kreditkort-sista-minuten-resor.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Så här får du billiga sista minuten-resor

Visst hade det väl varit skönt att få åka iväg på en resa och starta våren och sommaren tidigt? Det behöver inte vara dyrt att åka iväg på en härlig sol- och badresa, särskilt inte om du bokar en sista minuten resa vid rätt tillfälle. Sista minuten resor är populärt och du har stora chanser att hitta resor till låga priser. Men även sista minuten resor kan bli mer kostsamma än nödvändigt. Många bokar sista minuten resor under loven för att på så sätt få ett billigare pris när de reser med barnen. Eftersom efterfrågan ökar under just loven är det ofta dyrare att boka då. Om du har möjlighet att boka när som helst kan du hitta riktigt låga priser och ta med dig hela familjen på en efterlängtad resa.

Res när ingen annan reser

Tidningen Allt om Resor gjorde en undersökning för att ta reda på när det var billigast att boka en resa. Du kan hitta riktigt billiga priser på sista minuten resor om du bokar särskilda perioder under året. Billigast brukar det vara strax innan lov och efter lov. Då har barnfamiljerna redan varit på semester och är inte intresserade av att resa bort. Även i början av december och efter nyår kan du ha stora möjligheter att hitta ett riktigt bra erbjudande. Att resa bort över jul och nyår är väldigt populärt och resorna kan vara väldigt dyra. Om du har möjlighet att boka innan eller efter nyår kan du spara en hel del pengar.

Sista minuten resor innebär att du bokar sent, ganska nära avgång. Men du kan även ha chans att hitta billigare biljetter om du bokar många månader innan avfärd. Cirka sex månader innan avgång kan du hitta bra priser på charterresor, men cirka en månad innan kan priserna höjas rejält, för att sedan gå ner igen några få dagar innan avgång. Men väntar du så länge riskerar du att bli utan resa.

Billiga sista minuten-resor

Sista minuten resor är några av de billigaste på marknaden och du kan hitta flera härliga resor till soliga destinationer. Om du vill åka över vintern brukar de dyraste resorna gå till Thailand, eftersom vädret garanterat är soligt och varmt. Om du vill få ett billigt pris är det bättre att välja länder i södra Europa om du åker över vintern. Tyvärr finns då risken för ett kallare väder och även regn.

Sista minuten resor

Glöm inte att packa med dig ditt kreditkort från re:member på resan. Med det får du tillgång till många reserelaterade försäkringar som kan vara bra att ha, speciellt om du reser på en sista minuten resa.

Boka din sista minuten-resa med re:member

Jämför ni priserna på hotell till upplevelsesresan kan ni spara mycket penger. Med förmånsprogrammet re:member reward får du upp till 25 % reward-rabatt på utvalda tjänster och produkter i över 300 webbutiker, bland annat 10 % rabatt på hotellbokingar hos Hotels.com

Har ni inte redan ett kreditkort från re:member så kan det vara en bra idé att ansöka om ett kort redan nu, så att ni får hem det i god tid inför resan.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.