den-basta-ryggsacken-for-backpacking.jpg
Trygghet på resan

Logga in på Mina Sidor för att se, ändra och lägga till försäkringar.

Läs mer

Ska du ut och backpacka? Hitta en ryggsäck som passar dig!

Backpacking är ett oerhört roligt sätt att resa på. När du backpackar så lever du oftast relativt enkelt och billigt. Allt du behöver ska du ha med dig i din ryggsäck. Det är vanligt att backpacking varar i flera månader, även om det självklart finns kortare backpackingresor. Det innebär att din ryggsäck måste klara av hård användning under en lång period. Vi hjälper dig hitta en ryggsäck som passar just dig och din backpackingresa.

Vart ska du på backpacking och när ska du dit?

När du ska välja din ryggsäck så måste du först börja tänka på hur det ser ut i landet eller länderna som du tänker besöka. Ett vanligt resmål för backpacking är de asiatiska länderna med Thailand i spetsen men även länderna i Sydamerika och Oceanien är vanliga. Oavsett vart det är du ska så är vädret i landet relevant när du ska välja din ryggsäck.

Misstänker du att det kommer att regna och vara blött så bör du investera i en ryggsäck som skyddar de kläder och föremål du tar med dig. Detsamma gäller om det är ovanligt kallt. Många ryggsäckar kommer med extra vaddering, något som gör de lite tjockare och tyngre men samtidigt bekvämare och skyddande mot kylan. Det finns många bra varumärken som erbjuder flera olika typer av ryggsäckar som en backpacker kan använda sig av. Märken som Haglöfs, The North Face och Fjällräven har flera olika modeller på ryggsäckar och olika prisklasser.

Komfort blir viktigare även på backpacking

Du kommer snabbt att märka att en bekväm ryggsäck är värd sin vikt i guld. De bästa ryggsäckarna är inte bara bekväma att ha på sig, utan har oftast passande bärremmar och kanske till och med ett integrerat ryggskydd. Oftast så kan dessa bärsystem anpassas efter bäraren för att kännas så stabila och balanserade som möjligt.

Bra ryggsäckar har även fickor för saker som du kan behöva komma åt snabbt och lätt. Här kan du till exempel packa ner ett regnskydd eller en vattenflaska. Många väljer att packa ner plånboken i fickor som är svårare att komma åt och har en liten mängd pengar lättåtkomliga.

Hur mycket ska du ta med dig?

Packningen är på många sätt beroende av hur länge du kommer att vara borta. Ju längre tid du reser desto mer saker kommer du förmodligen att behöva. En vanlig backpackingryggsäck brukar ligga på mellan 40 - 70 liter. Ju tyngre du packar desto viktigare är det att du har ett bekvämt höftbälte. Dessa skonar axlarna och ryggen från alltför hård belastning och gör det möjligt att bära tyngre packning under lång tid på ett bekvämt sätt. Det finns dock många fördelar med att ha mindre ryggsäckar. Först och främst så tvingas du ta med mindre saker, vilket innebär att du måste tänka till innan du packar och bara ta med det allra viktigaste. Dessutom så blir det lättare att bära ryggsäcken och få in den i på eventuella tåg och bussar som du reser med.

Lycka till och trevlig resa!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.