vegetariskt-i-oslo.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Bästa veganska och vegetariska restauranger i Oslo

Fler och fler väljer att bli vegetarianer eller veganer och till följd av denna gröna trend ökar också antalet matställen och restauranger som erbjuder god mat för grönsaksälskare. Den norska huvudstaden är inget undantag och här kommer våra tips på Oslos bästa vegetariska restauranger. Oavsett om du är på jakt efter en lätt lunch eller läcker middag under ditt besök i Oslo är det fullt möjligt att hitta helt eller delvis vegetariska eller veganska rätter. Dessutom är prisnivån ofta ganska rimlig, vilket kan vara välkommet eftersom restaurangpriserna i Norge vanligtvis är högre än vad vi är vana vid hemma i Sverige.

Topp 4 vegetariska restauranger

För att hitta det som är bra gäller det att veta var man ska leta. Många av de restauranger som erbjuder vegansk och vegetarisk mat i Oslo är mindre kaféer och lunchrestauranger. Men trots detta går det också att hitta topprestauranger som har såväl veganska som vegetariska rätter på sina menyer. Om du planerar en weekend i Oslo får du här våra rekommendationer på restauranger som kommer ge dig en god, minnesvärd matupplevelse – även om du inte vill äta kött, ägg eller mejeriprodukter.

  • Fragrance of the Heart: Detta är en kaffebar och ett bageri med fullt fokus på ekologisk mat. Köket använder sig endast av ekologiska råvaror och har bara Himalayasalt i sina rätter. På menyn hittar du bland annat raw food, härliga soppor, pajer och matiga sallader. Här finns verkligen spännande och goda rätter med gröna ingredienser i fokus. Deras två kaféer i centrala Oslo har öppet dagligen och ett besök här kan verkligen rekommenderas!
  • Vegan Loving Hut Oslo: Med små lokaler och bara ett fåtal sittplatser är detta en take away-restaurang som erbjuder en helt vegansk och vegetarisk meny. Här hittar du allt från enkla lunchrätter till middagar, som till exempel vegansk hamburgare, pizza och kebab – det finns helt enkelt något för alla smaklökar, såväl veganska som vegetariska, och dessutom är prisnivån bra. Med sitt läge mitt i centrala Oslo kan du ta med dig maten och slå dig ner vid floden Akerselva för att njuta av din gröna måltid!
  • Nordvegan: Detta är ett kafé och en restaurang som serverar helt vegansk mat. Deras mål är att erbjuda växtbaserad, hälsosam och näringsrik mat som ett alternativ till traditionell snabbmat. Deras meny är komplett med allt från matiga huvudrätter till härliga desserter, givetvis helt utan kött, ägg och mjölkprodukter. Välj mellan att sitta på restaurangen och njuta av din måltid eller ta med den och slå dig ner i en av Oslos många parker. Nordvegan ligger mitt i stan, inte långt från slottet, och har öppet dagligen.
  • Krishnas Cuisine: Detta är en vegetarisk restaurang som även erbjuder en mängd veganska alternativ. Restaurangen ligger i den pulserande stadsdelen Majorstuen så ett besök här kan med fördel kombineras med lite shopping i några av Oslos populäraste butiker. Restaurangen erbjuder bland annat dagens rätt till ett mycket bra pris och att gå härifrån hungrig är inget alternativ med tanke på mängden mat.

Läs även tips till uteservering i Oslo här.

Vanliga restauranger med vegetariska rätter

Utöver dessa alternativ finns det också mängder av vanliga restauranger i Oslo som erbjuder veganska och vegetariska rätter, så att alla ska kunna äta på samma plats, oavsett om du äter kött eller ej. Ett tips är Sake Sushi på Aker Brygge, som serverar sushi med vegetariska och veganska alternativ, alldeles i närheten av den vackra Oslofjorden.

Ät på vegetariska restauranger med re:member

Om du planerar att resa till vårt kära grannland och äta på vegetariska restauranger kan du tjäna mycket på att leta upp de bästa hotellpriserna i staden. Om du har kreditkortet re:member flex, kan du utnyttja förmånsprogrammet re:member reward, där du får rabatt på hotell över hela världen. Kortet har en kredit på upp till 100 000 kronor och du betalar ingen årsavgift. Dessutom är en kompletterande reseförsäkring och avbeställningsskydd inkluderat när du betalar mer än hälften av resan med kortet.

Ansök om ett re:member-kort redan idag, så du har det i handen när du ska besöka Oslo!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.