inredningstips-pojkrum.jpg
Delbetala med kortet

Logga in på Mina Sidor för att lägga upp en räntefri delbetalning. 

Läs mer

Så får du till ett riktigt coolt pojkrum

Ett pojkrum ska fungera för busiga lekar, sömn och kanske lite läxläsning. Tänk på att leken kräver golvutrymme, så använd gärna väggarna för förvaring. Men även om rummet i första hand är till för att sova i, är det också barnens fristad. Så varför inte inreda pojkrummet enligt ett roligt tema?

Hej å hå!

Kapten Svartskägg – den slugaste och mest fruktade sjörövaren på de sju haven – och hans pirater är på skattjakt. Dags att lätta ankar och hissa seglen! Så här gör du om pojkrummet till ett sjörövarnäste:

Gör sängen till rummets mittpunkt genom att bygga om den till ett sjörövarskepp. Skrovet bygger du av plywoodskivor som du skruvar fast i sängkarmen. Om rummet har en loftsäng kan du enkelt göra om utrymmet under till en hemlig sjörövargrotta.

Ovanför sängen kan du hänga upp vimplar och en piratflagga. Klipp till några stuvbitar i olika färger och fäst dem på ett snöre. En gammal trälåda blir en perfekt skattkista och kan dessutom användas för förvaring av leksaker och böcker.

Pojkrum för superhjälten

Att inreda ett rum med ett superhjälte-tema är lättare än du kanske tror. Börja med att måla väggarna i superhjälten eller superskurkens färger, till exempel rött och blått för Spiderman eller grått och svart för Batman. Alternativt kan du måla väggarna i en färg och måla på olika superhjältefigurer med hjälp av schabloner.

På eBay kan du hitta posters med både hjältar och skurkar. Arrangerar du bilderna så att de berättar en historia kan ditt barn drömma sig bort i superhjältarnas värld när det är sovdags. Stjärnor i taket ger lite extra inspiration för flygturer i rymden.

Pojkrum för den sportintresserade

Varför gå ut när man kan utöva sina favoritsporter hemma? Nja, vi ska väl inte uppmuntra barn att sitta inne, men alla sportintresserade barn skulle nog uppskatta ett rum som enkelt kan förvandlas till en sportarena.

Gör en liten fotbollsplan med två mål. Använd en mjuk boll av skumgummi så att inte fönster och andra saker i rummet går i kras i stridens hetta. Utnyttja väggarna för förvaring så att golvutrymmet kan utnyttjas till fullo. Väggfasta hyllor är perfekta för vinstpokaler och andra viktiga prylar.

Förvaring i pojkrummet

Oavsett om du har en sjörövare, riddare, fotbollspelare eller en liten superhjälte där hemma, är det skönt att ha lite ordning, så snåla inte med förvaringen. Använd gärna rummets väggar till förvaring. Sätt upp några väggfasta hyllor och väggkrokar. Då frigör du golvyta, som ditt barn kan utnyttja för lek. Köp också några stora lådor att förvara leksaker och prylar i under sängen.

Ska du inreda ett flickrum? Så skapar du ett riktigt prinsessrum!

Finansiera renoveringen av pojkrummet

Att inreda ett barnrum behöver inte kosta en förmögenhet, men om sparkontot inte räcker till för att göra i ordning rummet just nu, kan ett privatlån från re:member vara en lösning.

Hos re:member kan du låna upp till 500 000 kronor utan säkerhet, med en återbetalningstid på upp till 15 år. Att ansöka tar inte mer än några minuter och du får svar direkt.

Om lånet blir beviljat och du signerar låneavtalet med BankID eller Mobilt BankID kan utbetalningen av lånet ofta ske inom några dagar.

Ansök om re:member privatlån här.

re:member privatlån: Baserat på ett lån om 100 000 kr återbetalat under 5 år, nominell ränta 7,95%, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 033 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 8,43 % och totalt belopp att betala är 121 995 kr. Kreditgivare: Entercard Group AB (org. nr. 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen. För fullständiga villkor klicka här.