handla-markesklader-online.jpg
Betalningsfri månad

Visste du att du kan få två betalningsfria månader per år?

Läs mer 

Handla märkeskläder online - här är några av de bästa sajterna!

Att köpa sina kläder online är vanligt i Sverige och det är lätt att se varför det är så. Vi har mängder av riktigt bra hemsidor som säljer märkeskläder online. Dessutom så har vi även möjlighet att få in kläder från andra länder utan att det kostar för mycket. Om du gillar att handla dina märkeskläder på nätet så har vi några tips på riktigt bra sajter att besöka.

Amazon

En av de största aktörerna när det kommer till näthandeln överlag är Amazon. Det gäller inte bara för kläder utan även för elektronik och andra prylar. Faktum är att deras sortiment är enormt och otroligt varierat. Dessutom så kan många mindre butiker sälja sina varor genom Amazons hemsida. För oss svenskar så innebär Amazon inte bara möjligheten att köpa märkeskläder från en av de största företagen i världen, vi kan dessutom hitta riktigt bra priser här. Det kan vara värt att tänka på att Amazon säljer varor från flera olika länder, bland annat England, Frankrike, Spanien och Tyskland. Du kan hitta olika sortiment på de olika sidorna och många gånger kan du till och med hitta olika priser på samma vara. Ett tips för att hålla koll på priserna är att använda sig av gratistjänsten camelcamelcamel. Där kan du inte bara jämföra de olika priserna, du kan även bevaka priserna och få besked om priset skulle sjunka.

Forever 21

Forever 21 är en amerikansk klädkedja som vuxit sig enorm sedan starten 2008. Idag går det att hitta Forever 21 butiker i nästan hela världen. Kläderna är ungdomliga och framförallt prisvärda.

Precis som den stora svenska nätbutiken Nelly så erbjuder Forever 21 möjligheten för svenskar att köpa moderiktiga märkeskläder för både män, kvinnor och barn på sin europeiska hemsida. Sortimentet kan vara lite mindre för de europeiska köparna eftersom större delen av onlinelagret finns i USA.

Om att köpa märkeskläder online från andra länder

Det finns både fördelar och nackdelar med att köpa dina kläder eller prylar från andra länder än Sverige. Några av nackdelarna är att det först och främst är landets regler som gäller. I Europa gäller sju dagars ångerrätt istället för 14 dagar som i Sverige. Dessutom så kan det bli lite svårare och dyrare att skicka tillbaka något som du inte tycker om. Just returer är något som kan skilja sig avsevärt mellan olika butiker på nätet. I Sverige så är det vanligt att du själv får stå för frakten vid en retur och när du handlar från utlandet så gäller detta i så gott som samtliga fall. Om möjligheten finns så kan det vara väl värt besväret att kolla igenom storleksguider hos de olika butikerna för att säkerställa att du verkligen köper hem rätt storlek på ditt plagg.

Om du köper ett plagg från ett land utanför Europa så kan det tillkomma tullkostnader. Om hela beställningens värde överstiger ett visst belopp så måste du betala tull för att kunna ta in varorna till Sverige. Tullavgiften är olika beroende på produkterna du köper, skor har till exempel mellan 17-18 procent och elektronik mellan noll och 14 procent. Du kan läsa mer om hur tull och de kostnader du kan stöta på vid köp från utlandet på Tullverkets egna hemsida.

Här har vi samlat en mängd artiklar med tips för dig som ska shoppa online.

Bra rabatter på märkeskläder med re:member reward

När du skal köpa kläder online är det bra att veta att du kan spara pengar. Med förmånsprogrammet re:member reward får du upp till 25 % reward-rabatt på utvalda produkter i över 300 webbutiker

Att handla med re:member reward är hur enkelt som helst:

  • Logga in och välj butik. Du loggar in med de fyra sista siffrorna på ditt re:member kreditkort, personnummer och postnummer. När du är inloggad kan du söka efter butik enligt kategori eller fritextsök.

  • Klicka sedan på butikens namn för att gå till butikens hemsida.

  • Handla. Du handlar precis som vanligt med ditt re:memberkort och får en rabatt som dras av från din månadsfaktura. Det kostar aldrig något extra att handla via re:member reward.

  • Rabatten dras av från din nästa faktura från re:member. Rabatten kommer på din månadsfaktura så du behöver inte göra något annat än att betala med ditt re:memberkort. Observera att rabatten inte syns på kvittot från butiken, den ser du först på din månadsfaktura från re:member. Samtliga reward-rabatter gäller exklusive moms- och fraktkostnader.

Ansök om ett re:member flex kreditkort här

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.