skidparadiset-hafjell.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta, rabatt i över 300 webbutiker och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Skidparadiset Hafjell

Går du i skidsemestertankar? Då behöver du inte åka längre än till vårt grannland i väst för att få en fantastisk upplevelse. Skidparadiset Hafjell är en av Norges mest mångsidiga skidanläggningar som erbjuder det bästa från två världar – familjesemester och grym skidåkning.

Den snösäkra familjefavoriten Hafjell ligger cirka 15 kilometer norr om OS-staden Lillehammer och att ta sig hit är enkelt, oavsett vilket transportmedel du väljer. Från Oslo tar det cirka 2 timmar och 30 minuter med bil om du väljer att köra själv. Ett annat alternativ är att ta buss eller tåg till Oslo och därifrån ta Dovrebanan till Lillehammer station och buss vidare till Hafjell. Du kan också ta direktbuss från Oslo bussterminal med Hafjellekspressen.

Om du föredrar att flyga ligger Oslo flygplats, Gardermoen, bara 16 mil söder om Hafjell och tack vare goda kollektivförbindelser är det lätt att ta sig vidare till skidanläggningen.

Väljer Hafjell för sin skidsemester i Norge

Med sitt läge i den stora dalgången Gudbrandsdalen faller snön ofta tidigt i Hafjell och med över 150 snökanoner som kan fylla sex lastbilar med konstsnö på bara några minuter, kan du vara säker på att det är bra snöförhållanden i backen.

Den oslagbara kombinationen av snösäkerhet, långa pister och spännande utmaningar gör Hafjell Alpinsenter till en av Skandinaviens mest populära destinationer för skidsemestern. Även bland proffsen är Hafjell populärt – den norska talangen inom alpin skidåkning Maren Skjøld väljer gärna Hafjell när hon ska åka på skidsemester i sitt hemland.

– Jag är lite partisk eftersom jag har stuga där, men det är platsen jag vuxit upp på och jag tycker att det är helt fantastiskt att åka skidor där, berättar Maren Skjøld.

Den norska skidåkaren från staden Gjøvik, strax söder om Lillehammer, fick sitt stora genombrott i världscupen 2016 då hon knep en femteplats vid slalomåket i Finland. På hemmaplan blev hon norsk mästare i superkombination vid de norska mästerskapen 2015 och kan dessutom skryta med en sammanlagd seger i den alpina Europacupen 2015/16.

– Det finns alltid nypreparerade pister och det är i stort sett alltid ganska kallt, vilket gör att förhållandena blir väldigt hårda och fina för skidåkning. Dessutom hittar du också pister för alla olika typer av färdighetsnivåer, säger hon.

Norges tredje största alpinanläggning

Trots att Hafjells alpina historia sträcker sig tillbaka till 1930-talet då det arrangerades internationella studentmästerskap i utförsåkning byggdes Hafjell Alpinsenter inte förrän år 1988. Alpinanläggningen skulle stärka Lillehammers ansökan om att få arrangera de 17:e olympiska vinterspelen – och det gjorde tydligen susen. 15 september 1988 stod det klart att Lillehammer skulle arrangera de olympiska vinterspelen 1994.

Idag är Hafjell Norges 3:e största alpinanläggning och med sina 836 meter från dal till fjäll hittar du 46 kilometer med pist, 18 skidliftar inklusive gondolen och hela 300 kilometer med preparerade längdspår.

– Så som jag upplever pisterna finns det något för alla, oavsett vilken nivå du är på. Du har de ”danska pisterna” som är av det lite lättare slaget, men du kan också köra på områden där det har arrangerats world cup-åk och OS. Där kan du verkligen testa dig själv, berättar Maren.

Mångsidiga Hafjell

Trots att stället är så populärt så är det sällan man behöver trängas i de 33 backarna som finns i Hafjell. Utbudet är stort, både när det gäller nivå och utformning. Njut av breda carvingsvängar i natursköna backar med fantastisk utsikt över Gudbrandsdalen och otaliga fjälltoppar så långt ögat kan nå. Upplev spänningen i en av de fyra terrängparkerna – oavsett om du åker snowboard eller twintip, eller lär familjens minsta att åka skidor i en av de tre barnområdena som finns i Hafjell.

Om du känner att du skulle behöva friska upp dina färdigheter i backen eller om du kan tänka dig att bli en bättre snowboardåkare så erbjuder Hafjell Skidskola både grupp- och privatundervisning för alla åldrar, både inom alpin åkning och snowboard.

Du har också möjlighet att hyra snowboard- och skidutrustning som passar för alla, oavsett om de är nybörjare eller experter. Hafjell Skiduthyrning hittar du på skidtorget i Hafjells dalstation samt på restaurangen och hotellet Gaiastova. Om din skidutrustning skulle behöva lite service under tiden kan du här få hjälp med både vaxning, slipning av stålkanter, justering av bindningar och anpassning av pjäxor.

Läs också om varför svenska alpina landslaget rekommenderar en skidsemester i Åre här.

Servering i Hafjell

Hafjell har ett brett och varierat utbud av matställen – oavsett om du vill ha frukost, lunch eller middag med fantastisk utsikt och god mat, eller afterski efter en lång dag i backen så hittar du det här.

Med ett strategiskt läge, precis vid påstigningen till Stollift 2, hittar du Olympiatunet. Här serveras klassisk mat för skidåkning såsom hamburgare och korv, men även soppa, baguetter och wraps. Under soliga dagar samt under helger, högtider och i semestertiderkan du också gå till Vaffelbua och köpa nygräddade våfflor, kaffe och kakor.

Hafjells mest kända uteställe, Gaiastova, rymmer mer än 400 personer. Med sitt läge på toppen av Hafjell kan du här njuta av en god måltid i en varm och charmig miljö eller bara värma dig framför brasan med något gott att dricka. Gaiastova är också förstavalet när det gäller afterski i Hafjell och här hittar du alltid DJ:s och livemusik som bidrar till den goda stämningen.

Om du vill ha något att äta eller dricka utanför backen kan Ilsetra rekommenderas. På Hafjelltoppen kan du besöka deras två restauranger Rødstua och Finstua, där menyn består av hemlagade och välsmakande rätter som baseras på traditionell norsk husmanskost – med lite internationell inspiration.

Skidsemester i Hafjell

– Jag skulle egentligen vilja rekommendera alla att åka till Hafjell på skidsemester. Det passar väldigt bra för såväl familjesemester som för de som vill utmana sig i lite tuffare backar. Det ligger också nära Lillehammer så att du kan åka in en eftermiddag och njuta av lite stadsliv, avslutar Maren.

Om du har ett re:member kreditkort får du tillgång till förmånsprogrammet som ger dig upptill 10 % reward-rabatt på hotels.com. Så om du väljer att ta din skidsemester i Hafjell så är möjligheterna många. Välj till exempel mellan dessa fina hotell:

  • Pellestova Hotell Hafjell: Överst på Hafjelltoppen, på en höjd av hela 970 meter över havet hittar du ett av de läckraste hotellen i hela den norska fjällvärlden. Pellestovas unika läge erbjuder ett överflöd av möjligheter för friluftsliv, rakt utanför dörren, och har också utmärkt sig som ett ställe där man kan njuta av god mat och dryck. Här hittar du 39 hotellrum, varav 12 fjällsviter med egen bastu.

  • Scandic Hafjell: Scandic Hafjell ligger bara 700 meter från Hafjell Alpinsenter och är en utmärkt utgångspunkt när du ska på skidsemester. Hotellet har hela 210 rum, en ny restaurang, stora gemensamma utrymmen och en barsalong som passar utmärkt för trevligt umgänge.

  • Hunderfossen Hotell & Resort: Bara tre kilometer från Hafjell Alpinsenter hittar du Hunderfossen Hotell & Resort. Med fantastisk utsikt över Hafjell är Hunderfossen ett intimt och mysigt hotell, men de har även 60 stugor och lägenheter. I närheten hittar du också Hunderfossen Familjepark.

Observera att reward-rabatten inte gäller moms- och fraktkostnader. Kom ihåg att logga in via re:member reward för att ta del av reward-rabatten! Om du inte har något re:member flex kreditkort kan du enkelt ansöka om ett här

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.