ratt-solskydd-for-barn.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Ge dina barn rätt solskydd! Detta måste du tänka på när du ska på semester med barn

Under de mörka vintermånaderna här i Sverige är det skönt att kunna passa på och semestra till varmare breddgrader. Både vuxna och barn får möjlighet att njuta av sol, hav och bad – och det gör gott både för både kropp och själ, oavsett ålder. Men för vinterbleka svenskar är det viktigt att skydda huden när man reser på semester, inte minst för barnen. De har ljusare och känsligare hud än oss vuxna och behöver hjälp att skydda sig. Här har vi samlat några bra tips och råd som du kan ta med dig i resväskan om du ska på semester med barn.

Skydda barnens hud med kläder och solkräm

Detta är extra viktigt om du ska åke på solsemester med barn, och det gäller även för äldre barn och tonåringar. Småbarn har mindre möjligheter att själva skydda sig mot solen och de tänker inte heller på att den bränner huden. Därför är det viktigt att vi vuxna ger dem en hjälpande hand. Småbarn bör alltid bära lätta klädesplagg när de är ute i solen och även om den skyms av lätta moln bör de smörjas in med solkräm med hög solskyddsfaktor. Kläder ger ett ännu bättre skydd mot solbränna än solkräm men om det blir för varmt för att ha heltäckande kläder på sig bör de ändå bära något som täcker överkroppen plus att man ska smörja in ansikte, armar och ben. De bör också ha en solhatt som skyddar huvudet.

Läs även vår artikel med tips till vad du ska ha i et reseapotek.

Undvik solen när den är som starkast

Mitt på dagen är solen starkare än under morgonen och eftermiddagen. Barn (och vuxna) i alla åldrar bör ta en paus från solen när den är som starkast och hellre ägna sig åt någonting inomhus eller vistas i skuggan några timmar. Solbrännan kommer ändå – och det är viktigt att man undviker att bränna sig.

Smörj in barnen efter att de badat

När man är på en resa med barn kan man räkna med att det blir mycket badande! Då är det inte tillräckligt att smörja sig bara en gång på morgonen. Det skyddande lagret försvinner när man har kul i vattnet och det är viktigt att du hjälper barnen att smörja in sig flera gånger om dagen.

Lär barnen goda solvanor

Vuxna bör lära barn hur de bäst skyddar sig mot solen. Det är vi vuxna som kan hjälpa barnen att göra rätt val och skydda sig själva. Många svenskar drabbas årligen av hudcancer vilket mycket väl kan hänga samman med att vi lapar mer sol än vad vi borde så snart möjligheten dyker upp. Dessutom tänker vi kanske att det ”inte är så farligt” – till vi sitter där med en solbränd kropp som svider och bränner. Goda vanor går i arv – och det gäller också solskydd.

Läs även vår artikel med tips för en resa till Thailand med barn.

En solskyddad semester med barnen 

Om du ska på semester med barnen och betalar minst 50 % av resan med ett kreditkort från re:member, ingår en kompletterande reseförsäkring. Detta är en trygghet om du är på semester med barnen och du eller något av barnen behöver läkarhjälp under semesterns gång. Du kan ansöka om kredit på upp till 100 000 kronor och kortet har ingen årsavgift. Samtidigt får du översikt i re:member-appen och på Mina Sidor medan du är på semester. Om du inte redan har ett re:member kreditkort kan du ansöka om ett kreditkort här så hinner du få kortet innan nästa semester med barnen!

 

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.