hemsedal-skandinaviens-motsvarighet-till-alperna.jpg
Upptäck fördelarna med re:member

Har du ännu inget re:member kreditkort? 

Ansök här

Hemsedal: Skandinaviens motsvarighet till Alperna

Med en inramning bestående av höga fjäll får Hemsedal en atmosfär som påminner om Alperna. Varierad skidåkning och kilometer med pistade backar gör Hemsedal till det perfekta valet för en skidsemester – det håller Emil Johansson och Sara Hector från det svenska alpina landslaget med om.

– Bättre skidåkning nära en skandinavisk storstad får inte att hitta. Byn andas skidåkning och hit åker man för att semestra och åka just skidor, säger alpinåkaren Emil Johansson. 

Så tar du dig till Hemsedal

Längst norr i dalgången Hallingdal, i det norska fylket Buskerud, hittar du Skandinaviens svar på Alperna, nämligen Hemsedal. Med sitt läge mitt mellan Bergen på västkusten och Oslo i öst är det lätt att ta sig hit på en rad olika sätt. Om du väljer att köra själv tar det inte mer än cirka tre timmar att ta sig till Hemsedal från den norska huvudstaden och den vackra naturen kommer göra det till en fröjd att köra sträckan.

Om du vill ha en lite mer avkopplande resa och ha tid till att se fram emot de många dagarna i skidbacken kan du också ta dig till Hemsedal med såväl buss som tåg. Bergenbanan, järnvägen som går mellan Oslo och Bergen, är en fantastisk reseupplevelse som bjuder på såväl fjäll som fjordar. Om du vill åka buss kan du enkelt ta dig till Oslo från till exempel Göteborg eller Stockholm och sedan resa vidare till Hemsedal med en av de många bussavgångarna.

Sugen på att testa nån annan skidort än Hemsedal? Läs om tips på andra fantastiska skidorter i Norge här

Norska alpinstjärnan föredrar Hemsedal

Norska landslagsåkaren Maren Skjøld tycker att Hemsedal är det perfekta valet för skidsemestern. Hör hennes tips i videon nedan. 

 

Skidanläggning med lätt översikt och varierad åkning

– Anläggningen är familjevänligt i form av arrangerade aktiviteter och utbud runtomkring backarna, men samtidigt bjuder fjället på lättåtkomlig miljö till fina offpist-nedfarter och andra avancerade nedfarter, berättar Emil Johansson. 

Oavsett vad du har för önskningar och behov erbjuder Hemsedal Skisenter massvis av utmaningar och upplevelser. Skidbackarna utgår från tre olika toppar; Totten 2 som ligger på 1450 meter över havet, Tinden på 1345 meter över havet och Roni med sina 1225 meter över havet. Från den förstnämnda toppen kan du få hela sex kilometers oavbruten nedkörning från topp till botten.

– Det finns offpist som ska vara bra, säger Sara Hector som tävlar i det svenska alpinlandslaget. Jag har själv aldrig testat, då fokus alltid har legat på att tävla, testa skidor eller träna, men det sägs så. I övrigt är många av backarna åt det lätta hållet och passar nybörjare eller de som försöker att lära sig att carva alldeles utmärkt. 

Om du vill ha en rolig utmaning så är SkiStar Snow Parks byggda för att vara inspirerande och inbjudande för flest möjliga skidåkare, oavsett nivå. De olika parkerna erbjuder rails och hopp som passar både ungdomar och vuxna samt nybörjare och erfarna parkåkare. Även barnområdet har en egen Minipark med lite enklare hopp, boxar och annat kul.

Längst ner i skidanläggningen hittar du barnområdet, med perfekta skidbackar för de minsta åkarna. Här kan ni tillsammans njuta av åkningen med åtta enkla liftar och sju backar, lekplats, en spännande skogsbana samt en Mini Selftimer med riktig startport, bana och tidtagning.

Ta en paus på ett av de många serveringsställena

Hemsedal har ett bra utbud av lättillgängliga serveringsställen när du måste hämta andan och ta en liten paus från backen. Många av restaurangerna erbjuder såväl bar som afterski med DJ:s och livemusik under högsäsongen. Kolla in dessa alternativ:

Kjøkkenkroken: Vägg i vägg med Hemsetunet Apartments hittar du Kjøkkenkroken och T-kroken Burgers & Bar. Kjøkkenkroken har varit Hemsedals ”kvarterskrog” i nästan tio år och de är kända för sina goda hamburgare. Om du inte vill lämna din mysiga fjällstuga så erbjuder de också catering, helgmenyer och take away.

Harahorn Restaurang: Harahorn har fokus på smak av norska fjäll och bjuder på rena och naturliga ingredienser. Här hittar du råvaror från lokala fiskevatten, ren som har betat i närområdet och egenplockade bär. Du hittar också en vinkällare full med gömda skatter.

Skarsnuten Restaurang: På toppen av Skarsnutenliften hittar du både läckra pizzor och à la carte-meny för lunch och middag på Skarsnuten Restaurang. Under vårmånaderna kan du också njuta uteserveringen på terrassen.

Hotell i Hemsedal

Skarsnuten Hotell: Med ett stilrent utseende och fokus på naturliga material är Skarsnuten Hotell inte bara ett praktexempel på modern, skandinavisk design utan är också ett perfekt hotellalternativ när du ska på skidsemester i Hemsedal. Oavsett om du åker dit under sommaren eller vintern så finns det fantastiska möjligheter för fina upplevelser och aktiviteter. Skarsnuten ligger precis vid skidanläggningen, något många av gästerna verkligen uppskattar.

Du kan välja mellan enkel-, dubbel-, deluxe-rum eller svit – du kan också hyra en fullt utrustad lägenhet med fantastisk utsikt över Hemsedal. Som gäst på Skarsnuten kan du ladda batterierna med jacuzzi, bastu och olika typer av kroppsbehandlingar.

Skogstad Hotell: I Hemsedal centrum ligger det historiska hotellet Skogstad Hotell. Hotellet har byggts upp under flera årtionden och av hela fem generationer sedan byggstart år 1905. Till följd av detta förekommer en del variation i inredning, storlek och standard, men alla rum har eget bad, gratis Wi-Fi och TV.

Goda matupplevelser är grundläggande hos Skogstad och de erbjuder såväl mat som dricka i många olika utföranden på hotellet. Tapas Club bjuder på medelhavsinspirerad mat och Elgen har en meny baserad på det sydamerikanska köket och i baren kan du få lokala tips av pratglada och hjälpsamma bartenders. Här får du öl, vin och cocktails under hela vintersäsongen och dessutom kan du ta del av olika events och livemusik.

Rabatt på skidsemester i Hemsedal

– Hemsedal passar hela familjen. Det är mysigt och väldigt familjärt och passar barnfamiljer väldigt bra! avslutar Sara Hector. 

Om du har ett re:member flex eller Mastercard kreditkort får du tillgång till förmånsprogrammet som ger dig upp till 10 % reward-rabatt på hotels.com. Så om du är sugen på en skidsemester i Hemsedal finns det goda möjligheter till detta. Kom ihåg att logga in via re:member reward för att kunna utnyttja reward-rabatten. Observera att reward-rabatten inte gäller moms- och fraktkostnader. 

Kom ihåg att logga in via re:member reward för att ta del av reward-rabatten!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.