Saranda påminner mycket om Grekland, vilket inte är så konstigt då den grekiska ön Korfu ligger ett stenkast bort. På grund av detta är många av de lokala specialiteterna inspirerade av  både det grekiska och det italienska köket. Prova gärna den lokala ölen Tirana till maten.

Även om den albanska rivieran består av en lång, vacker kustlinje med mängder av stränder så rekommenderas det ett besök till stranden Ksamil, som ligger ungefär 20 minuter från Saranda. Här kan du hyra trampbåt, njuta av fantastisk mat på en av strandrestaurangerna eller bara koppla av och njuta av solen.

Det finns även gott om attraktioner i själva staden. Besök borgen Lekurës som ligger på en höjd över Saranda – den byggdes på 1500-talet för att skydda stadens invånare mot angrepp från Korfu. Från borgen får du en fantastisk utsikt över hela staden, Butrint-området, ja du kan faktiskt se hela vägen till Korfu – samtidigt som du njuter av god mat och dryck. I Butrint finns historiska byggnader som är över 2800 år gamla. Bland dessa uråldriga byggnader hittar du bland annat amfiteatern och det gamla badet som båda är väl värda ett besök.

Levande huvudstad

Den albanska huvudstaden, Tirana, har härligt klimat, lummiga parker och fantastisk arkitektur – staden är egentligen en attraktion i sig själv. Byggnadernas arkitektur är tydligt präglad av italienarna, kommunismen och postmodernismen. Under de senaste åren har det genomförts en hel del renoveringar av stadens fasader för att fräscha upp och de har dekorerats med nya färger och moderna mönster.

Bland de attraktioner som är värda att besöka kan vi nämna moskén vid Skanderberg-torget, klocktornet Sahat-Kulla från 1830 och Bunk’Art som var en bunker under kalla kriget men som nu är omgjord till ett museum för historia och samtidskonst.

Staden har också ett stort utbud av uteställen och små, mysiga barer. Uteställena har ofta olika DJ:s som står för musiken och drinkarna är såväl utsökta som prisvärda. Om du vill ha tips på vilken bar du ska gå till så räknas Radio Cocktail Bar som en av de bästa. Club Zone, som är en av de största nattklubbarna, bjuder på allt från hip hop-konserter till 90-talsmusik.

Albanien för den som gillar fest

Om du gillar att festa och ha kul råder det inga tvivel om att Albaniens svar på Ibiza är platsen för dig. Dhërmi bjuder på några av landets bästa stränder med turkost vatten, hög musik, liv och rörelse. Dhërmi Beach är känd för att vara full av ungdomar under sommaren, men det är trots detta möjligt att hitta lugnare områden om du vill ha en paus.

Om du väljer att åka hit rekommenderar vi att du bor på stranden. ”Eco-camping” är ett koncept som innebär att du bor i bungalows med havsutsikt. Därifrån är det aldrig långt till en strandbar eller restaurang som serverar traditionella albanska rätter.

Bra fördelar med kreditkort på semester i Albanien

Albanien är snällt mot plånboken och du behöver inte betala mer än 15 kronor för en halvliter öl, 50 kronor för lunch eller 500 kronor för en trerätters middag för två personer. Även om du kanske tror att du inte kommer få användning för ett kreditkort under en sådan semester så lönar det sig att ha ett.

Genom att betala mer än hälften av semestern med kreditkortet får du en reseförsäkring inkluderad, men det kanske allra bästa är att du kan spara pengar med ett flex kreditkort från re:member. Hur? Genom förmånsprogrammet re:member reward får du rabatt på både flygbiljetter och hotellvistelser, genom att boka via till exempel Expedia och Hotels.com. Observera att reward-rabatten inte inkluderar moms- och fraktkostnader.

Att ansöka om ett re:member kreditkort går snabbt och är enkelt och hela nio av tio får svar på en gång. Sedan är det bara att börja planera resan till Albanien. Trevlig resa!

 

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.