unga-foredrar-storstadssemester.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Unga föredrar storstadssemester – vart går din nästa resa?

Går du och drömmer om att åka på storstadssemester? Har du kanske redan besökt de vanligaste städerna, så som London, Paris och Rom, men vill uppleva något nytt? Här får du några tips på spännande destinationer.

Det finns många spännande städer att besöka om syftet är storstadssemester. Alla har sin charm och alla har sina specialiteter. Ändå är det ofta samma städer som svenskarna väljer att besöka när de åker på semester. Det finns egentligen ingen förklaring till varför vi väljer bort alla dessa oupptäckta skatter som ligger världen över – resorna hit är dessutom ofta lite billigare.

När det gäller unga mellan 18 och 34 år i Sverige föredrar hela 30 procent att åka på storstadssemester. Det visar en reseundersökning som YouGov gjort för re:member, och då kan det ju passa bra med en uppdaterad lista över spännande resmål.

Storstadssemester i Lissabon

Lissabon är en av de mest kända storstäderna i Europa, men finns ändå inte med på topplistan bland svenskarna. Resmålet, som är huvudstad i Portugal, är en mycket fin stad på kusten, som bjuder på rik historia och arkitektur. För dig som gillar konst och fina byggnader kan till exempel en tur till kakelmuseet vara en spännande förmiddagsaktivitet. Det finns också många andra arkitektoniska skatter i Lissabon, bland annat Jeronimos kloster som är ett måste om du besöker staden.

Lissabon har dessutom många unika stadsdelar som kan vara värda ett besök – Alfama, Chiado och Bairro Alto är några av de du bör hinna med. Här hittar du allt från lokalproducerad mat och konst, till shopping och sevärdheter.

Storstadssemester i Wien

En annan stor stad i Europa som är värd ett besök är Österrikes huvudstad, Wien, som är en vacker gammal stad, full av spännande saker att göra. Du kan till exempel ta en tur i Riesenrad, ett gigantiskt pariserhjul som tar dig hela 65 meter upp i luften. Här får du en fantastisk utsikt över hela staden och perfekta möjligheter att ta fina bilder.

En annan sevärdhet du inte kan gå miste om när du åker till Wien är Peterskyrkan på Petersplatz. Denna magnifika kyrka i barockarkitektur byggdes på mitten av 1700-talet och ligger i hjärtat av Wien. En annan trevlig aktivitet när du är på semester i staden är att ta en avslappnande båttur på floden Donau. Båtturerna går både dagtid och kvällstid, så det är bara välja den som passar bäst. Wien har också många spännande marknader och här kan du hitta allt från exotisk frukt till vintage-kläder. En av de mest kända är Naschmarkt som ligger centralt i staden.

Storstadssemester i Helsingfors

När vi pratar om våra grannländer, tänker de flesta på smørrebrød och kanske en fjällvandring i Norge. Men vad sägs om en storstadssemester bland tusen sjöar och bedårande Mumintroll? Helsingfors, eller Helsinki som staden heter på finska, är huvudstaden i vårt östra grannland. Här kan du både se och uppleva otroligt mycket. Vad sägs om en tur på spårvagnsbaren Spårakoff Bar? Spårakoff är en historisk spårvagn som blivit omgjord till en kombination av bar och café – och den körs runt bland stadens många sevärdheter, ett måste om du åker till Helsingfors.

Om du inte har tid med en spårvagnsrunda, kan du också välja och vraka bland andra aktiviteter. En typisk finsk aktivitet som många känner till, är bastu, eller sauna, som finländarna säger. I huvudstaden erbjuds bastubad på flera platser – kanske vill du kombinera det hela med en härlig spabehandling och lunch på Passio Kitchen and Bar?

Om du tror att allt du kan köpa i Helsingfors är Mumintroll så är du helt ute och cyklar. Helsingfors har nämligen sitt eget Design District, där du hittar hela 25 gator fulla av butiker och köpcenter, som alla i huvudsak erbjuder finska designprodukter. Även om du inte tänkt köpa något är de kreativt inredda butikerna i området väl värda ett besök om du är på semester i Helsingfors.

Kom ihåg kreditkortet på storstadsresan

Kom ihåg att utnyttja alla de bra fördelar du får med ditt re:member flex kreditkort när du ska på storstadssemester. Med förmånsprogrammet re:member reward kan du spara pengar på både flygbiljetter och hotell, genom att beställa via till exempel Expedia och Hotels.com. Om du betalar mer än hälften av resekostnaden med kreditkortet, får du dessutom en kompletterande reseförsäkring och avbeställningsskydd inkluderat, så att du kan känna dig trygg under hela resan.

Om du inte redan har ett så går det både snabbt och är enkelt att ansöka om ett re:member kreditkort. Du kan få upp till 100 000 kronor i kredit och upp till 8 veckors räntefri avbetalning. Du får svar direkt så du behöver inte vänta länge på besked. Kom bara ihåg att ansöka i god tid innan avresa, så att du har tid att utnyttja de fördelar du får med kreditkortet.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.