60-ars-present-pappa.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Parfym topplista 2022

Alla tycker om att dofta gott och en god parfym är ett enkelt sätt att lyxa till vardagen. Kanske du redan har en favoritdoft eller är sugen på att hitta en ny? I den här topplistan för parfymer under 2022 får du lite inspiration och kan läsa mer om årets mest populära parfymer.

Vi människor har alltid varit dragna till det som vi upplever som goda dofter. Det är därför många som väljer att förstärka sin egen doft med en parfym. Vissa har lyckats hitta en favorit som de sedan använt under flera år och andra ständigt hittar nya dofter. En del parfymer kanske passar bättre under sommaren medan andra är perfekta vinterdofter. Ibland kan man helt enkelt vara sugen på en förändring och då är en ny parfym ett bra sätt att få förnyelse.

Hitta din signaturdoft

Parfymer finns i otaliga varianter, för både dam och herr, och det är bara ditt eget intresse som sätter gränser för hur många du kan ha. Kanske du uppskattar något friskt och nästan lite romantiskt? Starka dofter med tydliga inslag av kryddor och frukter? Eller föredrar du de lite blyga parfymerna som förstärker känslan av nytvättat? Det bästa med parfymer är att det finns något som passar alla humör, stilar och årstider. Det viktigaste är att du känner dig nöjd med din doft och att den förstärker dig och den du är.

Läs även om prisvärda skönhetsprodukter efter säsong här. 

Hur ska man applicera parfym för bästa resultat?

För att din parfym ska dofta så mycket och genuint som möjligt, bör du applicera den på kroppen och inte på kläderna – då håller den dessutom längre. Applicera gärna parfymen direkt efter att du har duschat, för då är kroppen varm och tar lättare emot doftpartiklarna. Om du har torr hud släpper parfymen snabbare, så du kan med fördel smörja in dig innan du applicerar doften.

Tänk på att parfymen håller längst om du sprayar på områden där pulsen är som starkast, som till exempel handlederna, nacken och bröstet. Gnugga dock inte på området där du sprayat – det gör att doften försvinner nästan direkt. Om du upplever att parfymen inte verkar hålla hela kvällen, kan du däremot gnugga lite där du applicerat parfymen för att framkalla doftpartiklarna igen.

Topplista över parfymer 2022

Här är de 5 mest populära parfymerna för kvinnor:

 1. Escada, Miami Blossom EdT, 100 ml, 749 kronor
  Den här parfymen ligger högst på många av topplistorna just nu och är ett säkert kort inför sommaren, med sina friska toner av ananas, sandelträ, vita blommor och jasmin.
  Escada Miami Blossom
 2. Hugo Boss, Boss The Scent For Her EdP, 50 ml, 579 kronor
  Hugo Boss är ett säkert val när det gäller parfymer och är därför en ständig favorit på topplistorna. Denna parfym doftar persika och freesia och har en mycket lyxig och sensuell ton.
  Hugo Boss the Scent for Her
 3. Escada, Sorbetto Rosso EdT, 30 ml, 249 kronor
  En lite lättare parfym till ett mycket bra pris, men som ändå håller hög kvalitet och doftar gott hela dagen. Njut av toner av vattenmelon, päron och bärnsten.
  Escada, Sorbetto Rosso
 4. Dolce & Gabbana, Light Blue EdT, 100 ml, 959 kronor
  En sommarklassiker från Dolce & Gabbana som är lika populär varje år. Med noter av grönt äpple, citron, ceder, vit ros och jasmin får du en riktigt härlig doft som räcker hela dagen.
  Dolce & Gabbana, Light Blue
 5. Versace, Bright Crystal EdT, 30 ml, 419 kronor
  En parfym som med tydliga inslag av frukt och blommor anses vara en parfym som passar både till vardag och fest. En klassiker som håller än!
  Versace, Bright Crystal

Här är de 5 mest populära parfymerna för män:

 1. Paco Rabanne, 1 Million Cologne EdT, 125ml, 779 kronor
  En snygg, stilren och klassisk parfym med mycket fräschör och energi. Maskulin doft med tydliga inslag av citrus, som håller hela dagen.
  Paco Rabanne, 1 Million Cologne
 2. Jean Paul Gaultier, Le Male EdT, 125ml, 849 kronor
  Den här parfymen är en riktig legend och minskar aldrig i popularitet. Den doftar mint, lavendel och bergamott med inslag av kanel, kummin och apelsin.
  Jean Paul Gaultier, Le Male
 3. Hugo Boss, The Scent EdT, 100ml, 599 kronor
  En maskulin doft med starka kryddor som gör att den verkligen sitter i hela dagen. Inslag av läder, ingefära och lavendel.
  Hugo Boss the Scent
 4. Versace, Eros EdT, 100ml, 799 kronor
  En förförisk parfym med inslag av mintolja, krispigt grönt äpple och citron men även toner av tonkaböna, ambroxan och geranium.
  Versace, Eros
 5. Paco Rabanne, Invictus EdT, 100ml, 799 kronor
  Återigen har Paco Rabanne lyckats göra en parfym som ständigt växer i popularitet. Denna variant doftar starkt av grapefrukt och lagerblad som sammanflätas med noter av patchouli och trä.
  Paco Rabanne, Invictus

Spara pengar på parfym

Parfymer kan innebära stora kostnader och om du vill ha flera dofter att välja mellan under årets gång kan det snabbt bli väldigt dyrt. Om du har ett kreditkort från re:member får du dock rabatt i över 300 webbutiker. Rabatten inkluderar ej moms- eller fraktkostnader. Om du inte har ett kreditkort från re:member kan du snabbt och enkelt ansöka om ett här.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.