avbestallningsskydd.jpg
Din PIN-kod

Du vet väl om att du kan välja din egen PIN-kod? 

Läs mer

Mode på nätet

Med fri frakt, god tillgänglighet och ett brett sortiment är det enkelt att köpa kläder och mode i nätbutiker. Handlar du med ett kreditkort från re:member får du samtidigt bra förmåner på köpet. På den här sidan har vi samlat utvalda artiklar om mode på nätet, med bland annat bra tips på hur du kan göra de bästa fynden.  

E-handeln ökar stadigt i Sverige och nu kan du köpa nästan vad du vill online. Svenskar lägger mer och mer pengar på nätshopping och kläder, skor och accessoarer står för en stor andel av e-handeln i Sverige.

Det finns många fördelar med att köpa mode på nätet. Du sparar tid och energi och du kan direkt jämföra priser på kläder som du vill köpa. På det settet kan du hitta billiga kläder online. Dessutom är nätbutikerna alltid öppna så att du kan genomföra ditt köp när som helst på dygnet. Fler och fler nätbutiker erbjuder nu fri frakt och retur, något som gör att man enkelt kan handla mode på nätet utan att behöva prova kläderna först.  

Handla mode på nätet från ett annat EU-land

När du beställer en vara från ett annat EU-land behöver du inte betala tull, moms eller några andra skatter för varan.

Handla varor från ett land utanför EU

Tänk på att när du beställer en vara från ett land utanför EU tillkommer tull, moms och eventuellt andra skatter. Tullsatsen varierar från 0 till 20 procent beroende på vad det är för slags vara. Tullsatsen beräknas på varans inköpspris inklusive frakt och eventuell transportförsäkring.

Om det sammanlagda värdet på de varor du beställer är högst 1 500 kronor behöver du inte betala någon tull.

Moms

Momsen är 25 procent på alla varor förutom livsmedel där den är 12 procent och trycksaker där den är 6 procent. Momsen beräknas på inköpspris, fraktkostnad och tullavgift.

Om varans pris understiger 300 kronor behöver du varken betala tull eller moms.

Källa: tullverket.se

Betala med kreditkort när du handlar mode på nätet

Det finns flera fördelar med att använda ett kreditkort från re:member när du handlar mode online. Här är några av de viktigaste:

  • Du har upp till 8 veckors räntefri kredit.

  • Handla först – och betala när du får fakturan.

  • Skulle du upptäcka ett fel på varan eller om säljföretaget går i konkurs har du möjlighet att reklamera köpet hos oss.

  • Tack vare PayGuard, som är ett av marknadens modernaste trygghetssystem för kortbetalningar, kan du handla tryggt med kortet på internet.

  • Kortet är skyddat och du behöver inte betala för något du inte köpt om du är rädd om kortet och koden samt hanterar det som en värdehandling.

Med förmånsprogrammet re:member reward kan du nytta dig av goda fördelar som rabatter och prisavdrag i över 300 webbutiker. Detta gör online shopping både billigare och bekvämare. Om du vill handla på webbutiker verden över kan du enkelt ansöka om ett kreditkort från re:member här.

Läs mer om att handla mode på nätet i artiklarna nedan.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.