mala-om-koket-tips.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Färger i köket – tips och idéer

Att måla om ett rum är lätt, förhållandevis billigt och dessutom roligt. Det är därför inte så förvånande att det toppar listan över sådant vi gör själva när vi ska renovera köket.

Här är några saker du bör ha i åtanke när du målar nya färger i köket:

  • Tvätta alla ytor noga
  • Spackla och slipa alla repor och märken innan du grundmålar
  • Välj en täckfärg avsedd för våtrum (som är slitstark, smutsavvisande och tål väta)
  • Välj grundfärg och täckfärg av samma fabrikat, så att du är säker på att produkterna fungerar tillsammans

Vitt kök

Inte alla tycker om starka färger i köket - det vita köket är populärt, klassiskt och tidlöst. Oavsett om du vill ha en modern eller mer lantlig stil känns ett vitt kök alltid ljust och fräscht. Tycker du att det vita blir för enformigt? Betrakta då ditt kök som en tom sida som du kan smycka efter årstiderna. Och kom ihåg att detaljer som handtag och knoppar gör mycket för intrycket.

Vitt kan kombineras med alla färger, men du kan förstärka det vita genom att matcha det med bänkskivor, möbler, lampor etc. i samma färg. 

Grått kök

Ett grått kök känns skandinaviskt och stilrent. Satsa på smarta, inbyggda lösningar med mycket förvaringsutrymme för ett rent och städat uttryck. En blandning av matta och blanka grå ytor blir pricken över i.

Det finns både varma och kalla grå nyanser. Vilka du bör välja beror på vilka färger du har i bostaden i övrigt. Fråga gärna färghandlaren om vilken färger i som blir bäst för ditt kök. Tänk på att ett litet färgprov ser annorlunda ut på en större yta. Köp därför några provburkar och testmåla en bit av väggen innan du bestämmer dig. 

Svart kök

Många har varit rädda för att använda svart, men liksom vitt är svart en färg som går att matcha och mixa i det oändliga. Välj gärna svartmålat trä i lite grövre dimensioner och mjuka upp stilen med mjuka mattor och detaljer i obehandlat trä.

Svart är en stark inredningstrend, och genom att kombinera svart med andra färger i köket och använda olika strukturer och material kan du skapa ett kök med en unik karaktär. När det handlar om vitvaror bör du satsa på rostfritt stål för att få en helhetskänsla i köket.

Rött kök

Om den minimalistiska stilen med vitt, grått och svart inte är din grej kan du sätta en mer personlig prägel på köket genom att välja en röd färg. Tycker du att det blir för mycket med röda köksskåp kan du istället leka med röda nyanser på väggar, möbler och detaljer.

Ta god tid på dig när planerar vilka färger i köket du önskar, så att du får det precis som du vill ha det.

Finansiera ditt nya kök

Hos re:member kan du låna upp till 500 000 kronor utan krav på säkerhet. Vi behandlar din ansökan direkt och vanligtvis har du pengarna på ditt konto inom några dagar.

Använd lånekalkylen för att se hur mycket du kan låna, och ansök om ett privatlån i dag.

Lycka till med ditt nya kök!

Ansök om re:member privatlån 

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 4,95 % - 19,95 % (2022-01-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 100 000 kr återbetalat under 5 år, nominell ränta 7,95%, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 033 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 8,43 % och totalt belopp att betala är 121 995 kr. För fullständiga villkor klicka här.