kap-pa-cyber-monday.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Gör ett kap på Cyber Monday

Många handelsdrivna traditioner har hittat vägen hit från USA. Vi har sedan en tid tillbaka firat dagar såsom Valentines Day och Halloween, men nu har också Black Friday och Cyber Monday blivit erkända dagar i Sverige. Varje år löper amerikanska konsumenter amok för att under Black Friday få tag på de bästa erbjudanderna i butikerna. Men detta är bara en av tre försäljningsdagar som ligger i starten för julhandeln i USA; Black Friday, Small Business Saturday och Cyber Monday.

Vad är Cyber Monday?

Cyber Monday är näthandelns svar på Black Friday och har sedan 2005 lyfts fram i amerikanska och kanadensiska nätbutiker - och senare även världen över. Eftersom Black Friday infaller på fredagen den 26:e november så infaller Cyber Monday måndagen den 29:e november i år.

De tre sista åren har det i genomsnitt varit 45 % fler bra erbjudanden på kläder och 50 % på skor, på Cyber Monday än på Black Friday. Och eftersom dagarna kommer tätt efter varandra så kan det vara smart att hålla huvudet kallt och vänta för att se om priset blir nedsatt ytterligare. Om butikerna upplyser om att erbjudandet kommer att hålla under hela helgen, så har du god tid på dig att fundera innan du handlar. 

Utnyttja erbjudanden i utländska nätbutiker

Om du vill dra nytta av de bra erbjudandena på Cyber Monday på amerikanska nätbutiker, som  befinner sig bara en knapptryckning bort, så finns det en del saker som du borde komma ihåg. re:member har därför skapat en liten kom-ihåg-lista till dig: 

  1. Cyber Monday-erbjudanden läggs ofta ut så fort klockan passerar midnatt, och var beredd på att de ivrigaste amerikanska näthandlarna sätter väckarklockan denna tid för att kunna dra nytta av de allra bästa erbjudandena. Eftersom vi ligger minst sex timmar före dem, är det därför smart att kolla in nätbutikerna direkt när du vaknar - eller ställa väckarklockan på 06:00 om du vill vara först ute. 

  2. Om det är så att du planerar att köpa dina julklappar online så är det bra att undersöka leveranstiden. En del varor kan ta längre tid, och kan dessutom fastna i tullkontroll, så räkna alltid med några extra dagars leverans.

  3. För att handla så effektivt som möjligt är det också en bra idé att registrera ett konto på de nätbutiker du tänkt handla på. Dessutom kan du då också spara tid på att hitta de varor du är intresserad av i förväg och lagra dem i inköpslistan eller markera dem som favoriter. 

Spara ytterligare på Cyber Monday

Om du har ett kreditkort från re:member så finns även tjänsten Prisgaranti i vårt Trygghetpaket. Trygghetspaketet kostar 129 kr per år för kreditkortet re:member flex

Prisgarantin innebär att om du inom 90 dagar efter inköpet hittar en identisk vara till ett lägre ordinarie pris i någon annan butik, så får du mellanskillnaden tillbaka. Försäkringen gäller för endast för varor köpta i en fysisk butik i Sverige och hos svenskregistrerade företag på internet. Högsta ersättningsbeloppet är 5 000 kronor.  Läs mer om Prisgaranti här.  

Spara pengar på när du handlar online

re:member reward är ett förmånsprogram för dig som har ett re:member flex eller re:member Mastercard kreditkort. Du får upp till 25 % reward-rabatt på utvalda produkter i över 300 webbutiker

Att handla med re:member reward är hur enkelt som helst:

  • Logga in och välj butik. Du loggar in med de fyra sista siffrorna på ditt re:member kreditkort, personnummer och postnummer. När du är inloggad kan du söka efter butik enligt kategori eller fritextsök. Klicka sedan på butikens namn för att gå till butikens hemsida.

  • Handla. Du handlar precis som vanligt med ditt re:memberkort och får en rabatt som dras av från din månadsfaktura. Det kostar aldrig något extra att handla via re:member reward.

  • Rabatten dras av från din nästa faktura från re:member. Rabatten kommer på din månadsfaktura så du behöver inte göra något annat än att betala med ditt re:memberkort. Observera att rabatten inte syns på kvittot från butiken, den ser du först på din månadsfaktura från re:member. Samtliga reward-rabatter gäller exklusive moms- och fraktkostnader.

Ansök om ett re:member flex kreditkort här.

Lycka till med shoppingen!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.