starta-julhandeln-black-friday.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Starta julhandeln med Black Friday

Black Friday markerar starten på julhandeln i USA men har på senare år också fått fotfäste i Sverige. I likhet med dagar som Halloween och Valentines day så är Black Friday en amerikansk tradition som vi har anammat här i Sverige. Nu när den stora köpdagen närmar sig med stormsteg så ger re:member dig en liten inblick i vad Black Friday egentligen innebär tillsammans med ett par smarta råd om hur du kan hitta de bästa erbjudandena.

Vad är Black Friday?

Dagen som har fått namnet Black Friday är den viktigaste dagen på året för det amerikanska näringslivet och fungerar som startskottet för julhandeln. Black Friday inträffar dagen efter Thanksgiving, som alltid infaller på den fjärde torsdagen i november, därmed kommer Black Friday alltid att inträffa på en fredag mellan den 23:e och 29:e november. År 2021 är det alltså den 26:e november den stora shopping-dagen. Några butiker öppnar så tidigt som klockan tre på natten och andra tidigare än så. Fenomenet uppkom omkring 1966 i delstaten Philadelphia och namnet kom till för att beskriva det tunga trafikkaoset som uppstod denna dagen. Det har också hävdats att handeln denna dag bidrar till ett överskott i kassorna och att röda tal blir till svarta i räkenskaperna för många butiker - därav namnet Black Friday.

Starta julhandeln med Black Friday och ett kreditkort från re:member

Även om det inte är en officiell helgdag så är det många amerikaner som tar ledigt för att kunna ta del av extra bra Black Fridayerbjudanden - på allt från kläder till elektronik.

Många butiker marknadsför sig på nätet som aldrig förr och det svämmar över av bra erbjudanden som du kan ta del av - och det bästa av allt? De är inte mer än ett par knapptryckningar bort. Detta leder oss genast vidare till det som du kanske undrar allra mest över?

Hur gör man en bra deal på Black Friday?

Många vill gärna vara tidigt ute med julklappshandeln för att slippa stress dagarna precis före jul - och Black Friday är ett utmärkt sätt för att göra det till ett bra pris.

Här är re:members bästa tips för att få ut maximalt av Black Friday:

  • Handlar du i en fysisk butik så är det alltid en bra idé att också jämföra varans pris online, så att du kan vara säker på att du verkligen gör en bra deal
  • Skapa ett konto på de nätbutiker som du vill handla på. På så sätt sparar du tid och går inte miste om tidsbegränsade erbjudanden 
  • Ska du köpa elektronik - försäkra dig om att det är den nyaste modellen som erbjudandet gäller och inte äldre versioner

Spara ytterligare på Black Friday

Om du har ett kreditkort från re:member så finns tjänsten Prisgaranti i vårt Trygghetspaket. Trygghetspaketet ingår på korten re:member more och re:member Mastercard utan extra kostnad, och för kreditkortet re:member flex kan du välja till Trygghetspaketet för 129 kr/år. 

Prisgarantin innebär att om du inom 90 dagar efter inköpet hittar en identisk vara till ett lägre ordinarie pris i någon annan butik, så får du mellanskillnaden tillbaka. Försäkringen gäller för endast för varor köpta i en fysisk butik i Sverige och hos svenskregistrerade företag på internet. Högsta ersättningsbeloppet är 5 000 kronor.  Läs mer om Prisgaranti här.  

Spara pengar på när du handlar online

re:member reward är ett förmånsprogram för dig som har ett re:member flex eller re:member Mastercard kreditkort. Du får upp till 25 % reward-rabatt i över 300 webbutiker

Att handla med re:member reward är hur enkelt som helst:

  • Logga in och välj butik. Du loggar in med de fyra sista siffrorna på ditt re:member kreditkort, personnummer och postnummer. När du är inloggad kan du söka efter butik enligt kategori eller fritextsök. Klicka sedan på butikens namn för att gå till butikens hemsida.

  • Handla. Du handlar precis som vanligt med ditt re:memberkort och får en rabatt som dras av från din månadsfaktura. Det kostar aldrig något extra att handla via re:member reward.

  • Rabatten dras av från din nästa faktura från re:member. Rabatten kommer på din månadsfaktura så du behöver inte göra något annat än att betala med ditt re:memberkort. Observera att rabatten inte syns på kvittot från butiken, den ser du först på din månadsfaktura från re:member. Samtliga reward-rabatter gäller exklusive moms- och fraktkostnader.

Ansök om ett re:member flex kreditkort här.

Lycka till!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.