stockholm-natur.jpg
Fördelar med re:member flex

Upplev naturen på en utflykt i Stockholm

Stockholm är underbart på många sätt och vis men även om vi förknippar huvudstaden med shopping, uteliv och nöjen, bjuder Stockholm även på en hel del vacker natur. Du kan med fördel kombinera en helg i storstadens myller med friluftsliv. Förutom Djurgården är även Nackareservatet och Hellasgården trevliga alternativ för en mysig utflykt i Stockholm. 

Du tar dig enkelt till både Hellasgården och Nackareservatet på cirka 15 minuter. Från Slussen går flera alternativ, bland annat buss. Du kan även ta bilen hit eller cykla eller gå. Beroende på om du besöker Hellasgården under sommaren eller vintern, finns flera roliga friluftsaktiviteter att ta del av. Gillar du att ströva i skogen? I så fall kan du njuta av Stockholm grönskande natur under sommaren. I Hellasgården kan du bland annat orientera, men även njuta av fiske, mountainbike och mycket mer. Besöker du huvudstaden under vintern finns andra aktiviteter, exempelvis bad i isvak, pulkaåkning och bastu.

Njut av lugnet i Nackareservatet

Att vistas i storstadens hektiska tempo är roligt, åtminstone en stund. För att du ska kunna samla krafter till nya tag på stan, är det skönt att få vistas i naturen en dag. Ett besök till Nackareservatet är ett annorlunda sätt att göra en utflykt i Stockholm, och här väntar många kilometer härliga promenadstråk. Nackareservatet bjuder på fantastiska naturupplevelser som exempelvis grönskande skogar, spegelblanka sjöar och bra motionsspår. Ta gärna med dig en picknick som du kan njuta av i skogens lugn. Eftersom du både har nära till Nackareservatet, Hellagården och Djurgården, kan du utan problem kombinera en weekendresa till Stockholm med fridens lugn i naturen.

Djurgården är ett eget kapitel för sig och är en av dom mest populäre destinationerna för en utflykt i Stockholm. Stadsdelen är gammal och redan under 1600-talet lät den dåvarande kungen Karl XI stänga in området. På den här tiden var Djurgården kungens eget jaktområde. Ungefär 100 år efter att kungen stängt in Djurgården för sin egen vinning, öppnades stadsdelen igen för stockholmarna. Det är inte konstigt att många stockholmare menar på att Djurgården är världens vackraste och mest centralt benägna grönområde. Djurgården bjuder på både kultur och vacker natur i stora mängder. Djurgården är även känt för sina många ekar och här kan du vandra i gamla ekskogar och föreställa dig en tid för många hundra år sedan.

Läs mer om vad du kan uppleva som turist i Sverige här.

Bra utrustning

Oavsett om du vill besöka Stockholms naturområden över en dag eller flera dagar, är det bra att du har med dig rätt utrustning. Friluftsliv kräver tåliga kläder, även om du är på utflykt i huvudstaden Stockholm. Satsa på att ta med dig regnkläder och något varmt, gärna i en ergonomisk ryggsäck. Gör gärna dina inköp med något av våra kreditkort från re:member. På köpet kan du få tillgång till en användbar prisgaranti och flera andra försäkringar, beroende på vilket kreditkort du vill ansöka om.

När det kommer till dina kläder är skorna en av de viktigaste delarna. Eftersom du förmodligen kommer att vandra många timmar gäller det att du har bra och tåliga skor som klarar av både väta och olika underlag. Ett tips är att gå in dina skor ett bra tag innan du ska ge dig ut i naturen, på så sätt undviker du smärtsamma skavsår.

Ha en fin utflykt i Stockholm!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.