kreditkort-upplevelseresor.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Tips på upplevelseresor & temaresor

Att vi numera reser först och främst för att uppleva har väl knappast undgått någon. Upplevelseresan, liksom temaresorna, är på modet som aldrig förr.

På 60-talet var det sol, bad och ”Mallis” som gällde. Idag vill svenskarna resa långt och vara borta länge, och de populäraste resmålen är USA och Australien, detta enligt undersökningar baserade på hur vi söker efter reseinformation på Google. Allt fler vill åt upplevelseresor!

Fyra utmärkande trender går att utläsa för hur vi vill resa under det kommande året, och en röd tråd är upplevelseresor: 

  • USA dominerar helt, både när det gäller vilket land och vilka städer vi helst reser till. New York har länge varit populärast men på senare tid kommer även städer som Orlando, Miami, Los Angeles och San Francisco stort
  • Sevärdheter blir allt viktigare då vi inte längre nöjer oss med strandliv. Nu är det upplevelsen som räknas vilket tydligt syns i bokningsstatistiken – historiska städer som Barcelona, Rom och London toppar
  • Planering är halva nöjet och med hjälp av internet lägger vi gärna ner en del tid på att snickra ihop våra resor på egen hand
  • Bleisure travel kommer allt starkare, det vill säga att förena nytta med nöje. Bleisure är en lek med orden business och pleasure då allt fler har möjlighet att förlänga sin affärsresa ett par dagar för att möta upp familjen och ägna sig åt nöjen

Här listar vi exempel på resor som ger dig upplevelser utöver det vanliga:

Valsafari på Island

Människor som rest jorden runt brukar säga att de har ingenting sett förrän de varit på Island. Island är en värld för sig och perfekt om man vill åt upplevelseresor. En förtrollad värld, en sagornas ö, med sina vulkaner, gejsrar, isberg och vilda hästar. Och vill du krydda denna upplevelse lite extra beger du dig ut på valsafari.

Från Husavik, på norra Island, utgår valsafari av en kaliber som garanterar dig närkontakt med dessa havets bjässar. Vikvalar, fenvalar, knölvalar, kaskeloter, delfiner och ja, faktiskt till och med blåval – bjässen bland bjässarna – alla besöker de regelbundet de rika vattnen i Skjálfandibukten under sommaren. Juli är den bästa tiden, men valskådningssäsongen sträcker sig från april till oktober.

Upplevelsesresor

Ät ”i köket” på en Guide Michelinbelönad krog i London

Tänk dig att få vara med bakom kulisserna på en riktig Guide Michelin krog i krogmeckat London! Istället för att sitta ute i matsalen och nagelfara menyn, sitter du som specialgäst mitt i händelsernas centrum och småpratar lite med ”the chef” och sommeliern över ett glas champagne och lite snittar, samtidigt som du får direkta insidertips om vad som kommer att bli kökets bästa skapelse denna dag. Men gör dig inte alltför hemmastadd, många kockar vill att deras specialgäster ska tillaga sin egen måltid, även om du förmodligen inte behöver oroa dig för att bli utskälld när du bränner vid såsen.

Är ni flera kan ni hos den tidigare Gordon Ramsay-protegén, Marcus Wareing, på tvåstjärniga Berkeley i Knightsbridge, sitta vid Chef’s table, bara några meter från den frenetiska aktiviteten vid svängdörren in till köket. Här äter ni lunch från cirka 1300 kronor eller en middag från cirka 1850 kronor per person, samtidigt som ni tack vare det upphöjda golvet har full uppsikt över den underhållande ”showen” inne i köket och goda möjligheter att få en pratstund med Marcus och hans kockteam.

Driv boskap från hästryggen i Australien

Är du mogen för lite äkta australiskt vildmarksliv? På många australiska farmar och boskapsrancher, så kallade farm stays och station stays, tar man emot gäster som – om de vill – får hjälpa till med det dagliga arbetet på gården. Det här är ett alldeles utmärkt sätt att resa för dig som vill komma en bit av den australienska vardagen närmare inpå livet.

Och du kan faktiskt ta med dig hela familjen, barnen kan gosa med lammen och kalvarna, medan du sitter upp på hästryggen och följer med ut på egendomen för att hjälpa till med att driva ihop boskapen. Eller också tar du med familjen på bush walks där ni förundras över tjattret från hundratals vita kakaduor som plötsligt lyfter från träden ovan er. Här campar ni, bor i egna stugor eller hyr luxuösa rum i vackert renoverade boningshus. Men om ni heller vil boka boende på hotell i Australien är det många att välja mellan när du planerar din nästa långresa hit.

Boka din upplevelsesresa med re:member

Jämför ni priserna på hotell till upplevelsesresan kan ni spara mycke penger. Med förmånsprogrammet re:member reward får du upp till 25% reward-rabatt på utvalda tjänster och produkter i över 300 webbutiker, bland annat 10 % rabatt på hotellbokningar hos Hotels.com

Betalar ni upplevelsesresan med re:member kreditkort så ingår dessutom åtta reserelaterade försäkringar, helt utan extra kostnad. Har ni inte redan ett kreditkort från re:member så kan det vara en bra idé att ansöka om ett kort redan nu, så att ni får hem det i god tid inför resan.

Trevlig resa!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.