semester-i-kroatien.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Semestra i Kroatien och upplev landets vintraditioner

Drömmer du om en annorlunda semesterupplevelse? Varför inte åka på en vinresa till Kroatien? Kroatien är ett vackert land med en lång tradition av vintillverkning. Kroatien har faktiskt producerat vin lika länge som Italien och Grekland men det är inte förrän under de senaste åren som landet har hamnat på kartan när gäller smak och renommé.

Det högt ansedda, brittiska vinmagasinet Decanter har lovordat flera kroatiska viner och det är kanske på tiden med tanke på att landet har mer än 1 600 vinproducenter, över 40 000 vinodlare och mer än 60 olika druvsorter.

Unika matupplevelser på semester i Kroatien

Med unika mattraditioner och en fantastisk inhemsk vinproduktion är Kroatien ett land som förtjänar uppmärksamhet för sitt kök och sina druvor. Det härliga klimatet och den vackra naturen ger goda förutsättningar för en semester som ger mersmak.

Att ta sig till Kroatien

Det enklaste sättet att resa till Kroatien är förstås att flyga direkt till Split, Dubrovnik eller någon av de andra flygplatserna i landet. Om du tycker om att segla går det utmärkt att ta sjövägen – Kroatien har en av de vackraste kustlinjerna i världen och några av de mysigaste hamnstäder du kan tänka dig. Till lands är hyrbil ett mycket bra alternativ för att ta sig mellan de olika distrikten.

Om du väljer att åka till Kroatien under perioden mars till september är temperaturerna mycket behagliga. Högsäsongen infaller i juli och augusti och om du vill åka dit när vinprovningarna är som bäst bör du boka in en resa under perioden augusti-september.

Läs även vår artikel med tips för resor till rom här.

Världens äldsta vinkällare och många vindistrikt

Att gå på vinprovning i Kroatien under hösten är en upplevelse i sig. Åk till det största vindistriktet, Slavonia, där den mest kända druvan Grazevina odlas. Andra kända druvsorter som också odlas här är Chardonnay och Traminac. Besök någon av de vackra vingårdarna där du kan strosa runt bland vinrankor och provsmaka några av de fylliga, goda viner som produceras i Slavonia-distriktet.

I Pozega-Slavonia-distriktet finns en gammal vingård som heter Kutjevo. Här finns också världens äldsta vinkällare – från 1232! Vinerna från detta distrikt har vunnit flera priser för sin kvalitet och smak.

En annan möjlighet är att åka från gård till gård i Boranja-distriktet där du hittar många lokala vinbutiker. I Boranja ligger gården Belje där du kan få vara med på en fantastisk rundvandring i de gamla lokalerna och smaka årgångsvin gjort på Merlot och Grazevina.

Längs vägen – från norr till söder – kan du bo på hotell eller på någon av de många vingårdarna för att sedan avsluta resan i det sydliga distriktet Syrmien där du bland annat hittar den vackra vingården Odescalchi som är ett gammalt slott.

Förverkliga semesterdrömmen i Kroatien med re:member

Drömmer du om en semester i Kroatien kan du spara mycket pengar om du betalar mer än 50 % av resan med ditt re:member kreditkort, då är nämligen en kompletterande reseförsäkring inkluderad. Med ett flex kreditkort från re:member får du kredit på upp till 100 000 kronor och du betalar ingen årsavgift.

Genom förmånsprogrammet re:member reward kan du också ta del av bra rabatter hos en rad olika resebolag, något som kommer väl till pass när du ska ut och resa. Läs mer och ansök om ett kreditkort idag så har du det när det är dags för avresa.

Trevlig resa till Kroatien!

 

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.