boka-tjejresan-till-riga.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Boka tjejresan till Riga

Det tar bara ungefär två timmar att flyga från Stockholm till Riga och dess medeltida elegans, vackra husfasader i jugendstil, gröna stadsparker och charmerande kullerstensgränder. Stadens centrum är inte alltför stort så man hinner enkelt med mycket från fredag till söndag - därför passar Riga perfekt för en weekend tillsammans med tjejerna. Du kan enkelt hitta billiga flyg till Riga genom att använda dig utav lågpris-kalendern på de olika bokningssajterna.

En lyxig vistelse

Har vi inte alla önskat oss att bo på ett superlyxigt hotell där servicen är oklanderlig och där atmosfären får oss att glömma den stressande vardagen - om så bara för en enda gång i livet? Vi har hittat tre fem-stjärninga hotell med en lyxig elegans där ni kan låta er frestas utav fantastiska frukostbufféer och vandra runt i morgonrocken hela dagen - ja, helt enkelt känna er som riktiga kungligheter.

 • Grand Palace Hotel
 • Radisson Blu Ridzene Hotel
 • Hotel Bergs

Ett annat tips är att bo i Gamla stan när ni är på en tjejresa i Riga. Med så mycket vacker arkitektur så är det inte svårt att förstå varför just den gamla staden har hamnat på UNESCO’s världsarvslista. På hotels.com hittar ni enkelt det bästa hotellet för just era behov.

Njut av en spa-vistelse

Oavsett om ni väljer ett hotell med spa eller inte så borde ni sätta av åtminstone några timmar för ett spa-besök. Riga har många spa-anläggningar men här är några som vi tycker är extra värda ett besök:

 • Kolonna Spa: Populärt bland många svenska turister, ligger i Galerija Centrs.
 • Aqua Villa: Ligger mitt i gamla stan och erbjuder ett stort urval av behandlingar.
 • Taka Spa: Elegant och modernt med bra service och certifierad personal.

Matupplevelser i Riga

Att resa till Riga är inte fulländat utan några riktigt goda matupplevelser. I Riga blomstrar nämligen restauranglivet som aldrig förr. Nya barer och restauranger lyser upp hela staden och restaurangerna i Riga är kända för både hög kvalitet och låga priser. Här hittar ni allt från saluhallar med baltiska delikatesser till trendiga cocktail-barer och ett stort urval restauranger. Välj mellan asiatisk, indisk, italiensk, fransk, rysk eller latviska kö - allt efter vad som frestar för stunden. Här är några av restaurangerna som vi tycker kan vara värda att prova på:

 • Vincent: Förstklassig gourmet-restaurang med utsökta rätter från Frankrike, Italien, Mexico och Lettland.
 • Rozengrals: Stämningsfull medeltidsrestaurang i gamla stan med autentiska rätter efter medeltids-recept.
 • Lido Atputas Centrs: Populär restaurangkedja med ett mini-bryggeri och hundratals rätter lagade med lettiska kvalitétsprodukter.

Shopping i Riga

En shoppingtur är obligatorisk på en resa med väninnorna och det gäller såklart också i Riga. Det öppnas ständigt nya butiker och shoppingcenter för att tillfredsställa alla turister som kommer till Lettlands huvudstad. Ett tips är att hålla speciellt utkik efter lokala varor såsom bärnstens-smycken, trähantverk, nationaldrinken Riga Black Balsam, linne-tyg och ullkläder. Här kommer några bra shoppingtips:

 • Galerija Centrs: Ett av de vackraste varuhusen i staden med ca 130 butiker och matställen.
 • Alfa Centrs: Detta norsk-ägda köpcentret är stadens största med runt 170 butiker.
 • Stockmann: Kläder, mode, parfym och skräddarsydda tjänster fördelat på hela fyra våningar.
 • mc2: Fokus på delikatesser, vin, ost och andra godsaker från världens alla hörn.

För en shoppare är det ett absolut måste att besöka den största marknaden i Riga, Central Market. Det är en upplevelse i sig själv att bara följa livet, lukten och stöket från de boende i området. Du hittar allt från grönsaker och frukt till billiga kläder och blombuketter.

Utelivet i Riga

Det är klart att också utelivet måste upptäckas när man är på en tjejresa i Riga! Enligt invånarna i Riga så är det ett lugnt uteliv som väntar på vardagar, just därför passar en weekend mitt i prick. Skyline Bar på toppen av Reval Hotel är ett säkert val - också på en vardag. Med fantastisk utsikt över hela staden kan ni avnjuta en Black Mojito - en drink med riga-balsam. Och om ni är mer sugna på partylivet efteråt, så är det bara att testa några av de många uteställena i staden.

Om du inte redan har ett kreditkort från re:member så kan det vara en bra idé att ansöka om det i god tid innan resan, så att du får hem det i god tid. Trevlig resa till Riga!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.