Saalbach – Den kompletta skiddestinationen

Saalbach är en av Alpernas bästa skiddestinationer, inte bara tack vare fina spår och nedfarter, de trevliga omgivningarna och ja, hela atmosfären gör Österrike extra charmigt. Staden har allt att erbjuda för din nästa skidsemester, och här får du veta varför.

Med sina knappt 3000 invånare är Saalbach en liten stad, som ligger på 1003 meters höjd över havet. Men trots den ringa storleken har staden mycket att erbjuda; skidåkning i världsklass, österrikisk atmosfär med charmiga smågator med affärer och restauranger och inte minst så är Saalbach en legendarisk afterski-destination. Här hittar du det du behöver för en lyckad familjesemester eller skidsemester med kompisgänget.

Skidområdet i Saalbach

Skidområdet i Saalbach är ett av de största sammanhängande skidområdena i Europa och har formen av en oval cirkel med skidbackar, vilket gjort att det fått namnet "Skicircus Saalbach". Tidigare bestod skidområdet av backar som slingrade sig ner längs bergssidorna runt Vorderglemm, Saalbach och Hinterglemm, men efter att Fieberbrunn blev sammankopplat utvidgades området med 70 kilometer pister. Nu kan du därför glädjas åt hela 270 kilometer sammanhängande pister i Saalbach.

Det äventyrliga och vackra landskapet erbjuder varierad skidåkning med 140 km blå, 110 km röda och 20 km svarta pister – något för alla smaker helt enkelt, från nybörjare till experter. Med de sammanslagna skidbackarna kan turerna i backarna bli dagslånga och det är svårt att nå hela skidområdet på bara en dag.

Under åren har Saalbach investerat massvis av pengar i nya liftar för att minimera köerna och de har nu totalt 55 liftar med en kapacitet på hela 89 000 människor per timme. Så även om turisterna strömmar till den fantastiska destinationen behöver du sällan stå i en liftkö.

Skidåkning och afterski i världsklass

Att fortsätta med afterski långt in på småtimmarna efter en hel dags skidåkning i Alperna är inget annat än imponerade. Och du har säkert hört rykten om att Saalbach är en av Europas bästa afterski-upplevelser? Just i det här fallet, är det snarare fakta än rykten. Oavsett om du föredrar att dansa i pjäxorna till musiken från coola DJ:s eller njuta av något gott i glaset framför en öppen spis på en lite lugnare bar, kan Saalbach erbjuda precis det du är ute efter.

Precis vid sidan av skidbacken Kohlmais ligger en rustik trälada som rymmer utestället Hinterhag Alm. Från klockan fyra varje eftermiddag fylls de två våningarna med skidåkare från hela världen som är på jakt efter ordentlig partystämning. Utan att ta av sig pjäxor och skidkläder dansar och sjunger man för full hals till österrikiska klassiker och gamla schlagerdängor.

Om man vill kan festen sedan fortsätta på Bauer Ski Alm, på Castello, som ligger ett stenkast bort, eller på en av de många andra barerna. Lokala tidningar har till exempel gett baren Goaßstall pris för att vara den bästa baren i hela Alperna. Det finns faktiskt ungefär 200 ställen i Saalbach och Hinterglemm som gärna hjälper dig kompensera för den vätska du blivit av med under en lång dag i skidbacken. Det finns givetvis inga regler för när du bör gå till sängs, men se till att du får en god natts sömn och en god frukost så du är klar för ännu en dag i backen.

Restaurangtips i Saalbach

Som tur är så är Saalbach inte bara en fantastisk afterski-destination. Staden har så mycket mer att erbjuda under skidsemestern, till exempel en charmig och bilfri gågata med ett överflöd av sportbutiker och härliga matställen.

Kolla in Westernstadl Altachhof för att få en saftig stek, lokala och internationella delikatesser, fantastisk atmosfär och felfri service. Vi rekommenderar också Panorama Alm där rätterna lagas med lokala råvaror från Saalbach och Hinterglemm, samt Pizzeria Del Rossi för läcker pizza i en mysig miljö.

Hotell i Saalbach

Med en generellt hög standard på hotell och övernattningsställen är möjligheterna i Saalbach många. De flesta övernattningsalternativen ligger bara en kort promenad från skidliftar och gågatan. Oavsett om du väljer ett hotell i Saalbach, en privat stuga eller en lägenhet så kommer du ha nära till naturen. För tips på restauranger, information om skidanläggningen eller hyra av utrustning kan du fråga den hjälpsamma personalen där du bor.

Hur mycket en skidsemester kostar kan förstås variera, men med kreditkortet re:member flex kan du utnyttja bra rabatter via förmånsprogrammet re:member reward. Om du har ett re:member kreditkort kan du spara upp till 10 % på Hotels.com. Observera att rabatten inte gäller moms och frakt.

 

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.