Untitled design (35).png
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

De bästa övningarna för utomhusträning

Kroppsviktträning innebär att du använder din egen vikt som främsta redskap och övningarna kan utföras var som helst. Så varför inte träna utomhus och få frisk luft på köpet?

Styrketräna utomhus

Det finns många enkla övningar som passar utmärkt att göra utomhus. Och de är minst lika effektiva som de övningar man gör inomhus på gymmet.

Här är 6 övningar som du kan göra vid en trappa, bänk eller liknande:

  1. Dips: En klassiker där du tränar baksidan av armen, dvs. triceps, men även kärnmuskulaturen. Börja med att ha fötterna på marken och händerna på en avsats eller bänk med raka armar. Sänk kontrollerat ned dig så djupt du kan. Pressa åter upp dig själv till raka armar. Försök att inte böja knäna eller förlora din hållning medan du sänker dig själv nedåt. Du kan variera belastningen i dina dips genom att antingen göra dem med böjda eller sträckta ben.
  2. Push-ups: En superbra övning för hela överkroppen, där du tränar bröstmuskulaturen, ryggen och axlarna samtidigt. Du kan variera svårighetsgraden genom att ha knäna i marken, placera händerna på ett trappsteg eller ha fötterna på trappsteget.
  3. Bulgarisk knäböj på ett ben: Det här en bra övning där du tränar både ben och rumpa. Placera den ena foten på en bänk bakom dig. Känn efter att du har vikten på hälen på det främsta benet. Därefter sänker du dig sakta ned och upp igen, precis som vid vanliga knäböj. Överkroppen ska vara rak under hela övningen.
  4. Plankan: En klassisk övning för musklerna i magen och ryggen. Ligg plant på marken och lyft upp dig själv på tårna och underarmarna. Sträva efter att hålla kroppen lika rak som när du står upp och håll kvar den positionen så länge du kan. Övningen kan varieras på flera olika sätt.
  5. Sidoplankan: Ligg på sidan på ena underarmen och på ena foten. Spänn bålen och lyft höften från golvet tills kroppen formar en rak linje från axlar till vrister. Håll kroppen så rak du kan.
  6. Sidoplanka med knälyft: Håll överkroppen stilla samtidigt som du lyfter det övre benet. För knät mot bröstet utan att ändra kroppens vinkel. Håll kvar och återgå sedan till utgångspositionen.

Läs också vår artikel med 5 enkla träningstips och kolla de senaste trenderna inom träningskläder här. 

Traditionella träningsformer utomhus

Hur skönt är det inte att sätta sig på cykeln, trampa iväg och låta hjärnan koppla av från vardagsstressen. Cykling är en skonsam och effektiv träningsform utomhus, inte minst vad gäller konditionen. Om du tycker att landsvägarna är för tråkiga kan du alltid skaffa dig en mountainbike och bege dig ut i terrängen. Att cykla på vindlande skogsstigar är en riktig pulshöjare. Du tränar både uthållighet, teknik och många muskler du inte visste att du hade.

Om terrängcykling är sporten för dig, varför inte ha som ha som mål att köra Cykelvasan 90 – hela det traditionella Vasaloppet, fast på mountainbike. Starten går i Sälen och du passerar alla kända Vasaloppskontroller innan målgången i Mora. Loppet är en riktig utmaning som körs på 51,5 km skogsväg, 37 km grus och 5,5 km asfalt.

Tycker du att 90 km är i mesta laget kan du istället köra Cykelvasan 45, det vill säga halva sträckan. De första 15 kilometrarna är tekniskt avancerade och förmodligen Cykelvasans mest krävande sträcka. Loppet startar i Oxberg och körs på 37 km skogsväg, 6 km grus och 2 km asfalt innan du når målet i Mora.

Föredrar du skidåkning och inte nöjer dig med att åka Vasaloppet kan du bege dig till Norge och köra det 54 kilometer långa Birkebeinerrittet i klassisk stil. Loppet som går i den norska fjällvärlden anses vara ett av de vackraste i världen. 2018 arrangeras loppet för 80:e gången. Datum: 17 mars.

Bra rabatter på träningsutrustning till utomhusträningen

re:member reward är ett förmånsprogram för dig som har ett re:member flex eller re:member Mastercard kreditkort. Du får upp till 25 % reward-rabatt på utvalda produkter i över 300 webbutiker, bl.a. Gymgrossisten och Outnorth.

Att handla med re:member reward är enkelt:

  • Logga in och välj butik. Du loggar in med de fyra sista siffrorna på ditt re:member kreditkort, personnummer och postnummer. När du är inloggad kan du söka efter butik enligt kategori eller fritextsök.

  • Klicka sedan på butikens namn för att gå till butikens hemsida.

  • Handla. Du handlar precis som vanligt med ditt re:memberkort och får en rabatt som dras av från din månadsfaktura. Det kostar aldrig något extra att handla via re:member reward.

  • Rabatten dras av från din nästa faktura från re:member. Rabatten kommer på din månadsfaktura så du behöver inte göra något annat än att betala med ditt re:memberkort. Observera att rabatten inte syns på kvittot från butiken, den ser du först på din månadsfaktura från re:member. Samtliga reward-rabatter gäller exklusive moms- och fraktkostnader.

Ansök om re:member flex kreditkort här

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.