kreditkort-kopskydd.jpg
Är du rätt försäkrad?

Det finns en mängd olika försäkringar till ditt kort, har du valt dina?

Läs mer 

Köpskydd när du handlar online

Köpskydd när du handlar online

Det finns många fördelar med att shoppa på nätet. Utbudet är i princip hur stort som helst, priserna är varierade och du kan i lugn och ro klicka hem alltihop från soffan i vardagsrummet om du vill. Trots att det är så många som handlar på nätet så finns det ändå en del personer som känner sig lite osäkra. Det kan handla om att du känner dig orolig för att lämna ut dina uppgifter på nätet, inte litar fullt ut på webbutiken eller är osäker på produkten. Tacksamt nog så finns det faktiskt både lagar gällande köpskydd och försäkringar som kan hjälpa dig om något oväntat skulle hända.

Kolla upp nätbutiken

Först och främst så är det alltid bra att kolla upp nätbutiken om du skulle känna dig osäker. Du kan Googla på namnet eller höra lite snabbt med vänner och släktingar om de känner till företaget. Även när du utför själva köpet finns det steg du kan ta för att känna dig säker.

Du har 14 dagars ångerrätt

När du köper något från en svensk nätbutik så har du alltid 14 dagars ångerrätt. I re:members Trygghetspaket finns försäkringen Allrisk som gäller hemelektronik och hushållsmaskiner och gäller i upp till två år. Du kan läsa mer om exakt vilka villkor som gäller för försäkringen här på hemsidan.

Spara pengar på när du handlar online

re:member reward är ett förmånsprogram för dig som har ett re:member flex eller re:member Mastercard kreditkort. Du får upp till 25 % reward-rabatt på utvalda produkter i över 300 webbutiker

Att handla med re:member reward är hur enkelt som helst:

  • Logga in och välj butik. Du loggar in med de fyra sista siffrorna på ditt re:member kreditkort, personnummer och postnummer. När du är inloggad kan du söka efter butik enligt kategori eller fritextsök. Klicka sedan på butikens namn för att gå till butikens hemsida.

  • Handla. Du handlar precis som vanligt med ditt re:memberkort och får en rabatt som dras av från din månadsfaktura. Det kostar aldrig något extra att handla via re:member reward.

  • Rabatten dras av från din nästa faktura från re:member. Rabatten kommer på din månadsfaktura så du behöver inte göra något annat än att betala med ditt re:memberkort. Observera att rabatten inte syns på kvittot från butiken, den ser du först på din månadsfaktura från re:member. Samtliga reward-rabatter gäller exklusive moms- och fraktkostnader.

Ansök om ett re:member flex kreditkort här.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.