Vad är skillnaden mellan

Visa och Mastercard?

Mastercard och Visa är två olika betalningssystem. Kort förklarat så är det en relativt liten skillnad mellan de två företagen och deras produkter. De licensierar kort och tillåter användning av kort i deras globala betalningsnätverk. Vad som däremot har större skillnader är kortutgivare. Det är nämligen de som bestämmer kortets ränta, avgifter, valutaväxlingspåslag, erbjudanden, rabatter och liknande. 

De allra flesta butiker och restauranger accepterar både Mastercard och Visa, och som konsument märker du ingen skillnad på vilket av betalningssystemen du använder. Du har samma skydd genom svensk lag, oavsett om du använder Visa eller Mastercard. 

Fördelen med ett kreditkort är att du, till skillnad från med ett bankkort, är skyddad genom konsumentkreditlagens regler. Om det är fel eller saknas något på en vara eller tjänst du köper med re:member, kan du kräva pengarna tillbaka från oss. Du kan läsa mer om det här

  Upp till 56 dagar räntefri kredit  Upp till 120 000 kr i kredit  Upp till 25 % i  reward-rabatt i över 250 onlinebutiker

 

Läs mer om fördelarna med re:member här   

 

 

 

 

                     

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-28,24 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.