Lindvallen – Ett riktigt skidparadis för barnfamiljen

Är det dags att ta med hela familjen på skidresa? Är minstingen äntligen så pass stor att det är dags för skidskola? Packa väskorna och styr skutan mot Lindvallen, där ni alla kan uppleva den svenska vintern på absolut bästa sätt!

Lindvallen är ett skidområde i den populära skidorten Sälen, som ligger ungefär 40 mil norr om Stockholm, närmare bestämt i Dalarna, strax väster om Malung. Skidorten är en av Sveriges absolut mest populära och om du inte kör bil, tar du dig också enkelt hit med buss från Stockholm, Göteborg och Malmö, eller via tåg om du föredrar det. Nu kan du även flyga direkt till Mora från Bromma flygplats, om du vill spara lite tid. Lindvallen och dess många familjevänliga backar är sammankopplat med Högfjället och håller öppet från 8 februari ända fram till slutet av april.

Skidåkning för hela familjen

En skidresa ska vara rolig för alla som är med och det bästa med Lindvallen är att det finns backar som passar alla i familjen, oavsett tidigare erfarenhet och färdighetsnivå. De allra flesta backarna är gröna eller röda och ni kan utan problem åka i de många nedfarterna tillsammans. De vassaste åkarna kan prova på något nytt i Snow Park, där det erbjuds hopp, rails och andra spännande utmaningar. Om inte alla har egna skidor, finns uthyrning tillgänglig på flera platser.

Här finns tre sköna sittliftar så att ni kan vila benen på väg upp och givetvis finns det möjlighet att få sig mat och andra förfriskningar på vägen ner. Lindvallen är Sälens största skidområde och här finns verkligen något för alla, inte minst för barnen. Här finns nämligen äventyrsbad, bio och bowling, Experium med spel och lekar och de allra minsta kan hitta på bus med snögubben Valle. Här erbjuds även barnpassning när föräldrarna vill koppla av med en spabehandling efter en lång dag i backen.

Europas bästa barnbackar

Lindvallen har inte bara massvis av barnunderhållning, även barnens skidåkningen står i fokus här. Med ett av Europas bästa barn- och nybörjarområden kan Lindvallen stoltsera med tre härliga barnbackar: Sydpolen, Valleberget och Sälfjällstorget. Sydpolen erbjuder knapplift, rullband och riktigt enkla backar för de minsta. Valleberget, som är något större, har tillgång till lekplats och pulkabacke. Här kan barnen även besöka Valletorget, där de får åka tidsmaskin, spela musik och leka med andra barn. Sälfjällstorget har enkla och familjevänliga backar i närhet till parkering och mataffär, för bekvämlighetens skull – i Lindvallen kan alla ha roligt tillsammans!

Ät gott i Lindvallen

Familjen funkar bäst när den är full av energi och det är därför oerhört viktigt att komma ihåg att äta, både ofta och mycket. Lindvallen har ett stort utbud av familjevänliga restauranger, som erbjuder lunch och middag för både barn och vuxna. I många backar kan lunch ätas på vägen ner, både Sälenstugan och Gustav bar och grill har dofter och smaker som lockar hungriga åkare. Där kan de äldsta också njuta av after ski till sent på kvällarna. Till middag bör ni testa en fondue på Fågelboet, en charmig restaurang där ni även har möjlighet att boka boende om andan faller på.

Hotell och boende i Lindvallen

Mat och dryck är en förutsättning för att hålla energin uppe, men sömnen är minst lika viktig. Sälen och Lindvallen erbjuder ett flertal boenden, alla anpassade så att de passar både stora och små barnfamiljer. Hotell Bugelhof vid Sälfjällsstorget sägs ibland vara Sälens mysigaste, med sina charmiga gästrum och möjligheter till avkoppling. Alla som gillar vintersport vet att frukost är viktigt och ni som uppskattar ordentlig morgonmat bör överväga Olarsgården Hotell, som kanske är mest kända för sin enorma frukostbuffé, samtidigt som ni har mer än nära till backar och alla andra faciliteter i Lindvallen.

Spara pengar för Lindvallen-resan med re:member

Om du planerar att åka till Lindvallen och ta med familjen kan du spara rejält med pengar om du har ett re:member flex kreditkort. När du bokar hotell via Hotels.com eller Expedia får du upptill 10 % rabatt, tack vare re:members förmånsprogram. Kom ihåg att logga in innan du bokar, för att kunna ta del av alla goda rabatter du har på kortet. Om du inte har ett re:member kreditkort kan du ansöka om ett här!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.