skidresa-tanndalen.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Därför bör du åka på skidresa till Tänndalen

Tänndalen är ett riktigt paradis när det gäller skidåkning och det finns många anledningar till varför bland annat det norska alpina landslaget rekommenderar ett besök hit.

– Tänndalen har fina och familjevänliga spår och backar, så om du vill ha med dig hela familjen är detta en plats som jag verkligen rekommenderar, säger norska alpina landslagsmannen Leif Kristian Haugen.

Det är dessutom enkelt att ta sig till Tänndalen, som ligger i Härjedalen – bara en kvart från den norska gränsen. Du kan välja att antingen köra själv längs de vackra vägarna, resa med snabbussen Härjedalingen som går regelbundet från Stockholm, Uppsala och Gävle eller sätta dig på tåget.

Tänndalen är ett unikt paradis för skidåkning

På vintern är Tänndalen känt för att vara ett riktigt skidparadis. Området räknas som ett av de mest snösäkra i Sverige och med sina 17 liftar och 53 pister finns här något för alla. Skidanläggningen bjuder på både enklare och lite mer utmanande backar.

– Vi i det alpina landslaget har använt oss mycket av Tänndalen och området runt omkring i våra förberedelser inför olika världscuper. Skidanläggningen har dock även många familjevänliga backar, i tillägg till de lite brantare som vi använt oss av i träningssammanhang, berättar Haugen.

Skidanläggningen ligger i Funäsdalen och garanterar minst fem öppna nedfarter från 1 november till 1 maj. Funäsdalen är Sveriges tredje största skidområde och inkluderar anläggningarna Ramundberget, Bruksvallarna, Ljusnedal, Fjällnäs, Tänndalen, Hamra och Tännäs. Du kan köpa ett skidpass som gäller på flera av dessa och på så vis får du ett enormt område att åka på.

– Funäsdalen ligger ju i den svenska vildmarken, så när du står i skidbacken är det både litet och intimt och du får verkligen en känsla av att vara ute i naturen. Om du vill ta det lite lugnt och åka någonstans där tiden kanske går lite långsammare är detta definitivt ett ställe du bör besöka, fortsätter Haugen.

Läs även vår artikeln om skidresa till Åre här.

Restauranger i Tänndalen

Det finns ett stort utbud av restauranger och matställen i Tänndalen. På Andersborgs Våffelstuga kan du njuta av en god lunch och på Ski Lodge Kök och Bar hittar du både en social samlingspunkt och en restaurang med stort utbud. De har också olika temakvällar, som garanterat kommer ge roliga minnen.

Buskvallen Inn har i över 20 år serverat middag och andra måltider till hungriga skidåkare som vistas i backarna. De är också kända för sina nybakta kanelbullar – perfekt om man behöver lite ny energi inför nästa åk. Buskvallen Inn serverar populära rätter lagade på lokala råvaror och restaurangen fick år 2007 pris av Matakademin för att de ”på ett nytänkande och inspirerande sätt använde sig av lokala råvaror”. De har en bra vinlista och många spännande ölsorter att erbjuda till maten.

Toppstugan i Funäsdalen, 13 minuter från Tänndalen, finns ännu en möjlighet för en unik upplevelse. Toppstugans restaurang bjuder på en majestätisk utsikt till maten. Restaurangen är känd för sin goda mat, lagad på utvalda produkter av hög kvalitet. Här serveras rätter som baseras på råvaror från områdets vilda natur, som till exempel fisk, ren, svamp och bär. Här finns också en värmande öppen spis att samlas runt.

Här kan du bo

Det finns gott om övernattningsalternativ i Tänndalen. Ski Lodge Tänndalen har 65 lägenheter och är ett populärt val när det är dags för skidresa. Skidåkningen finns precis utanför hotellets dörr och här hittar du dessutom ett mysigt kafé och andra trevliga matställen. De erbjuder också barnpassning när föräldrarna vill ha lite tid för sig själva. Andra faciliteter värda att nämna är träningscenter, lekplats, skiduthyrning, buss till närliggande områden, kiosk och öppen spis i lobbyn.

Murklan är ett nybyggt område som visar att detta är ett populärt ställe som bara fortsätter att växa. Boendet byggdes för att kunna erbjuda ännu fler gäster bra övernattningsmöjligheter i Tänndalen. De första gästerna välkomnas till jul 2018 och boendet har ett centralt läge i närheten av restauranger, butiker och Ski Lodge Tänndalen. De erbjuder moderna, ljusa lägenheter, samt bastu, kök och balkong. Det är dessutom tillåtet att ha hund i många av lägenheterna.  

Få bra pris på din övernattning i Tänndalen

Om du ska på skidsemester i Tänndalen kan du spara pengar genom att utnyttja alla bra fördelar du får med ditt re:member kreditkort. Om du bokar din hotellvistelse via förmånsprogrammet re:member reward kan du få bra rabatt hos olika aktörer, som till exempel Expedia och Hotels.com.

Om du skulle behöva nya skidor eller skidkläder får du även reward-rabatt hos sportbutiken Outnorth.

Om du inte har ett re:member kreditkort kan du ansöka om ett här – men kom ihåg att ansöka i god tid innan du åker, så du kan utnyttja alla dina fördelar. Trevlig resa!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.