hitta-de-basta-julkladerna-till-barnen.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Så hittar du de bästa julkläderna till barnen

Tillhör du dem som väntar till sista stund, är osäker på var du ska börja eller inte är helt säker på att du köpt de perfekta julkläderna? Lugn i stormen – vi har bra tips om vad du ska tänka på när du väljer julkläder till barnen.

Julkläder är något som måste väljas med omsorg och många lägger ned väldigt mycket tid på att välja ut de rätta plaggen. Det är inte bara de små, söta barnen som ska vara presentabla under julens alla familjeträffar och middagar, allt ska förevigas och det tas ofta en massa bilder. Vem vill inte att barnen ska visa sig från sin bästa sida i familjealbumet?

Att välja stil på julkläder till barnen

Utbudet är stort när du ska köpa julkläder till barnen. Några har en väldigt tydlig idé om hur de ska klä sina barn medan andra är mer osäkra. De senaste åren har trenden varit barnkläder i lätt nostalgisk stil. Denna stil kännetecknas ofta av:

Andra föredrar glada, starka färger och roliga tryck på kläderna. Om detta faller dig i smaken kan du till exempel välja en klassisk julklänning i klarröd färg eller en fin skjorta och byxa till pojken.

Dagens trend är färggranna kläder och tänk på att blått är en fantastisk färg även till små flickor.

Eller varför inte välja en rolig jultröja till de lite mer opretentiösa tillställningarna såsom julverkstaden och pepparkaksbakningen? Plagg med stjärnmönster är också en hit som kan passa bra på nyårsafton eller vid middagar med vännerna under årets övriga säsonger.

Sök gärna efter mer inspiration på olika bloggar och hemsidor eller leta upp bilder på Instagram, Pinterest och Etsy.

Läs även våra tips om den perfekta julklänningen här. 

Det praktiska

Julkläder ska vara fina, men det är minst lika viktigt att de är sköna att ha på sig. Om barnet inte trivs i kläderna spelar det ingen roll hur fina de är. Hur kul är det att gå på julfest med barn som surar och är irriterade på grund av kläder som kliar eller klämmer åt runt magen?. Dessa råd kan vara bra att ha i åtanke:

  • Är kläderna sköna att ha på? Är de stora nog? Små barn växer ofta så det knakar och om du har köpt kläderna i god tid före jul så kan det hända att de är för små när julaftonen stundar. Prova kläderna en vecka eller två i förväg – då får du snabbt reda på om det finns något som inte passar eller är obehagligt och har gott om tid skaffa nya kläder. Ett tips är att köpa mjuka bomullströjor med tryck och fina tröjor till flickor med bomull närmst huden.

  • Är det en fördel att ha flera kläduppsättningar till vart och ett av barnen? Om ni kommer att gå på flera julfester efter varandra och barnet råkar spilla mat på sina kläder kanske du inte hinner tvätta och torka kläderna innan det är dags för nästa julfest. Då kan det vara en fördel att ha extra kläder i beredskap.

  • Glöm inte tillbehören. Festkläder såsom klänningar, byxor och rompers står överst på inköpslistan. Men kom ihåg att barnet kanske också behöver matchande strumpbyxor, strumpor, undertröjor, flugor, hårdekorationer, sixpence-hatt och liknande. Och glöm inte skorna! Det kan vara en bra idé att ha några lätta och fina skor även under vintern så att barnet slipper gå i leriga dagisstövlar när ni ska på middag.

Värde på kläderna

Varsamt använda barnkläder är förhållandevis enkla att sälja på Blocket, Instagram eller via en av de många Facebook-grupper som finns. Om du vill sälja julkläderna när du inte längre vill ha dem bör du tänka på följande:

  • Kända märken är lättast att sälja. De kostar kanske lite mer för dig att köpa, men det kommer vara lättare att få dem sålda och att få ett bra pris för dem.

  • Välj en populär stil. Om du köper kläder som många tycker om är det större chans att du får dem sålda till det pris du begär.

  • Ta väl hand om kläderna. Små olyckor går inte att undvika. Barn spiller och sömmar kan spricka när de leker. Men försök få bort fläckarna samma dag som de uppstått och laga hålen med en gång, så att de inte blir större än nödvändigt. Tänk också på att tvätta kläderna enligt anvisningarna, så att de är i bästa möjliga skick när du ska sälja dem vidare.

Bra rabatter på julkläder till barn

Med ett re:member flex kreditkort får du bland annat upp till 100 000 kronor i kredit, upp till 8 veckors räntefri kredit och en rad andra fördelar, såsom tillgång till förmånsprogrammet re:member reward.

re:member reward ger dig upp till 25 % rabatt i över 300 olika webbutiker. Med re:member kreditkort kan du spara stora belopp hos flera butiker som säljer barnkläder, till exempel:

Det går både snabbt och är enkelt att ansöka om ett re:member flex kreditkort om du inte redan har ett. Läs mer om de många fördelar du får hos re:member.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.