kreditkort-yogaresor.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Hitta din yogaresa

Göra solhälsningen med utsikt över thailändska kritvita stränder och turkosblått vatten, hur låter det? Leva asketiskt och hitta ditt inre lugn på ett äkta ashram i Indien? Eller dansa och komma i trance på den årliga yogafestivalen på Bali? Här får du tipsen för just din yogaresa.

Vad är yoga?

Yoga är en gren inom indisk filosofi som funnits i tusentals år. Dess historia kan spåras tillbaka till den vediska kulturen omkring 2800 före Kristus. Yogan hör nära samman med den hinduiska religionen, men till skillnad mot denna fokuserar yoga på andlighet, snarare än på religion.

Detta innebär att alla kan utöva yoga. Och kanske är det just därför som yogan, alltsedan den med sextiotalets hippie- och flower power-rörelse spred sig över västvärlden, blivit så populär och fått en sådan otrolig genomslagskraft. I takt med dagens växande hälsotrend upptäcker fler och fler västerlänningar yogans stärkande och energigivande egenskaper och nya yogastudios dyker ständigt upp i våra storstäder. Det blir även allt mer populärt med yogaresor.

Olika typer av yoga

För en hindu är yoga en teknik, eller en serie övningar, som syftar till att behärska de olika beståndsdelarna av människans fysiska och psykiska natur för att därigenom uppnå fullkomlighet och förenas med en övernaturlig kraft eller ande. I väst använder vi inte sällan yogaövningarna som en rent fysisk träningsform bland andra. Men vid sidan om olika styrke- balans- och smidighetsövningar handlar yogan också om andningsteknik och djupkoncentration. Många västerlänningar tillämpar därför även den meditativa sidan av yogan som ett sätt att bearbeta stress och nå sinnesfrid.

Även om det traditionellt alltid har funnits olika former av yoga, som Hatha-yoga, Karma-yoga och Mantra-yoga, har yogans möte med västerlandet utvecklat en rad nya yogaformer och hybrider: Idag finns ett par hundra olika yogaformer att tillgå: Fitness-yoga, Pilates-yoga, Kristen Yoga, Yoga Boxing och till och med Golf Yoga!

Yogaresor

Oavsett om du har hunnit bli en erfaren yogautövare eller är nybörjare finns en mängd spännande yogaresor att välja mellan om du tänkt resa ut i världen för att yoga.

Thailand

Samahita Retreat i Laem Sor är ett av världens ledande yogacenter och bra destination för yogaresor. Med utsikt över kritvita stränder och turkosblått vatten erbjuder hotellet gratis yogatimmar för såväl erfarna som nybörjare – och detta inte mindre än två gånger om dagen! Här kan du välja mellan klassiska yogatekniker inom asana (kropp), pranayama (andning) och meditation, och yogaintegrerad fitness-träning med styrkeövningar och cardio. Drömmer du om att utbilda dig inom yoga eller lära dig massage kan hotellet stå till tjänst också med detta. Kolla även fler hoteller i Laem Sor här.

 

Killar på stranden - beställ din yogaresa med re:member

Efter yogatimmarna kopplar du av vid poolen eller tar dig en skön promenad längs beachen.

Indien

Indien har flera tusen års yogaerfarenhet och här finns yoga för alla tycken och smaker. Vill du gå ”all in” och göra det seriöst bor du på ett ashram (meditationscenter) eller går en lärarutbildning i yoga. Men det går precis lika bra att varva dagliga yogaklasser med avkopplande strandliv. I Goa finns det under vinterhalvåret många västerländska yogalärare som erbjuder yogaklasser. Vill du fördjupa dig i klassisk indisk yoga söker du dig till Rishikesh. I Kerala finns flertalet ayurvediska center som erbjuder medicinska behandlingar, meditation och yoga på ett och samma ställe.

Bali

Vill du få dig en riktig yoga-boost får du inte missa den årliga yogafestivalen på Bali! The BaliSpirit Festival är enligt Yahoo News en av världens bästa yogafestivaler. En fem dagar och fem nätter lång festival, fylld med yoga, dans, musik och healing – allt symboliserande det balinesisk-hinduiska konceptet Tri Hita Karana: att leva i harmoni med våra andliga, sociala och biologiska miljöer. Under dagtid bjuds här på workshops och seminarier, särskilda barnaktiviteter och scenframträdanden av artister från hela världen. Nattetid är det konserter med vibrerande världsmusik som gäller. Och naturligtvis dans, dans, dans! Mycket häftigare än så här kan det knappast bli. Och efter en så här lång dag med dans är det det utsökt med kort avstand till et skönt standhotell.

Beställ din yogaresa med re:member

Du har nu fått en rad tips för att kunna planera din yogaresa så som du vill ha den. Återstår bara att fixa biljetterna. Med förmånsprogrammet re:member reward får du upp till 25% reward-rabatt på utvalda tjänster och produkter i över 300 webbutiker, bland annat 10 % rabatt på hotellbokningar hos Hotels.com

Betalar du med re:member kreditkort så ingår dessutom åtta reserelaterade försäkringar, helt utan extra kostnad. Har du inte redan ett kreditkort från re:member så kan det vara en bra idé att ansöka om ett kort redan nu, så att du får hem det i god tid inför resan.

Trevlig yogaresa!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.