sista-minuten-resa-10-tips.jpg
Logga in med mobilen

Har du laddat ner re:member appen?

Kom igång 

Sista minuten resa - 10 tips

Drömmer du också om att få åka iväg på en härlig resa? Du har stora chanser att hitta riktigt billiga resor om du kan tänka dig att boka en sista minuten resa. Här får du 10 tips för din sista minuten resa.

1. Undvik högsäsong

På sportlov, höstlov och vinterlov kan priserna gå upp en del för sista minuten resor, genom att undvika högsäsongen kan du hitta bättre priser.  

2. Kolla recensioner

Eftersom du åker i sista minuten kan det vara bra om du redan kollat igenom recensioner för hotell som verkar trevliga. Det finns även fördelar med att boka hotell och flyg separat eftersom du kan hitta ett riktigt bra erbjudande för exempelvis ett hotell.

3. Packa smart

Om du är redo att åka när som helst har du större möjligheter till att hitta ett bra pris för din sista minuten resa. Om du förbereder din packning så mycket som du kan är du förberedd och dra direkt. Kom ihåg att inte ta med dig för mycket. Ett tips är att packa plagg som går att kombinera med varandra.

4. Handla med kreditkortet

När du åker utomlands och checkar in bagage finns en risk för att bagaget blir försenat, eller i värsta fall kommer bort. För att resa tryggt och för att du ska slippa oroa dig för oväntade situationer är det bra att betala hela din resa med ett av våra kreditkort. 

5. Var öppen för förslag

Om du bara är ute efter sol, bad och varma stränder, kan du tjäna mycket på att en sista minuten resa till mer udda destinationer. Populära resmål är ofta dyrare än andra platser och här har du stora chanser att spara in en del pengar. Dessutom är det ju roligt att få se något annat.

6. Vart ska du?

När du väl har bokat din biljett finns det saker kvar som är viktiga att förbereda. Se till att skriva ner adressen till ditt hotell och kolla upp hur du kan ta dig dit.

7. Andra flygplatser

Även om en viss flygplats är närmast där du bor kan det mycket väl vara så att du hittar ett billigare pris från en annan flygplats. Skulle det skilja många tusen kronor kan det till och med vara värt att ta ett tåg eller liknande till flygplatsen.

8. Allt på en gång

Även om du kan hitta riktigt bra erbjudande om du bokar hotell och flyg separat, finns det även stora möjligheter till en bra deal om du bokar allt på en gång. Jämför olika resebolag och se över deras erbjudanden. Ibland kan det vara billigare att boka både boende och resa samtidigt.

9. Barnfamilj, kompisgänget eller romantisk resa?

Ett bra tips inför din sista minuten resa är att kolla upp hotellet och restaurangerna. Om du åker med barnen är det bra om restaurangerna tillåter barn och vill du helst undvika barnfamiljen så är det bra att kolla upp vad som gäller.

10.  Nöjen

Som sista tips inför din kommande sista minuten resa är det bra att du tar med dig något slags spel. Att packa ner en kortlek i väskan kan vara guld värt om regnet bestämmer sig för att ösa ner.

Har du inte redan ett kreditkort från re:member?

 

Ansök om ett kreditkort från re:member här

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.