hyra-stuga-i-norge-i-pask.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Ska du hyra stuga i Norge i påsk?

Påsken är kanske den bästa tiden på året att tillbringa på fjället med skidor på fötterna. Dagarna blir ljusare och längre, du kan knäppa upp skidjackan och njuta av solen, backarna är mjuka och det finns mycket kul att göra. En vistelse i en stuga i den norska fjällvärlden är ett fantastiskt sätt att njuta av allt detta och som tur är så är utbudet stort.

Skidåkning i kombination med afterski, underhållning, aktiviteter och god stämning kännetecknar en typisk påsk för många norrmän. På populära platser dit många reser för att fira påsk i sin stuga, eller hytte som det heter på norska, har påsken närmast utvecklats till en folkfest. Vi har hittat två ställen i Norge som är extra populära under just påsken:

  • Hyr stuga i Hemsedal under påsken
    Påsken är en absolut höjdpunkt i Hemsedal, mitt i de norska fjällen. Utomhus kan man lyssna på konserter och DJ:s medan restaurangerna lockar med grillade rätter och härlig stämning i solen. Det finns nöjen och arrangemang såväl i som utanför skidbacken för både stora och små. Även de minsta kommer kunna delta i en rad aktiviteter under påskfesten.

    Under påsken kan du medverka i utförsåkningstävlingen Rally to the Valley. Alla över 16 år kan anmäla sig till denna spektakulära påsk-tillställning. Tävlingen är indelad i två klasser: damer och herrar.

  • Hyr stuga i Trysil under påsken
    Trysil, som ligger nära gränsen till Sverige, bjuder också på god påskstämning för alla åldrar. Norges största skidanläggning har roliga aktiviteter i backen under hela påskveckan. Under tidigare år har bland annat den kända, norska DJ:n Matoma stått för underhållningen och världens bästa snowboardåkare har tävlat om pallplatserna i de norska mästerskapen i snowboard.

Så hyr du stuga i påsk

Det råder inga tvivel om att lata dagar i solen, trevliga stunder med familj och vänner samt skidåkning och afterski är populärt. Därför kan det vara en bra ide att vara ute i god tid om du tänker hyra stuga i Norge under påsken. De populäraste stugorna bokas ofta snabbt men även om du skulle bestämma dig i sista stund kan det fortfarande finnas möjligheter att hitta en stuga som är ledig.

Ett bra alternativ är att ta en titt på den norska hemsidan Finn.no som förmedlar uthyrning av stugor och fritidsbostäder. Om du till exempel söker på ”fjellet påske” kommer du att få upp en mängd alternativ på stugor som hyrs ut under påskveckan. Här hittar du allt från toppmoderna lägenheter med bubbelbad till mysiga små stugor och större alternativ med panoramautsikt.

Om du föredrar en lugn och avslappnad påsk kan du också hyra stugor som ligger högt uppe på fjället eller långt in i skogen. Den norska hemsidan Inatur.no har prisvärda stugor till uthyrning som alla ligger i vacker natur, runt om i hela Norge. Priset för att få bo i orörd natur långt från alla grannar kan vara så lågt som 400 norska kronor per dygn för de billigaste alternativen.

Andra alternativ är Hytter Norge med avancerad sökfunktion för att hitta alternativ i områden där du vill hyra samt Visit Norway som har ett bra urval av såväl stugor som andra fritidsbostäder.

Spara pengar på din påskresa till Norge

Om du har bestämt dig för att hyra en stuga i påsk kan det hända att du måste betala deposition när du ska reservera stugan. Till detta kan det löna sig att använda ett kreditkort så att du inte reserverar beloppet på ditt vanliga konto. Du behöver inte heller vänta på att lönen ska komma och kan beställa direkt så att du är säker på att du får den stuga du helst vill ha.

Om du har ett re:member flex kreditkort får du också tillgång till förmånsprogrammet re:member reward som ger bra rabatter i en mängd webbutiker. Om du skulle behöva något nytt inför påsken, till exempel nya skidor eller en ny jacka kan du spara pengar genom att handla i webbutiker såsom Skistart och Outnorth.

Att ansöka om re:member kreditkort går snabbt och är enkelt. Du kan få upp till 100 000 kronor i kredit och upp till hela 8 veckors räntefri kredit. Kortet har inte heller någon årsavgift, varken det första året eller därpå följande år.

 

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.