vad-ar-din-dromresa.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Vad är din drömresa?

En undersökning utförd av YouGov för re:member visar att sju av tio har en drömresa de vill göra, men bara 21 procent har planer på att genomföra den. Kanske är det ekonomin eller tiden som sätter stopp för att leva ut drömmen, men här får du några tips på hur du kan göra drömmen till verklighet.

För vissa är drömresan ett spännande safari-äventyr i Tanzania, en del drömmer om att besöka olika öar i Thailand medan andra bara drömmer om att resa i allmänhet. Idag kan du hitta flygbiljetter som är billigare än bussbiljetten till flygplatsen, vilket gör att det nästan inte finns några gränser för var man kan resa. Men vad är det folk helst vill ha när de får drömma sig bort och ut i världen?

Så gör du för att hitta din drömresa

Först och främst bör du bestämma vad syftet med resan ska vara. Vill du åka till ett ställe där du kan sola och bada, vill du shoppa i en storstad eller uppleva spänning i skidbacken? När du väl kommit fram till vad du vill göra på din semester, kan du börja undersöka vilka destinationer som erbjuder just det du är på jakt efter.

Sedan bör du bestämma dig för om du vill boka en paketresa där allt ingår eller om du tror att det blir bättre om du bokar flyg och hotell på egen hand. Om du köper din drömresa via ett resebolag som säljer paketresor blir det hela betydligt enklare, eftersom att de har ett enormt utbud med bra information om restider, priser och även en hel del bilder som hjälper dig att välja rätt. Om du ska boka allt själv behöver du göra mer grundlig research gällande var det är bäst att bo, hur du ska ta dig till och från flygplatsen och hur du enklast tar dig runt på stället du besöker.

Hur gör du för att ha råd med drömresan?

Även om det idag finns gott om prisvärda flygbiljetter och billigt boende är det fortfarande relativt dyrt att genomföra en riktig drömresa. När vi planerar den ultimata upplevelsen vill vi ju gärna unna oss något extra, till exempel ett fint hotell, mat på kända restauranger eller utflykter som ger oss minnen för livet.

Enligt reseundersökningen utförd av YouGov för re:member har 9 procent av oss redan planerat drömresan, medan 42 procent varken har planerat eller genomfört en sådan resa. För att få en bättre uppfattning om vad det kommer kosta kan det vara bra att göra en ekonomisk plan för resan innan man faktiskt genomför den. Men hur får du råd att åka på drömsemester?

Först och främst bör du räkna ut hur mycket pengar du faktiskt behöver för att kunna åka. Sedan får du räkna ut hur mycket som saknas innan du har råd att boka resan. Kanske har du ett sparkonto med några extra slantar eller en skivsamling du kan sälja? Många behöver nog spara ett tag för att ha råd att uppfylla sina resedrömmar.

Spara pengar på drömresan med re:member

Med ett re:member flex kreditkort kan du spara pengar på resan genom att dra nytta av de rabatterna då får med kortet. Med förmånsprogrammet re:member reward får du rabatt på både flygbiljetter och hotellvistelser, genom att beställa via till exempel Expedia eller Hotels.com. Observera att reward-rabatten inte inkluderar moms- eller fraktkostnader.

Om du inte redan har ett är det både enkelt och går snabbt att ansöka om ett re:member kreditkort. Du kan få upp till 100 000 kronor i kredit och 8 veckors räntefri kredit. Om du betalar mer än hälften av resekostnaderna med kreditkortet får du dessutom en reseförsäkring och ett avbeställningsskydd inkluderat, så att du kan slappna av och njuta av semestern i Kroatien.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.