sportresor-sumoresa-till-japan.jpg
Trygghet på resan

Det finns olika försäkringar till ditt kort, har du läst om vad som ingår i ditt kort?

Logga in på Mina Sidor 

Sportresor – Sumoresa till Japan

Japan är ett land fullt med fantastisk natur, kultur och underhållning. Här hittar du bland annat en av de största städerna i världen, huvudstaden Tokyo. I den moderna staden hittar du alltid något kul att göra, oavsett var du är.

När det kommer till just sumobrottning så finns det gott om möjligheter att uppleva detta i Tokyo. De hålls flera mindre turneringar över hela landet under året men endast sex turneringar är viktiga och de är betydligt större än de små turneringarna. Tre av dessa turneringar hålls i just Tokyo under januari, maj och september. De andra tre hålls i städerna Nagoya, Osaka och Fukuoka under juli, mars och november. Det är resultaten från dessa turneringar som påverkar sumobrottarnas rankning.

Varje turnering håller på i 15 dagar och biljetter till dessa event kan du antingen köpa på plats i Japan, genom en återförsäljare på nätet eller genom den officiella hemsidan för sumo i Japan. Om du väljer att boka din sportresa genom en researrangör så tar oftast dessa hand om biljettköpandet åt dig. Ju närmre ringen du sitter, desto dyrare blir det. Dessutom ökar risken för att du själv skadar dig eftersom de tunga sumobrottarna själva kan komma farandes i hög fart när de faller.

I Tokyo finns det alltid något att göra

Oavsett vart du reser inom Japan så kommer du att märka att det finns otaliga nya och spännande saker att prova på, speciellt när det kommer till mat. Från annorlunda små maträtter i trånga små barer till spännande flerrättersmiddagar i en av de många konceptrestaurangerna. Till och med ett besök i en vanlig matbutik kan resultera i att du köper hem en ny spännande produkt. Genom att handla med ett kreditkort kan du inte bara ha bättre koll på reskassan, du får även möjlighet att dela upp betalningen om du skulle vilja det.

Besök ett sumostall på din sportresa

Under en sumoresa är det oftast även möjligt att besöka sumobrottarnas träningspass på ett sumostall. Här är det den så kallade stallmästaren som bestämmer och sumobrottarna tränar, äter, sover och lever tillsammans efter hårda regler. Att försöka boka ett besök till ett av dessa stall själv är svårt. Lättast är att helt enkelt gå genom researrangörerna eller hitta guidade turer som kan ta dig till sumostallet.

Ät som en sumobrottare

Chankonabe är en typisk sumobrottarmaträtt och det är en typ av gryta som inte har några bestämda ingredienser. Oftast så serveras chankonabe med en kycklingfond och mycket proteiner i form av antingen kyckling, fisk, kött eller något annat. Det finns många matkedjor runt om i Japan som specialiserat sig på att servera just chankonabe. Dessa kan du speciellt hitta i Tokyos sumodistrikt, Ryogoku. Chankonabe är en stor maträtt vars syfte är att öka sumobrottarnas vikt.

En del sumobrottare som har pensionerat sig har till och med startat egna chankonabe-restauranger. Att äta i en chankonabe-restaurang är speciellt eftersom du oftast får koka grytan själv på bordet, med alla ingredienser förberedda åt dig.

Trevlig sumoresa till Japan!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.