tradgard-inspiration.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Inspiration till trädgård: här är årets trädgårdstrender

Att ha ett utomhusområde där man kan koppla av är något som de flesta av oss verkligen uppskattar. Oavsett om det är en liten balkong i en storstad eller en stor trädgård så kan du anpassa den efter dina behov och din personliga stil. Här kan du läsa om olika trädgårdstrender och få inspiration till trädgården.

De senaste åren har vi sett att skillnaden mellan ute och inne suddats ut – nu är trädgården ofta en förlängning av vardagsrummet. Men innan du väljer att haka på trenden är det viktigt att du tänker igenom vad du har tillgång till: har du en stor trädgård eller endast en liten balkong eller terrass?

Om du har gott om utrymme kan det vara en bra idé att dela upp trädgården i olika delar, baserat på vad du ska använda den till. Du kan till exempel ha en sittgrupp, en rolig lekplats och en del med solstolar. Men hur ska du inreda de olika delarna? Här får du årets mest populära trädgårdstrender.

Trädgårdstrend: Ljusa färger och klassiskt vitt

I år har det varit mycket fokus på ljusa och naturliga färger. Genom att välja ljusa färger på möbler och inredning skapar du en harmonisk övergång mellan inne- och uteplatsen, samtidigt som du får en organisk utemiljö.

Det är ingen tvekan om att den skandinaviska stilen är populär och om detta är en stil du föredrar i ditt hem är det bra om samma stil fungerar även på uteplatsen. Trädgårdsmöbler i vitmålat trä ger ett klassiskt och romantiskt uttryck. Välj möbler i konstrotting och teak och förstärk stilen genom att använda passande kuddar och plädar.

Trädgårdstrend: Belysning

Även om dagarna är längre och ljusare på sommaren så kan bra belysning göra att stämningen på kvällen blir ännu bättre. Många butikskedjor har utökat sina sortiment av utomhusbelysning och det finns många alternativ att välja mellan.

En trädgårdstrend som följer med från förra året är att lysa upp vägar och gångstigar runt huset – något som är både snyggt och funktionellt. Om du har ett stort träd kan du belysa grenarna, vilket blir väldigt vackert när det är mörkt. Ljuslyktor i olika former och storlekar är också ett bra alternativ, både i trädgården och på balkongen.  

Trädgårdstrend: Växter

Det har varit stort fokus på växter inom inredningsdesign de senaste åren och trenden har nu spridit sig till uteplatsen. Det är nästan omöjligt att ha för många växter och blommor med tanke på att de bara skapar glädje och en härlig känsla. De gör uteplatsen mer levande och även om du bor mitt i asfaltsdjungeln gör de att du får en känsla av att vara ute i naturen.

Den här säsongen är det trendigt att lyfta upp växterna. Växter i olika höjder ger nämligen trädgården en känsla av utökade dimensioner, utöver att det blir fokus på det naturliga och organiska. Köp ställ i olika höjder eller hitta några hängkrukor som passar till att hänga på din balkong.

Trädgårdstrend: Mixa och matcha

Det finns inga regler när du ska inreda trädgården eller balkongen och om du inte kan bestämma dig för en specifik stil kan du blanda precis hur du själv vill. Du kan till exempel välja olika trädgårdsstolar som inte alls matchar det där bordet du verkligen gillar. En lite mixad stil ger ett mer personligt intryck, samtidigt som du får exakt den kombination du vill ha.

Spara pengar på trädgårdsmöbler och inredning

Du som har ett re:member flex kreditkort har också tillgång till förmånsprogrammet re:member reward – som ger bra rabatter i över 300 webbutiker. Detta gör att oavsett om du väljer en klassisk trädgårdstrend eller föredrar att mixa olika stilar finns det pengar att spara. Observera att rabatten inte gäller moms- och fraktkostnader. 

re:member reward är enkelt att använda. Allt du behöver göra är att logga in, välja en butik, handla som vanligt och betala med ditt re:member-kort. Rabatten dras sedan av på din nästa faktura från re:member.

Läs mer om alla bra fördelar du får med kreditkortet re:member flex här.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.