present-till-flickvan.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Present till flickvän: Detta kommer hon gilla

Födelsedagar, julafton, namnsdagar och årsdagar. Det finns nästintill oändligt med anledningar att uppvakta din flickvän, men tyvärr finns det inte lika många perfekta presenter. Vad är egentligen en riktigt bra kärleksgåva? Finns det rätt och fel? Hur ska pengarna räcka? re:member har rådfrågat experterna på Greatdays – och här är deras bästa presenttips.

En kreativ present till din flickvän

Alla gillar när någon verkligen ansträngt sig för att hitta en bra present och för att lyckas gäller det att planera något unikt som inte glöms bort i första taget.

– För att hitta en originell present måste du tänka utanför boxen. Vad gillar din flickvän? En trevlig middag? Lyxiga prylar? Sedan är det dags att tänka ytterligare ett steg och välja något som speglar det hon gillar – men med spännande twist, säger Ana Bosnjak, marknadsansvarig på Greatdays.

Det är inte heller säkert att en dyr pryl är det bästa alternativet för att få en lyckad present.

– I dagens materialistiska samhälle är mångas hem överfyllda med prylar som man tror sig behöva. Smycken, porslin, och böcker i alla ära – men är det verkligen dessa man kommer minnas på ålderns höst? Ge bort en upplevelse istället!

Ibland kan det nämligen vara svårt att hitta en present till flickvännen som "inte önskar sig något" och köper själv det hon vill ha. Men det är många som drömmer om andra saker, en luftballongstur, en kryssning, en mysig middag på tu man hand eller annan avkoppling i den annars så stressiga vardagen.

– Att uppleva saker och skapa minnen att se tillbaka på är något som vi på Greatdays förespråkar och lever efter. Att låta din älskade flickvän uppleva något hon alltid längtat efter är fullkomligt oslagbart, både för henne och dig.

Läs även våra goda tips för present till pojkvän här.

Äventyr eller lyx?

När du väljer en upplevelsepresent är det i princip bara fantasin som sätter gränserna. Är flickvännen äventyrslysten och kanske en smula galen? Låt henne då köra gokartsportbil eller prova på dragracing – eller åk på en häpnadsväckande helikoptertur. Vill hon hellre lägga tid på skönhet och avkoppling? Unna henne då massageansiktsbehandling eller kanske en hel spadag på ett lyxigt hotell.

Det är dock inte prislappen som avgör vad som är en bra present. Även om du har en begränsad budget kan göra födelsedagen till något alldeles magiskt.

– Det viktiga är att du har ansträngt dig för att ge henne något du tror att hon kommer uppskatta. Överraska med en färdigpackad picknickkorg när hon kommer hem från jobbet och ta med henne till en mysig plats – enkelt men romantiskt, tipsar Ana.

Om ni vill njuta av något tillsammans finns det flera upplevelser som passar bra, till exempel på alla hjärtans dag eller under julhelgen. Åk på kryssning, prova äkta afternoon tea, skratta till härlig stand-up, gå på champagneprovning eller bjud med flickvännen på middag med extra allt – kanske en avsmakningsmeny på Operakällaren?

Men även något väldigt enkelt kan vara precis det ni behöver.

– Ta en cykeltur, åk på äventyr eller köp något extra gott och slå er ner på en mysig plats där ni bara kan njuta av varandras sällskap. Allt blir romantiskt om du gör det tillsammans med den du älskar – och oavsett vad ni hittar på kommer presenten vara otroligt lyckad om det är din kärlek och omtanke som ligger bakom, avslutar Ana.

Spara pengar på present till flickvän

När du ska ge en present till flickvännen är det kul att ge bort en upplevelse som hon sent kommer glömma. Ännu bättre blir det om du samtidigt kan spara lite pengar. Med kreditkortet re:member flex får du upp till 10 % reward-rabatt på alla köp hos Greatdays.se. Observera att rabatten inte inkluderar frakt eller moms. Du kan enkelt ansöka om ett re:member kreditkort här.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.