turist-i-sverige-2.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Unna dig själv en semester i din hemstad – Turist i Sverige

Att Sverige är ett av de vackraste länderna är det många turister som håller med om. Ändå är det få svenskar som tar sig tiden att vara turist i Sverige. Det är synd, oftast så har den egna hemstaden många spännande och vackra platser att besöka. Ett kul och billigt sätt att spendera sin semester på är att utforska den egna hemstaden och det närliggande området. På så sätt kan du även tipsa vänner eller ta med dem till olika ställen när de väl besöker.

Börja utforska hemstaden på nätet först

Det finns flera bra stadsguider att hitta på nätet. Alla kommuner vill naturligtvis attrahera både nya invånare och turister till sina orter. För att göra det så tar de oftast fram mängder av information kring varför just deras kommun är värd att besöka. Detta är ett bra sätt att börja utforskningen av hemstaden när du ska vara turist i Sverige.

Kolla med vänner och familj

Precis som att du säkert känner till flera vackra ställen i din hemstad så kan även dina vänner, familj och bekanta känna till områden som du inte själv visste fanns. Nu när sociala medier är så stort så är det enklare än någonsin att ställa en allmän fråga till allihop och be om tips.  

Glöm inte att kolla upp grannstäderna också

Det är inte bara din omedelbara närhet som är intressant när du ska vara turist i Sverige. Ibland kan det finnas oväntade guldfynd att hitta runt hörnet. Börja se dig omkring och kolla vad det är som gör grannstäderna så speciella. För att verkligen kunna ta del av dessa nya spännande platser så kan det vara aktuellt att ta med sig en liten picknick. Behöver du tips på hur själva picknicken ska se ut så kan du alltid kika på ICA:s hemsida. Här hittar du både enkla och avancerade smårätter som går utmärkta att ta med på dina äventyr.

Besök de nationella sevärdheterna i Sverige

Sverige består naturligtvis av mer än bara din hemstad och grannbyarna. Faktum är att det finns mängder av välbesökta sevärdheter runt om i landet som bara väntar på att få beskådas av dig. Det är lätt att hitta det mest populära utflyktsmålen på nätet, här har du en lista från Expressen för göra det lite enklare för dig när du ska vara turist i Sverige.

Lyxa till vardagen

Att semestra hemma innebär inte bara att du besöker olika ställen runtom i landet. Det innebär även att du tar del av utbudet som oftast är till för turister i Sverige. Det handlar framförallt om hotell- och spa-upplevelser. Så gott som alla städer har ett eller flera hotell som är lite lyxigare. Många undrar hur en natt på dessa hotell skulle kunna vara. Genom att unna dig själv och din partner en lyxig hotellvistelse kommer du inte bara undan från ditt vanliga vardagliga liv. Det krävs inte så mycket för att skapa en romantisk och personlig upplevelse, besök ett vackert hotell i Sverige.

Kom ihåg att njuta av semestern 

Även om du kommer att spendera din semester som turist i Sverige så är det fortfarande en semester. För att din semester ska bli så härlig och trygg som möjligt kan det vara bra att betala resan med ett av våra kreditkort.

Lycka till som turist i Sverige!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.