traningstips.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Den stora guiden till hur man väljer träningskläder

Funderar du på att börja träna mer? Då kanske det är dags att investera i lite nya, fräscha träningskläder. Vi guidar dig genom kläddjungeln!

Utbudet av träningskläder är enormt och tillverkarna gör allt för att överträffa varandra med trendiga outfits i nya material. Men vad ska du ha på dig på gymmet och vad passar bäst till utomhusträning?

Träningskläder för gymmet

På gymmet kan det snabbt bli väldigt varmt, men tänk på att det finns vissa klädkoder som kan vara bra att följa. För korta shorts eller toppar med urringning kan upplevas som stötande eller distraherande för andra gymbesökare. Av hygieniska skäl är det också bäst att vara klädd i mer täckande kläder som t-shirt, tights eller längre shorts, då alla inte är lika noga med att torka av träningsmaskinerna efter att ha använt dem.

Inomhusskor: Att ha bra träningsskor är a och o. Skon ska vara lätt, stabil och ha en sula som ger ett bra grepp utan att lämna märken på golvet. Vilken sko som är optimal för just dig beror självklart på vilken sport du utövar. 

Shorts: Ett bra alternativ till löpartights är att välja shorts. Till skillnad från tights lämnar inte shortsen efter sig några märken runt låren och ibland kan det vara skönt med lite extra luftighet. 

T-shirt: Nike Pro V-Neck är en V-ringad träningstopp med feminint snitt. Den är tillverkad i Dri-Fit, ett skönt funktionsmaterial som andas och håller kroppen torr och behaglig. Kom ihåg att logga in via re:member reward for att få reward-rabatt.

Kläder för träning utomhus

Tränar du heller ute i naturen än på ett gym? Här är funktionsplaggen du behöver. Kom ihåg att logga in via re:member reward for att få reward-rabatt:

Löpartights i mikrojersey:

Keep Warm Micro Long Tights från Röhnisch är tillverkade i ett mikrojerseymaterial med borstad insida för värmande effekt. Det sköna materialet andas och är stretchbart för optimal rörelsefrihet. Tightsen har vindtäta och vattenavvisande vindpaneler samt reflexdetaljer för ökad synlighet i mörker. 

Underställströja:

Om du ska åka skidor eller jogga i kylan kan det vara klokt att använda en underställströja i ett bra material så att du slipper tänka på att hålla värmen. Islender Man Half Zip Neck från Outnorth är en varm och skön underställströja för herrar i 100 procent merinoull.

Löparjacka:

Women's Reflective Run Jacket från 180 bpm är en är en ultra-lätt träningsjacka med invävda reflextrådar och även förstärkt med två reflekterande remsor och logga fram samt ett stort reflextryck bak. Jackan går enkelt att packa ner i väskan när den inte används. 

Mössa:

Med tanke på att 50–80 procent av kroppsvärmen försvinner genom huvudet är det viktigt att täcka det ordentligt. Förutom att hålla dig varm bör mössan även skydda mot vind och regn. Den här mössan från Aclima är tunn, lätt och värmer gott. Tillverkad i mjukt och följsamt Lightwool-material.

Bra rabatter och erbjudanden på träningskläder

re:member reward är ett förmånsprogram för dig som har ett re:member flex eller re:member Mastercard kreditkort. Du får upp till 25 % reward-rabatt på utvalda produkter i över 300 webbutiker, bl.a. Gymgrossisten och Outnorth.

Att handla med re:member reward är hur enkelt som helst:

  • Logga in och välj butik. Du loggar in med de fyra sista siffrorna på ditt re:member kreditkort, personnummer och postnummer. När du är inloggad kan du söka efter butik enligt kategori eller fritextsök. Klicka sedan på butikens namn för att gå till butikens hemsida.

  • Handla. Du handlar precis som vanligt med ditt re:memberkort och får en rabatt som dras av från din månadsfaktura. Det kostar aldrig något extra att handla via re:member reward.

  • Rabatten dras av från din nästa faktura från re:member. Rabatten kommer på din månadsfaktura så du behöver inte göra något annat än att betala med ditt re:memberkort. Observera att rabatten inte syns på kvittot från butiken, den ser du först på din månadsfaktura från re:member. Samtliga reward-rabatter gäller exklusive moms- och fraktkostnader.

Ansök om re:member flex kreditkort här