bad-gastein-vinterparadis.jpg
Upptäck fördelarna med re:member

Har du ännu inget re:member kreditkort? 

Ansök här

Bad Gastein – Vinterparadis för skidentusiaster

Skidanläggningen i Bad Gastein är bland de bästa i världen och lockar till sig skidentusiaster från alla världens hörn. Med sina fantastiska backar, möjligheter till afterski och vackra arkitektur bland vitklädda fjälltoppar, ligger Bad Gastein i toppen när det gäller skidresor.

Den lilla alpbyn ligger i Gasteinerdalen och har ofta kallare vintrar än andra orter på samma höjd – vilket ger en härlig snögaranti. Det exceptionella läget, med hela fem skidorter på totalt över 200 kilometer backe, erbjuder skidåkning från mitten av november till början på maj. Backarna är inte lika dramatiska och spetsiga som på många andra skidorter och passar därmed bra för hela familjen. De mest lättillgängliga backarna ligger i Stubnerkogel och Schlossalm.

De välskötta backarna i Bad Gastein ligger på en höjd av 2700 meter över havet och har en magisk utsikt över det vackra vinterlandskapet. Här finns möjlighet att upptäcka nya backar varje dag under hela skidsemestern. Ett häftigt tips är att ange ditt liftkortsnummer på Skiline.cc. Då registreras alla dina åk och du kan sedan läsa av hur långt du åkt, hur många liftar du använt och även hur högt över havet du befunnit dig. Du kan skapa ditt eget diagram från skidsemestern och sedan jämföra med dina kompisar, kanske för att se vem som åkt längst.

Restauranger i Bad Gastein

Alperna är känt för sin legendariska afterski och Bad Gastein är inget undantag. Utan mat och dryck fungerar inte kroppen ordentligt så när magen kurrar bör du prova pepparstek eller wienerschnitzel på restaurangen på Bahnhof eller gulaschsoppan på Jungerstube. Prova även Kaiserschmarren till efterrätt – en lokal delikatess som bäst beskrivs som en blandning av äppelkaka och pannkakor. Annars kan Hofkeller rekommenderas – speciellt deras fondue. Den intima restaurangen ligger i källaren på Hotel Salzburger Hof och erbjuder utmärkt mat, öl och vin.

Spa- och badort

Även om Bad Gastein är det perfekta resmålet för skidsemestrar, är orten mycket mer än bara skidåkning. På slutet av 1700-talet blev skidorten ett populärt resmål för kungliga, adliga och andra rika och berömda. Kurbad och slott byggdes och en av de centrala byggnaderna i staden, Badschloss, öppnades för allmänheten år 1807 av kejsare Frans I. Här fanns källvatten, både kokhett och kallt, som ansågs vara hälsofrämjande.

Varma källor är populära än idag och tack vare rör under gatorna innehållandes fem miljoner liter glödhett vatten, hålls gatorna i centrum fria från snö under vintrarna. Fördelen är att du också kan ta ett avslappnade bad i den kombinerade utomhus- och inomhuspoolen.

Vi kan rekommendera badanläggningen Felsentherme som bland annat har tempererade utomhuspooler med en temperatur på över 36 grader. Dessutom finns en 1000 kvadratmeter stor spaanläggning. Bassängvattnet kommer från de varma, underjordiska källorna och byts ut varje dag, vilket gör att det inte behöver tillsättas något klor i vattnet.

Kultur och underhållning

Den kompakta staden gör allt lättillgängligt och inom korta avstånd kan du uppleva mycket. Om du får nog av att susa nedför backarna, kan du kolla in en av de många mysiga, pittoreska restaurangerna i staden, delta i Snow Jazz Gastein som arrangeras mot slutet av skidsäsongen eller utforska en av de spännande historiska byggnaderna, till exempel Klammstein-slottet.

Det arrangeras dessutom många stora evenemang under vintersäsongen. Vartannat år kan du ta del av Red Bull Playstreet som lockar över 10 000 åskådare och utanför Silver Bullet kan du också ta del av isklättertävlingen som Red Bull arrangerar.

Hotell i Bad Gastein

Möjligheterna när det gäller övernattning är många, och du kan bo på hotell i Bad Gastein som har bassänger med vatten från de varma källorna. Ett av de mest kända hotellen är Hotel Salzburger Hof. Det lyxiga hotellet med 143 rum ligger mitt i staden, men ändå bara 150 meter från linbanan Stubnerkogel. Tio minuters promenad leder dig till badanläggningen Felsentherme och Gasteins ångbad där du kan njuta och koppla av efter en lång dag i skidbacken, om du inte föredrar hotellets egna utbud av pool och spa-möjligheter.

Oavsett vilket boende du väljer i Bad Gastein, kan du med ett kreditkort från re:member spara pengar på hotellboende – du får nämligen tillgång till fördelsprogrammet re:member reward som ger upp till 10 % reward-rabatt på Hotels.com. Observera att reward-rabatten inte gäller moms- och fraktkostnader. 

Kom ihåg att logga in via re:member reward för att ta del av reward-rabatten!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.