Skidresa i Åre – ett äventyr

Den unika kombinationen av storslagen natur, skidåkning, komfort och inte minst underhållning gör Åre till en av norra Europas vackraste och mest moderna fjällbyar. Förutom fem olika skidanläggningar har Åre ett otroligt nattliv som få svenska städer kan mäta sig med.

– Om jag ska på skidresa i Sverige åker jag självklart till Åre, för jag tycker inte att det finns något annat ställe i Sverige som går att jämföra med backarna som vi har här, miljön och allt runt omkring, säger svenska alpinåkaren Anna Swenn Larsson. 

Du som bor i Stockholm kan bila till Åre, men det kan ta lite tid. Du får räkna med en färd på ungefär 7-8 timmar, så om du är sugen på att komma ut i backen så snabbt som möjligt kan en flygresa på cirka en timme till Åre Östersunds flygplats vara ett bättre alternativ.

Mattias Rönngren, en annan skidåkare i Svenska Alpinlandslaget, menar att Åre har allt man kan tänka sig vilja ha på en skidsemester.

– Du har bra backar, hyfsat bra off pist, du kan gå på tur, åka längd och äta bra mat. 

Skidåkning i världsklass

– Åre har det mesta som en större stad har, med väldigt bra restauranger, både i berget och nere i byn, berättar Felix Monsén som även han är med i Svenska Alpinlandslaget.

Den svenska orten har fem olika skidanläggningar med totalt 89 backar och 41 skidliftar. I Duved finns många riktigt stora backar, gott om plats och du kan lugnt ta dig ner från de snötäckta bergen i valfritt tempo.

Åres eget skidområde består av Rödkullen, Ullådalen, Stendalen och Tväråvalvet. Här finns stora backar och liftar som går i flera riktningar. Totalt finns 47 backar och alla kan hitta någon som passar.

För barnfamiljer rekommenderas Åre Björnen, där semestern garanterat blir en succé för både stora och små. För de minsta kan det vara spännande att besöka snögubben Valles verkstad, musikstudio och scen. Allt detta finns runt Valles torg, och flera gånger i veckan kan barnen träffa den mysiga karaktären. Åre Björnen har egen skiduthyrning, flera bra restauranger och caféer i backarna, en skidbutik och ett snabbköp.

SkiStars skidanläggningar har vunnit flera ärofyllda priser i både Norge och Sverige, mycket tack vare SkiStar Snow Park, ett älskat koncept som givetvis även finns i Åre. SkiStar Snow Park har extra roliga backar med hopp, boxar och rails i olika svårighetsgrader som passar modiga skidåkare i alla åldrar.

Åre skidcenter

Olika vinteraktiviteter i Åre

Förutom möjligheten att åka skidor i fantastiska backar har Åre många andra aktiviteter att erbjuda.

En skidutflykt med familjen till gamla gruvstaden Huså kanske låter lockande? Eller är ni sugna på ett nattligt äventyr? I Åre kan du välja mellan flera olika nattliga utflykter och uppleva de svenska fjällen och det vackra norrskenet på riktigt nära håll. I Duved finns även backar som har nattöppet – för den som vill åka skidor i mörkret.

Du som vill ha en riktig adrenalinkick kan prova skärmflygning i Åre. Det är en fantastisk upplevelse som du sent kommer glömma – och utsikten är otroligt vacker.

Om inte höjder är något för dig kan du hyra snöskoter och upptäcka Åre på egen hand. För att köra snöskoter behöver du ha ett speciellt körkort, men ett vanligt B-körkort räcker också om det är utfärdat före 1 januari 2000.

Övernattning: Hotell i Åre

– Skidåkningen i Åre är väldigt varierad, du har backar och pister som passar världens bästa åkare. Sen är det också bra för barnfamiljer, samt en sjukt fin park, avslutar Felix.

Om du ska boka en skidresa till Åre finns det möjlighet att få bra rabatter på boende. Som innehavare av ett re:memeber flex eller Mastercard kreditkort får du som en del i medlemskapet upp till 10 % reward-rabatt på Hotels.com. Du kan till exempel välja mellan dessa fina hotell:

  • Hotell Åre Granen: Detta förtjusande familjehotell ligger inom gångavstånd från både Åre Torg och flera olika skidbackar. Här möts du av en inbjudande och mysig lounge med sköna fåtöljer och värmande eldstad – och precis runt hörnet har du Åres berömda nattliv.
  • Copperhill Mountain Lodge: Mitt i Åre Björnens magiska natur ligger det här vackra hotellet. Här finns magnifik utsikt över fjällen, skidbackar precis utanför dörren, flera exklusiva rum, spa-avdelning, gym, kända restauranger och barer – och till och med egen helikopterservice.
  • Hotell Fjällgården: Detta hemtrevliga och traditionella hotell har ett unikt och attraktivt läge mitt i backen. Bergbanan, som ligger precis runt hörnet, tar dig ner till Åre-torget på bara några minuter. På hotellet kan du njuta av charmiga rum, bubbelpool, solterrass och en härlig restaurang som erbjuder både lunch och middag.

Hotell Copperhill Lodge Åre

Kom ihåg att logga in via re:member reward för att ta del av dina reward-rabatter! Trevlig resa!  

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.