semester-i-montenegro.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Att resa på semester till Montenegro

Montenegro är ett litet land vid Adriatiska havet som erbjuder både oberörd, vacker natur och lyxområden som är populära bland turisterna. Oavsett om du är ute efter en upplevelsesemester eller sol och bad kan du hitta det under en resa till Montenegro.

Montenegro är kanske inte ett lika populärt resmål för svenskar som grannlandet Kroatien, men det är helt klart värt ett besök. Landet har en särskild stämning och invånarna är kända för att ta det lugnt – kanske precis som du vill ha det när du är på semester?

Naturpärla som hämtad ur en saga

Med sina vackra berg, branta raviner, orörda stränder och en av kontinentens få återstående regnskogar ser Montenegro ut som ett vykort från alla håll och kanter. Kronjuvelen är utan tvekan Kotorbukta. Den koboltblå fjorden är omgiven av branta berg och charmiga småbyar som ser ut att komma direkt från sagornas värld.

Staden Kotor är full av tradition, historia och medeltidskultur. Den gamla staden, som för övrigt är upptagen på UNESCO:s världsarvslista, är full av smala gränder, vackra byggnader, kyrkor och mysiga små torg. Sevärdheter du inte får missa är bland annat Marias födelsekyrka, St. Tryphon-katedralen och Kotors gamla stadsmur som skulle skydda invånarna mot inkräktare. Du hittar också ett överflöd av kaféer, restauranger och små, mysiga butiker som säljer hemmagjorda varor.

Sol- och badsemester i Montenegro

Såvida du inte åker på en charterresa till Montenegro måste du räkna med att det blir mellanlandningar på vägen dit. Eventuellt kan du flyga direkt till Dubrovnik i Kroatien, hyra bil där och sedan köra vidare till Montenegro. Körturen i sig själv blir då en upplevelse med vacker natur hela vägen. Att köra från Dubrovnik till Budva tar inte mer än tre timmar, men tänk på att det kan ta lång tid att korsa gränsen. Det är en god idé att ha alla nödvändiga papper redo, som försäkringsbevis för hyrbilen, för att undvika förseningar.

Det är nämligen med största sannolikhet Budva du kommer hamna i om det är sol- och badsemester du är ute efter. Längs med Budvas riviera, som Montenegros kust heter, finns otaliga stränder. Några av dem är milslånga och andra är korta men oavsett vilken du väljer finns det kristallklara havet där, redo att avnjutas.

Budva är en spännande stad som erbjuder mer än bara turkost vatten. När du inte ligger på stranden och kopplar av kan du beundra de historiska byggnaderna, njuta av god mat eller dansa tills du får ont i fötterna. Staden har ett myllrande nattliv och här arrangeras ofta teater- och musikfestivaler.

Aktiv semester i Montenegro

För den som är sportintresserad är Montenegro ett eldorado. Oavsett om du har ett specifikt intresse och vill träna eller om du bara vill uppleva något nytt finns det goda möjligheter. Du kan bland annat prova på dykning, vattenskidor, forsränning, vindsurfing, klättring eller paragliding. Du kan välja mellan att hyra utrustning själv och prova dig fram, eller hänga med på en av de många guidade utflykterna.

Många fördelar på resan i Montenegro

En undersökning om svenskars resvanor som YouGov utfört visar att sol- och badsemester är det som svenskar i högsta grad föredrar. Hela 34 procent av deltagarna i undersökningen anger att de planerar att resa till varmare destinationer. Om du redan har besökt klassiker som Spanien och Italien, varför inte prova något nytt och resa till Montenegro?

Kom ihåg att utnyttja de fördelar du får med ditt re:member flex kreditkort när du ska resa till Montenegro. Genom förmånsprogrammet re:member reward kan du spara pengar på både flygbiljetter och hotellvistelse genom att utnyttja förmånliga erbjudanden och rabatter. Du kan nämligen spara upp till 25 % i olika nätbutiker som säljer flygresor och hotellvistelser. Observera att reward-rabatten inte inkluderar moms- och fraktkostnader.

Att ansöka om ett re:member kreditkort går snabbt och är enkelt. Kom ihåg att göra det i god tid innan du ska resa till Montenegro så att du kan utnyttja de förmånliga rabatterna.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.