vilken-stil-i-koket.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Nytt kök - Vilken stil passar dig?

Ska du få nytt kök men är osäker på vilken stil du ska välja? Stilrent, retro eller lantligt – här är några tips.

Det moderna köket

Den moderna stilen är mer avskalad och kännetecknas av rena linjer, rostfritt och ljusa färger och träslag. Vitt ger ett elegant uttryck, men vill du göra köket lite mer personligt kan du bryta av med en fondvägg i orange eller rött.

Ska du bygga ett nytt kök i ett äldre hus kan det hända att du hittar en vacker tegelvägg bakom tapeten. Det finns också många fina tapeter och färger som ger en känsla av gamla tiders industribyggnader, vilket kan vara ett alternativ om du bor i ett nyare hus.

Men ett modernt kök kan också ha nostalgiska inslag. Gå på loppmarknader och auktioner eller kolla på Blocket.se och hitta en kryddhylla eller ett gammalt skåp som du kan fräscha upp med litet färg. Gamla möbelfynd ger rummet personlighet och karaktär. Lek gärna med olika strukturer och färger – eller välj olika stolstyper till matbordet – om du vill ge köket ett mer livligt intryck.

Läs mer om hur du väljer olika färger till köket här.

Retro kök

Retroprodukter har blivit allt mer populära under de senaste åren, även i köket. Pigga färger, en blandning mellan gammalt och nytt, och ovanliga prydnadsföremål är några av de element vi förknippar med denna hippa inredningsstil.

Och det är inte bara hipsters som har förälskat sig i den här stilen, allt oftare ser vi att typiska retro­element letar sig in i hem med en inredning som bygger på helt andra stilar. Kylskåpet Smeg i 50-talsstil är ett utmärkt exempel på en retroprodukt som skiljer sig från mängden, men som ändå passar utmärkt i ett nytt kök.

nytt kök

Lantligt kök

Det stilrena och moderna köket har visserligen tagit många med storm, men många föredrar en varmare, hemtrevligare inredning. Och vad är väl mysigare än ett lantkök med ljusa färger, skåpluckor och arbetsbänkar trä och kanske till och med en vedkamin?

Om rummets storlek tillåter att matbordet placeras mitt i rummet förstärks kökets roll som hemmets samlingspunkt. Kvalitetsmöbler i gammal stil ger rummet själ och skapar samtidigt en fin kontrast mot de moderna vitvarorna.

Kombinera gärna den lantliga stilen med några moderna detaljer. I ett ljust kök med många träytor kan det till exempel vara fint med en läcker, svart spis.

Finansiera ditt drömkök med privatlån

Även om det finns billiga sätt att renovera köket på, är det utan tvekan en dyr affär ändå. Hos re:member kan du låna upp till 500 000 kronor utan krav på säkerhet. Vi behandlar din ansökan direkt och vanligtvis har du pengarna på ditt konto inom några dagar.

Använd vår lånekalkyl för att se hur mycket du kan låna, och ansök om ett privatlån i dag.

Lycka till med ett nytt kök som passar dig!

Ansök om re:member privatlån 

re:member privatlån: Baserat på ett lån om 100 000 kr återbetalat under 5 år, nominell ränta 7,95%, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 033 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 8,43 % och totalt belopp att betala är 121 995 kr. Kreditgivare: Entercard Group AB (org. nr. 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen. För fullständiga villkor klicka här.