tjejresa-till-kopenhamn.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Planera årets tjejresa till Köpenhamn

En tjejresa med väninnorna behöver inte innebära att ni måste resa långt bort. Med en weekend i Köpenhamn får ni njuta en storstad som erbjuder det mesta, bland annat fin arkitektur, spännande smakupplevelser och fantastiska shoppingmöjligheter. Det kanske inte är så konstigt att svenskar återvänder till den danska huvudstaden som ligger endast en kort flygresa bort. Staden erbjuder många upplevelser och shoppingen är naturligtvis obligatorisk. För ingen resa till Köpenhamn är väl komplett om du inte återvänder med lite nya saker i resväskan?

Shopping på Strøget

De flesta shoppingglada svenskar som reser till Köpenhamn faller för Strøget, Europas längsta gågata. Strøget är en 1,1 kilometer lång gata med affärer, restauranger och caféer sida vid sida och en blandning av prisvärda butikskedjor och stora modehus. Shoppa hos exklusiva Prada, Louis Vuitton och Mulberry eller kika in hos de mera folkliga H&M, Vero Moda, Zara, TopShop och Urban Outfitters när du är i Köpenhamn.

Ett tips är att spana in Strøgets parallellgator, för här kan du hitta många dolda shoppingpärlor. Här finns det inte bara ett brett urval för fashionistas, utan också för de som är intresserade av dansk inredningsdesign. Kolla in Hay, Illums Bolighus och Beau Marché. Den sistnämnda är en inredningsaffär med ett idylliskt café i en hemlig bakgård.

Härligt att vara svensk i Danmark

Köpenhamn är en storstad som det är enkelt att hitta i. Håller ni till i city, kan ni promenera till fots eller resa i det överskådliga metrossystemet. Staden har hotell i flera prisklasser och ni behöver inte göra avkall på komforten för att få ett prisvärt hotellrum. Sök till exempel på sidor som Hotels.com för att hitta rätt hotell. Vill ni ha lite extra lyx, kan ni unna er en vistelse på det som Danish Travel Awards utsåg till Köpenhamns bästa hotell, Hotel D’Angleterre. Det historiska hotellet er mer än 250 år gammalt och berömt for sin lyx, elegans och stil.

Ät gott på tjejresan

Köpenhamn anses vara en gourmetstad och har flera Michelinstjärnor än någon annan stad i Norden. För en unik kulinarisk upplevelse bör ni testa minst en av de här restaurangerna, men kom ihåg att boka bord i god tid innan avresa:

Noma - Världsberömd restaurang med nordisk mat

Aarø & Co. – Erbjuder en avsevärd matupplevelse

Kiin Kiin – Enligt deras hemsida den enda thairestaurangen i världen med en Michelinstjärna.

Men även om man är på tjejresa i Köpenhamn, bör man unna sig lite riktig street food. Vi tänker naturligtvis på de traditionella danska röda korvarna som kan inhandlas i en av de många karakteristiska korvbodarna. Eller varför inte ett smørrebrød? Ett klassiskt dansk smørrebrød är en perfekt liten matbit mellan alla aktiviteter.

Uteliv i Köpenhamn

Den danska huvudstaden är en livfull stad med ett sjudande nattliv och kan erbjuda uteställen för alla smaker, oavsett om ni föredrar att dricka öl på bruna pubar, sippra på läckra cocktails i en elegant skybar eller dansa hela natten lång. Områdena kring Indre by, Nørrebro och Vesterbro har ett brett urval av både trendiga barer och nattklubbar. Besök till exempel någon av de här:

The Globe - Populär irländsk pub med tre barer i en avslappnad miljö

Ruby - Cocktailbar med elegant inredning och fin utsikt över staden

Club Mambo - Nattklubb där tjejgänget kan dansa loss till pulserande salsarytmer, R&B och moderna hits

Vega - Populär nattklubb i hela sex våningar

Upplev staden som en riktig dansk

I hjärtat av staden ligger den över 150 år gamla nöjesparken Tivoli, den mest besökta sevärdheten i Danmark. Parken erbjuder mycket mer än karuseller och klibbiga sockervadd. Här hittar ni också vackra parkanläggningar, en mängd matställen och arrangemang samt konserter och ljusshower på kvällstid. Parken är framförallt magisk i juletider, då den är vackert dekorerad och har en stor julmarknad som bara den är värt ett besök. Så varför inte lägga tjejresan i förjulstider? Den danska huvudstaden är känd för att vara en av världens bästa cykelstäder.  Hyr en cykel och tillbringa delar av weekendresan med upplevelser i det fria. Förutom att vara ett billigt och enkelt transportmedel, kommer ni garanterat känna er som en äkta dansk i Köpenhamn.

Minnesvärd weekendresa

Innan resan bör ni spana in hemsidor som Visit Denmark och se vad som händer i området där ni har bokat hotell. Hemsidorna ger dig också praktisk information om allt ni behöver veta om resan och om typiska turistattraktioner som kan vara värda att uppleva, som Den Lille Havfrue, Amalienborg Slott och Louisiana Museum of Modern Art.

Planera din resa innan för att tillgodogöra dig mesta möjliga. På så sätt gör ni tjejresan riktigt minnesvärd. Om du inte redan har ett re:member kreditkort, bör du ansöka redan nu, så att du får hem det i brevlådan i god tid innan avresa.  Trevlig resa!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.