kreditkort-sista-minuten-solresa.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Sista minuten resor inför solsemestern

Ibland behöver du ett avbrott i vardagen och snabbt komma iväg på en veckas semester eller två. Då kan en sista minuten-resa vara lösningen. Har du möjlighet att planera lite och pricka in resebolagens kampanjer, kan du faktiskt göra kap och få råd med både en och två resor till de populäraste svenska resmålen: Spanien, Grekland och Turkiet.

Bara ordet sista minuten resor låter lockande. Det bästa knepet för att hitta billigaste resan är att åka när ingen annan vill åka, till ett ställe dit få vill resa, men dit det ändå finns många resor. Undvik skollov och storhelger. Res helst precis efter skolstart och precis innan skolorna slutar i maj. På Hotels.com hittar du billiga sista minuten-resor och restresor på flyg, hotell och paketresor till en rad destinationer:

Mallorca

Mallorca är det mest klassiska svenska resmålet man kan tänka sig och perfekt för sista minuten resor. Upptäck dock gärna den sydöstra delen av ön, det är nämligen inte många som har gjort det. Som Parc natural Mondragó, ett avskilt och naturskönt område med spännande klippor, våtmarker och en mängd flyttfåglar.

Eller kombinera badutflykterna med vandring och fågelskådning runt Mallorcas sydligaste udde, Cap de Ses Salines. Här kan du få se både törnskata, härfågel och ängshök.

Är du ute efter långgrunda och badvänliga stränder för barnen, men också kultur, nattliv och god mat borde familjeparadiset Alcudia på norra delen av ön passa som handen i handsken. De flesta restauranger, tapasbarer och caféer ligger koncentrerat i Port d’Alcudia och det är hit de flesta går på kvällen. Här kan du hitta allt från välkända snabbmatskedjor till restauranter omnämnda i Guide Michelin.

Sista minuten resor

Glöm inte att göra ett gastronomiskt besök i Port d’Alcudia.

Kreta

På Kretas norra kust, fem mil från öns största stad, Heraklios, hittar du den lilla fiskebyn Elounda, som hämtad ur filmen ”Det stora blå”. Elounda är en typisk, genuin liten grekisk by, med ungefär 2000 invånare, men kan samtidigt visa upp fashionabla boenden och lyxiga butiker. Här finns givetvis en fin strand och eftersom orten ligger i en vik är den en av Kretas vackraste och mest badvänliga. I hamnen hittar du ett trevligt torg med gott om caféer och restauranger. I bergen ovanför Elounda finner du små bergsbyar och grottor och det sägs att i en av grottorna är guden Zeus född!

Cirka en mil bort ligger närmsta större stad, Agios Nikolaos, där du hittar det nattliv du möjligen saknar i Elounda.

Saranda – Albanien – via Korfu

Vill du uppleva ett nytt och spännande resmål ska du ta dig till den soldränkta kuststaden Saranda i södra Albanien där du inte bara hittar sol och bad utan även 3000 år gamla fornlämningar. Oftast en pärla bland sista minuten resor.

Enklast tar du dig Saranda genom att flyga till den grekiska ön Korfu – också den ett uppskattat resmål, så varför inte stanna på ett strandhotell här ett par dagar innan du tar färjan över till Saranda? Resan från Korfu tar bara en halvtimme och alternativet är en ganska besvärlig hyrbilsresa från Albaniens flygplats Tirana. 

Saranda är belägen vid Joniska havet och påminner mycket om orterna utmed den grekiska kusten, med den stora skillnaden att allting är häften så dyrt! Du kan förvänta dig ett rum av bra klass med havsutsikt och tillgång till pool och hotellets egen strand för i princip inga pengar alls. Och vädret tillhör det bästa: Inte mindre än 300 soldagar om året kan Saranda skryta med!

Boka din sista minuten resa med re:member

Jämför ni priserna på hotell till solresan kan ni spara penger även om ni er ute i sista minuten. Med förmånsprogrammet re:member reward får du upp till 25 % reward-rabatt på utvalda tjänster och produkter i över 300 webbutiker, bland annat 10 % rabatt på hotellbokingar hos Hotels.com

Betalar ni sista minuten resan med re:member kreditkort så ingår dessutom en kompletterande reseförsäkring, helt utan extra kostnad. Har ni inte redan ett kreditkort från re:member så kan det vara en bra idé att ansöka om ett kort redan nu, så att ni får hem det i god tid inför resan.

Trevlig solresa! 

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

re:member more: Ordinarie årsavgift 295 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Kreditränta f.n. 19,74 % (2023-06-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 20,26 % och det sammanlagda belopp som ska betalas är 22 019 kr (avbetalningsbelopp i snitt 2 019 kr) med årsavgift. Beloppen är uträknade utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjats utan avgift för kontantuttag.

re:member Mastercard: Ordinarie årsavgift 195 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Kreditränta f.n. 19,74 % (2023-06-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 16,93 % utan årsavgift (vid betalning med e-faktura) (19,12 % med årsavgift) och det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 919 kr med årsavgift. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 1 919 kr) och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjats utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. Läs fullständiga villkor här

Kreditgivare: Entercard Group AB (org. nr. 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.