spannande-tjejresa-till-amsterdam.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

En spännande tjejresa till Amsterdam

I den nederländska huvudstaden Amsterdam dignar det av både tulpaner, choklad och cyklar. Den liberala staden bjuder på en helt unik atmosfär! Ska ni på en resa med tjejerna till Amsterdam kommer ni definitivt inte att bli besvikna. Här kommer våra allra bästa tips som får dig till att boka till flyg till Amsterdam för nästa resa.

Färgrika Amsterdam

En av huvudattraktionerna i Amsterdam är de många museerna - och det finns faktiskt över femtio stycken i staden som drar miljoner besökare varje år. På listan över vilka museer som ni bör få med på er tjejresa till Amsterdam så finns bland annat:

    • Rijksmuseum: Nederländernas främsta museum för äldre konst där en stor del av samlingen rymmer konst från Barocken. Det mest kända konstverket i samlingen är ‘Nattvakten’ av Rembrant från 1642.
    • Van Gogh Museum: Världens största, och bästa, samling konstverk av konstnären Vincent van Gogh. Dessutom hålls det många spännande föredrag och temautställningar här.
    • Anne Frank-huset: De olika rummen i huset berättar historien om Anne Frank och hennes berömda dagbok.

Om ni bara ska på en weekendresa med tjejerna så kan det vara svårt att få tid att hinna med allt, då kan det vara en bra idé att undersöka dessa lite på förhand, så att ni hittar något som passar er alla.

Bjud på fest i Amsterdam

En resa med vänninorna till Amsterdam är synonymt med lite galej, och staden har mycket att bjuda på. Några av de bästa uteställena för höga klackar och med dans hela natten är:

     • Escape: Avslappnande lounge och ett dansgolv som är präglat av intensiv dans till varierande musik - allt ifrån klassiska hits till hip hop.
     • Jimmy Woo: Snygg interiör inspirerad av fjärran östern, en glamourös atmosfär med ett tak över dansgolvet som är utsmyckat med 12 000 lampor som blinkar i takt till musiken.
     • Club Up: Här kan du dansa till house, hip hop och soul eller mingla med många kända artister och modeller som ofta kommer hit.

Obligatoriskt på tjejresan

En obligatorisk del av en tjejresa till Amsterdam är självklart shopping, och då är det bra att staden inte bara är en utmärkt stad för uteliv utan också kan tillfredsställa alla shoppingglada tjejer.  På grund av ett nästintill bilfritt centrum så är staden riktigt bra upplagd för shopping. Här kommer några av våra förslag på var ni kan shoppa:

     • Kalverstraat: En kilometer lång gata i centrum med flera kända butikskedjor men också nya butiker som du inte hittar var som helst.
     • De Negen Straatjes: I Jordaan-området hittar ni många mysiga vintage-butiker med ett mer unikt innehåll.
     • Den flytande blomstermarknaden: Bland de många marknaderna i Amsterdam  hittar ni den enda flytande blomstermarknaden i världen - som ligger på kanalen mellan Muntplein och Koningsplein i centrum.

Längst med kanalen står hundratals cyklar tätt parkerade intill varandra. Även om de inte är särskilt moderna så har många en mycket personlig prägel över i sig i form av design eller färg, och med eller utan vagn. För att verkligen uppleva Amsterdam så kan det vara en bra idé att låna en cykel - det är nämligen väldigt enkelt att ta sig fram på två hjul, både centralt och utanför stadskärnan.

Passa på att ansöka om ett kreditkort från re:member i god tid inför resan, så att du får hem kortet i lagom till till avresan. Ha det så mysigt på er resa till Amsterdam!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.