geilo-den-kompletta-skidupplevelsen.jpg
Upplev fördelarna

Har du ännu inget re:member kreditkort? 

Ansök här

Geilo, Norge: Den kompletta skidupplevelsen

Den charmerande nationalparksbyn Geilo ligger mellan huvudstaden Oslo i öst och Bergen på västkusten och här har du direkt tillgång till två nationalparker: Hallingskarvet och Hardangervidda. Det unika läget bjuder på oändliga möjligheter för friluftsliv, men Geilo är kanske först och främst känt som en fantastisk destination för skidåkning. Emil Johansson, skidåkare i det svenska alpinlandslaget, håller med. 

Det är lätt att ta sig till skidanläggningen i Geilo med både bil, buss och tåg. Det finns flera vägar att välja mellan om du kommer med bil, men om Oslo är din utgångspunkt är det lättast att köra mot Bergen på riksväg 7 – då ligger Geilo ungefär halvvägs längs den natursköna sträckan. Från Oslo tar det cirka tre timmar att köra till Geilo.

Om du vill ha en behaglig och snabb resa som också tar dig förbi något av det mest storslagna Norges natur har att erbjuda kan du välja att ta Bergenbanan, järnvägen som går mellan Oslo och Bergen. Att ta sig till Oslo med tåg från till exempel Göteborg eller Stockholm är mycket enkelt och restiden med tåg vidare från Oslo till Geilo är sedan cirka 3,5 timmar.

Det svenska alpinlandslaget rekommenderar Geilo

Emil Johansson från det norska alpina landslaget föredrar Geilo när han ska åka skidor i Norge.

– Geilo är en mindre skidort med ett utbud av skidåkning likt dom stora orterna, säger den svenska skidåkaren från Skövde.

Under ungdomsåren var Emil långt ner på resultatlistorna, men med stor vilja och passion för sporten tog han sig till slut till det svenska alpina landslaget. 

Geilo ligger insvept i en gemytlig norsk fjällmiljö, och anläggningens backar passar utmärkt för både nybörjare och mer avancerade skidåkare då anläggningens backar bjuder på mycket variation, säger Johansson.

Varierad skidåkning i Geilo

Tack vare sitt läge i dalgången Hallingdal är Geilo en snösäker destination. Med 39 nedfarter och totalt 35 kilometer med pist får du stor variation i Geilo – även om du åker dit på en längre semester. Här hittar du olika svårighetsgrader – allt från svarta pister till barnbackar.

Och barnen står verkligen i fokus i Geilo. Med fyra barnområden där det finns enklare skidliftar och skidband, andra barn att ha kul med och barnpass i lekskolan Trollklubben är Geilo en av de bästa skiddestinationerna för barnfamiljer.

Om familjens minstingar skulle behöva en skidinstruktör, eller om du själv vill bättra på kunskapen och skidtekniken för att svängarna ska sitta bättre, hittar du också en skidskola i Geilo. Här kan ni delta i gruppskidskolan eller hyra en egen personlig instruktör för alpint, snowboard, parkåkning eller längdåkning.

Men det är inte bara barnen som trivs i backen här. Geilo har också tre terrängparker som står redo med utmaningar och dessutom har parkerna fått flera utmärkelser av det norska snowboardförbundet.

Skidbackarna i Geilo är fördelade på två sidor av byns centrum och samma liftkort gäller i alla Geilos liftar. Med skidbussen tar du dig enkelt mellan dalsidorna med Vestlia och Geiloheisen, samt de olika övernattningsställena som finns i Geilo.

Servering i Geilo

Under en dag i skidbacken behöver kroppen påfyllning av energi och när du måste ta en paus från åkningen kan du njuta av goda måltider på flera olika kaféer och restauranger. Varje matställe har sin egen unika prägel och meny.

Om du gillar lokalproducerad och inte minst god mat är Havsdalskroa stället för dig. Med centralt läge vid liftarna i Havsdalen har den mysiga restaurangen plats för hela 150 gäster. När solen skiner kommer uteserveringen upp, där god mat från utegrillen är ett säkert kort. Havdalskroa har också en trevlig afterski, varje dag från klockan 13:00.

Taubanekroa är ett alternativ i närheten av centrum, det ligger vid botten av skidliften Geiloheisen och har vacker utsikt över de övre delarna av Geilo. I trevliga omgivningar kan du njuta av härliga crepes med tillbehör och gourmetkorvar. Här hittar du också expressliften som tar dig till toppen.

På toppen hittar du Toppen Kafé som bjuder på den bästa utsikten i hela Geilo. Njut av middag i en avslappnad och lugn miljö samtidigt som du ser ut över det storslagna landskapet med Hardangervidda Nationalpark, fjällryggen Hallingskarvet och nationalparksbyn Geilo.

Ett annat trevligt alternativ är Kikutkroa. Kökschefen Andreas Gustafsson har lagat mat i Geilo under flera år och har specialiserat sig på nyttiga och näringsrika maträtter – både till lunch och middag. Hemlagad fjällmat från grunden och gedigna råvaror kan avnjutas i en trevlig lokal full av professionella skidåkare, barnfamiljer, nybörjare och skidveteraner.

Hotell i Geilo

Dr. Holms Hotel är ett av de mest berömda hotellen i Norge och det har en spännande historia. Cirka 100 meter från Geilo station hittar du det traditionsrika hotellet som har varit en plats för avkoppling och välmående sedan början av 1900-talet. Du kan välja mellan att bo i den historiska delen med rum som är inredda i engelsk romantisk stil eller i hotellets moderna nordflygel som präglas av enkel inredning och ljusa färger. Med re:member reward får du rabatt via hotels.com på Dr. Holms hotell i Geilo.

700 meter från Slaatta Skidcenter ligger Bardøla Høyfjellshotell. Med goda möjligheter för skidåkning rakt utanför dörren, två restauranger och en inomhusbassäng får du här alla de förutsättningar som krävs för att du ska få en fantastisk skidsemester. Ta en drink i baren eller koppla av framför brasan i salongen. Du kan också packa dansskorna och känna musikens rytmer på parketten i Barock’n.

Det moderna lodgehotellet Vestlia Resort har ett perfekt läge och bra möjligheter för ski in/ski out – såväl utför som på längden. Mitt i denna idyll av vacker fjällnatur har du en mångfald av aktiviteter att välja mellan. Resorten erbjuder en prisbelönad spa- och hälsoavdelning, badland, bowlinghall, lekland och golfbana.

Vill du åka på skidsemester till Geilo kan du genom förmånsprogrammet re:member reward, som alla innehavare av ett re:member flex eller Mastercard har tillgång till, få upp till 10 % reward-rabatt om du beställer via hotels.com. Observera att reward-rabatten ej inkluderar frakt och moms-kostnader. 

Kom ihåg att logga in via re:member reward för att ta del av reward-rabatten!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.