tips-pa-badsemester.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Vi älskar verkligen badsemester

Här i Skandinavien blir vi sällan alltför bortskämda med soliga dagar och höga badtemperaturer. Mörka, regntunga dagar gör att många av oss drömmer om långa sandstränder och paraplydrinkar, men var är det egentligen bäst att åka när man ska på badsemester?

En undersökning som YouGov genomfört visar att många svenskar föredrar att åka till varmare breddgrader när det är dags för semester – hela 34 % svarade att de planerar att åka på en badsemester. När du väl bestämt dig för att åka på badsemester är möjligheterna många och valet beror på en rad olika faktorer, så som vem du reser med, när du reser och hur långt du vill åka.

Badsemester med barn

Om du ska ta med familjen på badsemester är kraven förstås annorlunda jämfört med om du skulle åka med ett gäng kompisar. Långgrunda stränder, korta avstånd och barnvänliga restauranger är några av de saker som finns med på många barnfamiljers önskelista. Dessutom vill man helst inte ta med de små barnen på alltför långa flygturer.

För de som vill åka på badsemester utan att behöva flyga till andra sidan jorden är Mallorca eller mycket bra alternativ. Här finns allt: långgrunda stränder, ett stort utbud av barnvänliga restauranger och roliga aktiviteter – dessutom tar det bara cirka tre timmar att flyga dit från flera svenska städer. Den enda nackdelen med en badsemester på Mallorca är att den allt som oftast soliga ön faktiskt inte har så inbjudande badklimat året runt. Generellt sett kan man säga att huvudsäsongen är från maj till mitten av september. Vid andra tider på året är klimatet mycket mer instabilt och betydligt kallare.

Om du vill åka på badsemester med barn under vinterhalvåret är det en god idé att resa lite längre. Det kan till exempel vara bättre förhållanden på Gran Canaria eller längre söderut på fastlandet i Spanien, området kring Fuengirola och Marbella har vanligtvis ett jämnt, varmt klimat, även under vintertid.

Badsemester med din partner

Om målet med badsemestern är både sol och romantik finns en uppsjö av möjligheter – speciellt om du kan tänka dig att resa lite längre. Kanske en exotisk resa till Kap Verde kan vara något? Eller varför inte Bali eller Mexiko? Alla dessa platser är kända för att ha badvänligt klimat året runt – och här hittar du garanterat hotell och restauranger som är perfekta för både romantik och avslappning. Flera av hotellen är dessutom barnfria, så du kan njuta av sol och trevligt sällskap utan att bli nedstänkt i poolen eller behöva sitta bredvid en trotsig treåring vid middagen.

Om du inte vill åka så långt är den syditalienska ön Sicilien ett bra alternativ. Här är klimatet förvisso lite mer instabilt under de kallaste vintermånaderna, men romantiken går verkligen inte att klaga på. I medeltidsstaden Taormina kan du på kvällstid njuta av den fantastiska utsikten över medelhavet och på samma gång se glödande lava rinna ner från de aktiva vulkanerna. Mat och vin är också av absolut högsta klass.

Badsemester med kompisgänget

Om du varken är på jakt efter romantik eller badland under din badsemester finns det också en rad destinationer du kan åka till om du är ute efter sol och sommar. En gammal klassiker är förstås Ibiza men på senare år har det också blivit mycket populärt att resa till Kroatien för att njuta av en kall öl, sol och strand. Längs kusten i Kroatien får du samma temperaturer som i övriga Sydeuropa, men till något lägre priser.

Om ni är villiga att lägga lite mer tid på själva resan kan Thailand förstås locka med kritvita stränder och ett spännande urval av restauranger och klubbar. Här finns också möjligheter för att öluffa och back-packa för den som vill det.

Bra med kreditkort till badsemestern

Oavsett var du väljer att åka på badsemester är det smart att ha ett kreditkort tillgängligt, både innan och under resan. Om du använder kreditkortet under resans gång får du total översikt över det du spenderat och kan på så vis dubbelkolla att allt stämmer innan du betalar.

Om du betalar mer än hälften av dina resekostnader med ditt re:member flex kreditkort får du också en kompletterande reseförsäkring och avbeställningsskydd inkluderat. Men inte nog med det, du kan också spara pengar på både flygbiljetter och hotellvistelser genom att utnyttja alla fina erbjudanden och rabatter du får via förmånsprogrammet re:member reward. Här kan du nämligen spara upp till 25 % i olika webbutiker inom flyg och hotell.

Att ansöka om ett re:member kreditkort är enkelt och går fort. Kom ihåg att göra det i god tid innan du ska på badsemester så du kan utnyttja alla de bra rabatter som finns att få.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.