begagnad-bil.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Begagnad bil - Så mycket minskar din bil i värde

Redan när du kör hem från bilaffären har din sprillans nya bil hunnit minska i värde. Bilar är tyvärr ingen investering som exempelvis fastigheter, men köper du en begagnad bil och rustar upp den kan du ändå lyckas tjäna en hacka. Men hur mycket minskar egentligen bilens värde varje år?

Sajten Autouncle, en säljare av begagnade bilar, gjorde en undersökning där det visade sig att en ny bil sjunker drastiskt i värde. Efter bara tre år kan den helt nya bilen redan ha sjunkit med 40 % av sitt värde. Personer som vill köpa en ny bil kan oftast tänka sig att betala ett högre pris för att få just den bilen som de vill ha. Medan personer som vill köpa en begagnad bil oftare kan tänka sig olika alternativ och är mest ute efter ett fungerande fordon. Om du själv funderar på att köpa en ny bil kan det vara smart att även fundera på andrahandsvärdet. Idag är det färre människor som vill köpa stora bilar, intresset för mindre och kompakta bilar som är energisnåla är större. Med andra ord kan det vara bra att ta med det i beräkningen när du väljer din nya bil.

Det finns många fördelar med att köpa en begagnad bil, dels eftersom du bara behöver betala en bråkdel av priset, dels för att du har ett enormt utbud att välja bland. En begagnad bil kan i stort sett vara i nyskick. Många säljer bilar efter bara något år för att på så sätt få ut mer pengar. Andra säljer skruttiga bilar billigt men som kan kosta den nya ägaren mycket pengar i reparationer. Om du är på jakt efter en bil – gammal som ny, är det bra att du skissar på en budget. Vilka egenskaper är viktigast? Ska bilen vara bensin- eller dieseldriven? Och framförallt, hur mycket får bilen kosta?

Köp och sälj en begagnad bil

Om du ska köpa en bil är det viktigt att du är påläst så du inte betalar ett för högt pris. För att vara säker på att säljaren begär ett rimligt pris måste du jämföra priser. Fundera även på en prutmån eftersom det oftast finns en del svängrum för sådant. För att det ska bli en trygg och smidig affär för både dig och säljaren är det viktigt att ni skriver ett köpeavtal. Kom även ihåg att själv gå igenom bilen för att kolla skicket och hitta eventuella skador som säljaren inte tagit upp.  

Om du ska sälja en begagnad bil gäller samma saker. Kolla upp och jämför priser på nätet för att lättare kunna sätta ett pris. En av de viktigaste sakerna är själva betalningen. Var alltid noga med att verkligen få in pengarna på ditt eget konto innan du lämnar över nycklarna till köparen.

Är du intresserad av ett privatlån från re:member? Om du vill låna pengar till en bil med re:members privatlån kan du låna upp till 500 000 utan säkerhet. Med hjälp av vår lånekalkyl kan du enkelt se hur mycket du kan låna och vilka räntor som gäller.

Att ansöka om ett privatlån hos re:member är enkelt. Du får svar direkt och din ansökan är inte bindande. 

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.