Ta chansen i vinter och upplev Sälen – Sveriges mest älskade skidort

Glittrande pudersnö, fantastiska backar, underbar underhållning och matkvalitet du sällan skådat tidigare. Det är inte utan anledning som Sälen ofta kallas skidhimlen på jorden och i vinter har även du möjligheten att uppleva ett riktigt paradis.

Endast 40 mil från Stockholm ligger Sälen, en av Sveriges mest populära skidorter, som årligen lockar tusentals skidsugna besökare från hela världen. Många väljer att ta bilen till Sälen men du tar dig också enkelt hit genom att flyga direkt till Mora, ta bussen från Stockholm eller Göteborg eller hoppa på tåget i Malmö. Alla sätt är lika smidiga, det enda som skiljer sig något åt är restiden.

Skidåkaren och OS-guldmedaljören Frida Hansdotter, som gick skidgymnasium i Malung och därmed spenderat många timmar i Sälens alla backar, åker gärna dit, än idag.

– Om jag ska på skidresa i Sverige, då reser jag till Sälen. Jag tycker det är ett av de mysigare ställena och jag har många goda minnen därifrån. Jag tycker att Sälen har det mesta, både branta backar och flacka backar, samtidigt är det familjevänligt och passar alla.

100 skidbackar för alla humör

Sälen består av fyra olika skidområden: Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och Hundfjället – med fler än 100 olika backar i olika svårighetsgrader är det svårt att bli uttråkad. När snön riskerar att smälta bort finns ett bra snösystem på plats för att hålla backarna fullkomligt gnistrande vita under hela säsongen. Du kan ta dig upp med hela 86 liftar och för att göra åkandet ännu bättre kan du välja mellan totalt 186 olika nedfarter. Backarna är tydligt uppmärkta så du kan välja en som passar din färdighetsnivå och du som är nyfiken nybörjare kan givetvis gå i skidskola och lära dig allt du behöver veta innan du kastar dig ut för de branta backarna.

Trots att Frida Hansdotter kan uppskatta allt som har med snö och skidor att göra, har hon hittat sina personliga favoriter i Sälen.

– Jag tycker att morgonskidåkning i Tandådalen i härligt nypistat är riktigt härligt och sedan kör man lite mer utmanande åk i de branta backarna i Hundfjället på eftermiddagen.

Äventyr även utan skidor

Om du föredrar att roa dig på andra sätt än att åka skidor, eller bara vill ta en paus från snön i några timmar, finns många andra nöjen att njuta av. Sälen har en färgsprakande after ski och ett flertal roliga evenemang för både stora och små, allt från musik och underhållning till tävlingar och utmaningar samtidigt som barnen kan leka och ha roligt med snögubben Valle.

– Är det en dålig dag och vädret inte tillåter skidåkning eller att vara ute, då kan man vara på Experium, där finns det både spel och bad, ja allt för en heldag med roliga aktiviteter, berättar Hansdotter.

Mat och dryck i Sälen

En perfekt semester innehåller givetvis en hel del god mat och du som uppskattar livets goda har inget att sakna på denna skidresa. Sälen erbjuder kulinariska upplevelser för alla smaklökar, prova våfflor med härliga tillbehör till lunch på Ylvas våffelstuga för att sedan smaka äkta toppkvalitet hos White Guide-listade restaurangen Onkel Jean, eller fisk och skaldjur på Seafood bar, Sälens första sushirestaurang. På Brasseriet kan du njuta av både härlig lunch och spännande after ski, vilket också erbjuds påHarrys och i Sälenstugan.

– I övrigt skulle jag också säga att restaurang Lammet & Grisen är en väldigt fin restaurang, tipsar Frida Hansdotter.

Bo bekvämt under din skidresa i Sälen

Det är viktigt att vara ordentligt utvilad när man ska åka skidor och Sälen har ett stort utbud av både lägenheter och hotell som passar för alla. Oavsett om du åker med familjen, kompisar eller din partner, finns det övernattningsplatser som passar perfekt för ändamålet. På Best Western Stöten Ski Hotel finns många fräscha rum, med närmsta tänkbara avstånd till backarna, vilket är underbart när du vill slänga dig ur sängen och rakt ner på skidorna. Du som vill bo lite extra mysigt bör satsa på Gammelgården hotell, där du får njuta av god mat, sköna sängar och en härligt sprakande brasa på kvällarna. Om ni önskar något lite extra rymligt kan Sälens Högfjällshotell rekommenderas, då de även erbjuder lägenheter för större sällskap.

Om du ska åka till Sälen på skidresa bör du se till att boka din resa med ditt re:member flex kreditkort. Med förmånsprogrammet får du nämligen alltid upptill 10 % rabatt när du bokar boende via Hotels.com eller Expedia.se. Om du inte har ett kreditkort från re:member kan du enkelt ansöka om ett här!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.